< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - joi, 3 august 2000

Lovitura de teatru in cazul "Badea". Principalii supecti nu au fost recunoscuti de "asul din maneca" al Politiei Capitalei

Anchetatorii gafeaza in dosarul "Badea"

In cursul zilei de ieri, la sediul DGPMB a avut loc o serie de recunoasteri din grup la care au participat, pe langa Florin Muresan si Marius Tanasa, arestati sambata pentru comiterea talharirii miliardarului Nicolae Badea, mai multi martori ai acestora. "Asul din maneca" politistilor bucuresteni era un martor care sustinuse ca i-ar putea recunoste pe talharii lui Badea. S-a dovedit insa penibil. Dupa ce prin fata martorului s-au perindat sase siruri de "suspecti", acesta nu i-a recunoscut pe Muresan si Tanasa, dar a indicat drept faptasi pe doi dintre martorii lui Muresan si un alt individ care zacea in beciurile Politiei de mai multe luni de zile si care nu avea cum sa participe la comiterea infractiunii. La o noua aliniere, martorul nu l-a mai recunoscut pe Stefan Craiu, dar l-a indicat drept sofer al Cielo-ului agresorilor pe Paul Constantinescu. Astfel, la Parchet au ajuns atat arestatii, cat si doi din martorii lor, pe post de suspecti.

Prestatia deplorabila a acestui martor i-a pus intr-o situatie jenanta pe politisti, care in cursul zilei de ieri au mai facut o gafa: au sustras autoturismul mamei lui Florin Muresan, fara ca aceasta sa stie, fapt care a determinat-o pe proprietara sa depuna o reclamatie cu privire la furtul masinii. Insa, cu putin timp dupa ora 17.00, Ileana Muresan si-a vazut BMW-ul in curtea Politiei Capitalei. Revoltata, aceasta ne-a declarat: "Nu stiu cum a ajuns masina mea la Politie. Este proprietatea mea si nu a fiului meu, iar eu nu am fost acuzata de nimic, nu am fost intrebata nimic in legatura cu acest autoturism si nu stiu ce sa fac acum. Suntem hartuiti". In jurul orelor 18.00, avocatul apararii, maestrul Pavelescu, ne-a declarat: "Ancheta instrumentata de Parchetul Curtii de Apel se desfasoara in cel mai pur stil bolsevic!".

Petre NITEANU

Ioan Radu BUDEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=48077&data=2000-08-03