< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 25 mai 2000

Inter s-a calificat pentru Liga Campionilor invingand Parma cu 3-1 intr-un meci de baraj

Razbunarea lui Lippi

Veteranul Roberto Baggio a pecetluit soarta meciului cu doua goluri superbe * Christian Vieri s-a accidentat din nou, dupa ce a jucat doar o jumatate de ora

Marti seara, in fata a 25.000 de spectatori prezenti in tribunele stadionului din Verona, Internazionale Milano si Parma si-au disputat, intr-o partida de baraj, ultimul loc al Italiei in editia de anul viitor a Champions League. Se parea ca Interul va avea probleme destul de mari, mai ales ca antrenorul Lippi incepea meciul cu doi fotbalisti care nu mai evoluasera de multa vreme, din cauza unor accidentari: Christian Vieri si Vladimir Jugovic. Si totul parea ca se intoarce impotriva nerazzurilor, atunci cand, in minutul 33, Vieri se accidenta din nou la coapsa dreapta, fiind inlocuit de chilianul Ivan Zamorano. Insa Roberto Baggio a transformat impecabil o lovitura libera, lasandu-l fara replica pe Buffon si dand avantaj echipei sale. In repriza secunda, croatul Stanic aducea din nou speranta in tabara lui Malesani, insa tot Roberto Baggio a fost cel care a finalizat superb un contraatac la care au mai participat Recoba si Zamorano. Lovitura de gratie a fost data de acelasi Zamorano, in ultimele secvente de joc. A fost si un fel de razbunare a lui Marcello Lippi pentru infrangerea de pe 7 februarie 1999 (Juventus - Parma 2-4), esec care a fost decisiv pentru indepartarea sa de la carma gruparii torineze.

Andrei BESUTIU

&nbsp;

INTER - PARMA 3-1 (1-0)

INTER - PARMA 3-1 (1-0)Au marcat: R. BAGGIO (36, 83), ZAMORANO (90)/STANIC (69).

INTER: Peruzzi - Cordoba, Simic, Blanc, Domoraud - Cauet, Zanetti, Jugovic, Serena (75 Recoba) - R. Baggio (85 Fresi), Vieri (33 Zamorano).

PARMA: Buffon - Sartor, Thuram, Cannavaro - Fuser, Breda, Bolano (60 Stanic), D. Baggio (84 Dabo), Vanoli - Crespo, Amoroso (60 Di Vaio).

Cartonas galben: Cannavaro. Arbitru: G. Cesari (Genova).

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=44297&data=2000-05-25