< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - joi, 25 mai 2000

Mascariciul national isi cladeste cultul personalitatii dupa modelul Elenei Ceausescu, careia ii compunea poezii alese

Vadim prosteste natiunea cu titluri academice cumparate

Ultima distinctie, "Man of the Year 2000", a fost achizitionata prin posta contra sumei de 250 dedolari, de la un SRL din Carolina de Nord - USA * Vadim si-a publicat diploma astfel procurata cu precizarea:"American Biographical Institute l-a desemnat pe Corneliu Vadim Tudor - Omul Anului 2000, avand in vedere realizarile sale remarcabile si exemplul dat comunitatii" * ZIUA va prezinta modalitatea prin care orice cititor poate cumpara o astfel de diploma, cu care sa-i prosteasca pe creduli

Senatorul Corneliu Vadim Tudor demonstreaza ca ii crede pe romani o adunatura de prosti, care pot fi pacaliti dupa cum ii este vrerea. Mascariciul National s-a molipsit in preajma alegerilor de "boala diplomelor si medaliilor", care se manifesta din punct de vedere clinic printr-o atractie malefica fata de orice titlu pompos (presedinte, director, academician, doctor, lider de influenta etc.). Lovit de acest microb, Vadim si-a cumparat efectiv, contra catorva sute de dolari, mai multe diplome si medalii, cu titluri care mai de care mai grandioase, confectionate in buticuri din Anglia si Statele Unite, unde astfel de afaceri sunt perfect legale si deosebit de infloritoare.

Vadim isi cladeste cultul personalitatii, dupa model ceausist

Orice repetent isi poate cumpara astfel diplome de academician, de savant, de medic, de cel mai bun avocat s.a.m.d., emise de institute culturale fantoma, inventate de SRL-uri care au ca obiect de activitate comercializarea acestor "kitsch-uri".

In cazul liderului PRM, faptul este insa extrem de grav. Daca "Tribunul" s-ar fi limitat sa-si cumpere aceste diplome fara valoare, dar sa le tina la el acasa pe pereti, ca sa glumeasca cu rudele si prietenii care-l viziteaza, totul ar fi fost normal. Insa Vadim, pentru a-si mari numarul de voturi, da publicitatii aceste titluri false, fara nici o valoare academica, pozand in fata opiniei publice in cel mai destept, faimos, minunat, cult etc. barbat al tarii si pretinzand ca Occidentul si SUA "il recunoaste ca pe o valoare, ca pe un om politic de prima mana".

Marea minciuna demonstreaza lipsa de scrupule, de caracter, a lui Vadim, care, in realitate, nu ar avea nevoie sa recurga la asemenea farse, caci nimeni nu i-a pus vreodata la indoiala faptul ca este un om instruit, inteligent, posesor al unei vaste culturi generale si autor a mai multor carti de poezie si proza. Boala insa a contractat-o de la Elena Ceausescu - care si-a cumparat si ea titlul de academician -, al carei poet de curte a fost si careia ii dedica omagii alese la fiece aniversare a zilei de nastere.

Cu carte de credit Visa, MasterCard sau American Express

In ultimul numar al revistei "Politica", Vadim si-a publicat o diploma-fantoma, primita de la American Biographical Institute care, chipurile, l-a desemnat pe el "Man of the Year 2000" (Barbatul anului 2000), premiu acordat, vezi Doamne, pentru "realizarile remarcabile si exemplul nobil dat comunitatii". Diploma, laminata si frumos inramata (vezi facsimil) a fost in realitate cumparata de liderul PRM contra sumei de 250 dolari, de la un SRL din Statele Unite, numit The American Biographical Institute's inc, PO Box 31226, 5126 Bur Oak Circle Raleigh, North Carolina 27622 - 1226 USA, telefon 919-781-8710, fax 919-781-8712, societate comerciala cu circa 20 de angajati.

Firma din Carolina de Nord functioneaza in felul urmator: se informeaza de pe internet sau din tot felul de anuare din toate tarile lumii, despre adresele unor oameni de afaceri, avocati, doctori, politicieni. Apoi le trimite scrisori prin care ii anunta: "avem placerea sa va decernam urmatoarele titluri pentru care ati fost ales de conducerea Institutului Biografic American" (Man of the Year; Most Admired Man of the Decade; The International Who's Who of Intellectuals, Leaders of Influences) si alte zeci de titluri rasunatoare. Alaturat cu scrisoarea de intentie, in plic mai este pus un pliant cu modele de diplome si medalii care ar urma sa fie acordate, precum si o dispozitie de plata in alb, cu o lista de preturi a fiecarei distinctii, ca sa poata clientul sa aleaga ce doreste. Daca clientul se decide, completeaza ordinul de plata si-l trimite prin posta pe adresa ABI inc. Se poate plati cu fila tip CEC sau cu carte de credit Visa, MasterCard, American Express, Dinner's International etc.

De ce nu si-a cumparat Vadim si medalie?

Maniera de abordare este deci eleganta, civilizata. Vrei un titlu pompos, o diploma, o medalie, cu care sa-i pacalesti pe fraieri? Platesti si primesti.

Pentru a-i lamuri pe cititori, publicam in facsimil un asemenea pliant, din care reiese pretul pe care ABI inc. il cere pentru o diploma:

- diploma nelaminata (netrasa in plastic) = 195 dolari;

- diploma laminata si cu rama de lemn = 250 dolari;

Si uite asa a ajuns Vadim "Omul anului 2000", platind cam o treime din salariul sau de senator, iar acum trambiteaza pe toate posturile de televiziune ca altul mai falnic si mai frumos ca el nu se mai gaseste in Romania.

Ramane insa o dilema. De ce Vadim nu si-a cumparat si medalia comemorativa "The Man of the Year", suflata in aur de 24 de carate, care se livreaza intr-o cutiuta plusata, contra sumei de circa 495 de dolari? Diploma nu poti sa o cari cu tine pe la cuvantarile publice din campaniile electorale, insa medalia o poti purta la vedere, ca sa se minuneze tot poporul ce capabil esti.

Razvan SAVALIUC

PS - Maine vom publica o alta cotcarie a lui Vadim, care a ajuns, printr-o metoda asemanatoare, mare intelectual de Cambridge.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=44255&data=2000-05-25