Ziua Logo
  00:35, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Un hacker roman, care a spart codurile computerelor NASA, risca 54 de ani de inchisoare
 1 decembrie, 16:39 
Un cetatean roman din Arad, Victor Faur, in varsta de 26 de ani, a fost pus ieri sub acuzare de un tribunal federal din Los Angeles, pentru ca a spart codurile a peste 150 de computere ale Agentiei Spatiale Americane, ale Departamentului de Energie �i ale Marinei americane relateaza cotidianul Los Angeles Times. Potrivit aceleiasi publicatii, hackerul roman a adus Guvernului american prejudicii in valoare de 1,5 milioane de dolari.
Victor Faur trebuie sa raspunda la zece capete de acuzare, noua pentru spargerea codurilor computerelor �i unul pentru conspiratie. El risca nu mai putin de 54 de ani de inchisoare daca va fi condamnat pentru toate acuzatiile aduse, a declarat Thom Mrozek pentru "LA Times", purtator de cuvant al Procuraturii federale.
Cotidianul american citat informeaza ca Faur este acuzat si in Romania pentru delicte asemanatoare si va fi adus la Los Angeles dupa rezolvarea cazului din Romania. Mai mult, LA Times dezvaluie ca barbatul este liderul grupului de hackeri, cunoscut sub numele de "WhiteHat Team". Scopul principal al grupului este acela de a sparge sistemele de operarea ale administratiei americane pentru ca sunt cele mai sigure din lume. Dupa ce reusea sa sparga o retea, Faur programa computerele sa functioneze ca un chat room, prin intermediul careia comunica cu ceilalti membri ai retelei, detaliaza Hotnews.ro. In acest timp, hackerii cautau date de identificare care sa le permita sa intre in alte computere, de unde incercau sa stringa, arhiveze si analizeze date stiintifice.
Conform cititorilor Hotnews.ro, nick-name-ul folosit de Victor Faur era SirVic.
REACTII LA CALD
Claudiu COBILANCHI, editor Multimedia:
''Partea <<buna>> ar fi aceea ca, prin reusitele hackerilor, se vad bresele din sistemele de securitate ale retelelor informatice. Partea proasta ramane aceea ca, prin incercarile lor repetate, (indiferent daca ele au succes sau nu) hackerii provoaca suprasolicitarea sistemelor de calcul astfel incat retelele cu pricina vor functiona mai greu.''
A. Gh.  
 Afisari: 720  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
In slujba dujmanului   de Ratza
neam de ochelarist   de beatle-maniacul
Viva El SirVic & WHT   de onu
Stirile zilei
 16:33 
Irlanda a demarat o ancheta in cazul Gaidar  2006-12-01
 15:59 
Christina Aguilera de ceara  2006-12-01
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.