Ziua Logo
  00:26, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Prezidentiale 2009
A fost sau n-a fost trucat filmuletul cu Basescu lovind un copil
 27 noiembrie, 20:44 
Cei care au urmarit vineri la Realitatea Tv dezbaterea despre imaginile cu baiatul lovit de presedinte, moderata de Laura Chiriac si Cosmin Prelipceanu, de dupa interventia purtatorului de cuvant al lui Traian Basescu, Sever Voinescu, au avut parte de suspans, ca intr-un film de actiune ce te tine cu sufletul la gura. Invitata la emisiune a fost si matusa adolescentului Bogdan Marius Istratoiu, pe numele ei Cecilia Gheorghe.
Intai am urmarit in direct interventia lui Sever Voinescu, cel care a declarat raspicat ca filmuletul care il arata pe Basescu, in timpul unui eveniment de campanie din 2004, lovind un copil peste fata este un trucaj. Pentru a da detaliile tehnice, l-a rugat pe regizorul Lucian Blaga, un expert impartial, care a lucrat si peste hotare, sa-si spuna parerea. Acesta a explicat in pixeli si frame-uri ziaristilor aflati la sediul de campanie unde au fost facute modificari pe inregistrare in asa fel incat sa para ca actualul presedinte l-ar fi lovit pe Bogdan. Buuun. Se termina directul si ne intoarcem in platou. Prin telefon, intervine specialistul care explicase pentru postul de televiziune amintit, pe imaginile originale, ca nu este vorba despre nici-un trucaj. Si a pus intrebarea daca expertul presedintelui a lucrat pe imaginile luate de pe internet, care, ca sa poata fi postate, au rezolutii mai proaste si cadre sarite, sau pe original. In primul caz, concluziile trase sunt clar gresite. Este gasit regizorul Blaga. Chestionat de moderatori, acesta confirma ca a expertizat filmuletul de pe internet si o copie dupa cel de la Realitatea. In final, este intrebat daca nu cumva a lucrat si pentru PD sector 2. Omul ezita un moment, dupa care recunoaste ca da.
Discutia continua in platou cand, din Italia, intervine copilul, Bogdan, care, pe un ton iritat, spune ca vrea ca acest scandal sa ia sfarsit "si punct", dupa ce, in mai multe randuri, recunoscuse ca incidentul avusese loc. "Nu e nimic adevarat din ce se spune la tv". Matusa explica: "V-am spus ca sunt amenintati".
Mai tarziu, pe la ora 19.00, Traian Basescu a ajuns la sediul de campanie unde s-a intalnit cu reprezentanti ai fermierilor, gratulandu-se reciproc pentru proaspatul comisarul european Dacian Ciolos. Filmuletul? Un trucaj, spune si presedintele, dupa care expediaza subiectul.
In concluzie, vom trai si vom vedea. Campania continua, insa, indiferent de cine ajunge presedinte, ar trebui sa aflam adevarul.
Voinescu: Filmarea a fost contrafacuta spre a-l opri pe Traian Basescu pentru a obtine un nou mandat
"In loc sa avem dezbateri intre candidati, am ajuns sa discutam despre o filmare dubioasa, neclara, lansata pe televiziunile mogulilor in scop electoral. Il asteptam in continuare pe domnul Geoana la dezbaterile la care a fost invitat, si anume luni si vineri la TVR, miercuri la Antena 3 si joi la PRO TV. Daca aceasta diversiune a fost lansata pentru deturnarea campaniei ii asigur ca nu vor reusi. Presedintele a explicat ca nu a lovit niciodata nici un copil. Imaginile prezentate public sunt serios si deliberat alterate. Acuzatia pe care Dinu Patriciu a facut-o nu a fost confitmata de nici un martor. Ajungem lesne la concluzia ca aceasta filmare a fost contrafacuta spre a-l opri pe Traian Basescu pentru a obtine un nou mandat", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al presedintelui, Sever Voinescu. Dupa aceea, Sever Voinescu l-a invitat sa se adreseze jurnalistilor prezenti la sediul de campanie al lui Traian Basescu pe specialistul Lucian Blaga, pe care l-a recomandat drept impartial si a dat asigurari ca "nu e ruda nici cu Vasile Blaga, nici cu Lucian Blaga".
Acesta a prezentat pe un ecran stop-cadre din filmuletul cu bataia din 2004 si a precizat ca sunt urme de trucaj in ceea ce priveste barbia femeii, unde "apar pixeli in decupaj", o ingrosare a barbiei. De asemenea, a invocat faptul ca miscarea mainii presedintelui nu este continua si ca pe umarul presedintelui a fost folosita o "masca", un procedeu folosit in editarea video.
Expertul consultat de Traian Basescu, angajat de Organizatia PD a sectorului 2 in campania electorala pentru parlamentare
Dupa explicatiile oferite de un expert la sediul de campanie al candidatului Traian Basescu, un alt expert, chestionat de Realitatea Tv, a explicat imediat dupa interventia de la sediul de campanie al sefului statului, ca rezolutia filmului pe Internet are frame-uri sarite pentru ca este de o alta calitate decat cea pentru televiziune. Si atunci, expertiza d-lui Blaga nu are valoare. Intr-o interventie telefonica, tot la Realitatea Tv, acesta din urma a recunoscut ca a lucrat pe doua filmulete, unul de pe internet si un altul copiat dupa cel difuzat pe televiune si ca e posibil sa fie frame-uri sarite. Blaga a spus ca, totusi, sunt mai multe inadvertente. Redactorii de la Realitatea Tv s-au oferit sa-i dea caseta originala, ca sa se convinga mai bine. Ultima intrebare ce i-a fost adresata a fost daca dl Blaga a lucrat, in campania pentru parlamentare pentru Organizatia PD sector 2. Dupa o scurta ezitare, acesta e recunoscut: Da
Baiatul si-a schimbat declaratia
In timp ce matusa copilului, Cecilia Gheorghe, se afla in platoul Realitatii, prin telefon a intervenit copilul, care se afla impreuna cu mama sa in Italia, si a anuntat ca retrage tot ce a spus pana acum. "Vreau sa ia sfarsit acest scandal si punct. E o prostie. Nu e nimic adevarat din ce se sustine la tv. Ma refer la imaginile de la televizor. Nu ma intereseaza ce sustine dansa (referindu-se la matusa sa, n.red). Mama mea este bolnava, eu astazi am avut atac de panica, sunt traumatizat, ce mai doriti? Vreau sa retrag tot ce am declarat. Nu mai vreau sa fiu implicat in acest subiect. Vreau sa-l dati uitarii", a declarat Marius Bogdan Istratoiu. Matusa lui a intervenit si a spus ca ea crede ca au fost amenintati si se tem pentru viata lor.
Silvia, mama baiatului: Bogdan e traumatizat. Daca vin peste noi si ne omoara?
Silvia Istratoiu, mama baiatului, a declarat intr-o interventie telefonica la Antena3 ca Bogdan este traumatizat pentru ca a fost sunat continuu. "Daca vin peste mine si ma omoara?", este una din intrebarile ce nu-i dau pace baiatului. "Nu va pot da detalii pentru ca mi-e frica sa mai stau in casa. Nu vreau bani de la nimeni, nu ma intereseaza cine iese presedinte, nu acopar pe nimeni. M-am nascut saraca si am sa mor saraca", a declarat Silvia Istratoiu. Spune ca ii este teama ca din cauza acestui scandal isi va pierde locul de munca pe care-l are in Italia. "Nu vreau sa ma dea afara de aici. Eu in tara nu am cu ce sa ma intretin. Mi-am crescut copilul singura". Femeia spune ca, desi Bogdan s-a mutat in Italia doar de patru luni a obtinut note bune la scoala si a fost laudat . "Nu e un copil handicapat", spune indurerata mama. "Mi-e frica sa dorm. Am venit aici sa-mi cresc linistita copilul" a incheiat femeia refuzand sa dea detalii despre cei care i-au amenintat copilul la telefon.
M.G./D.C.  
 Afisari: 4287  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Sunt ALEGERI si voi ? ati deviat discutia la un film trucat ! dece ? ca va e frica de adevar !   de Aladin
e pe bune   de baba novac
Cu siguranta filmul nu este trucat !   de Elly999
O GENERATIE TRAGICA IN ROMANIA DE AZI   de Doro
A fost sau n-a fost trucat filmuletul   de camycatze
SECVENTA CU MARDEIASUL DE PORT ESTE REALA !   de Deva
Din acuzati , iata-i acuzatori ...   de gili
Care pumn, care lovitura, care copil?   de H33
Si cui ii pasa?   de eunescu09
salut   de dan_zenga
Stirile zilei
 21:46 
  2009-11-27
2 comentarii
 21:41 
  2009-11-27
15 comentarii
 20:10 
Un bucurestean a omorat o femeie pentru o patura si cateva lucruri vechi  2009-11-27
1 comentariu
 19:54 
  2009-11-27
16 comentarii
 19:46 
Sandvisuri gratis pentru soferii care poarta centura  2009-11-27
1 comentariu
 19:13 
Bataie intre fete, la o spalatorie! - VIDEO  2009-11-27
 19:07 
  2009-11-27
1 comentariu
 18:58 
Se deschide unul, se inchide altul: lucrari de reabilitare la Pasajul Lujerului din Capitala, de luni pana in iulie 2010  2009-11-27
 18:49 
Violator condamnat la o sentinta mai mica, pentru ca nu mai poate face sex  2009-11-27
 18:47 
  2009-11-27
 18:43 
  2009-11-27
9 comentarii
 18:25 
  2009-11-27
2 comentarii
 18:15 
Urmasii mancatorilor de creier uman, protejati de boala vacii nebune!  2009-11-27
 17:47 
Stat ramas fara prim ministru pentru ca acesta a uitat sa isi motiveze absentele de la sedintele parlamentare  2009-11-27
1 comentariu
 17:38 
Explicatia traficului de cosmar din Bucuresti: o masina si jumatate pe cap de locuitor  2009-11-27
7 comentarii
 17:34 
Marturia profesoarei Ramona, cea din cauza careia s-a sinucis un tanar de 19 ani: "Alex m-a sanctionat asa cum mi-a promis" - VIDEO  2009-11-27
3 comentarii
 17:33 
  2009-11-27
11 comentarii
 17:28 
Godul Nordian. Insemnari din clandestinitate, de Pomicultor, un nou volum semnat Cristian Badilita  2009-11-27
 17:25 
Tata si fiu, inchisi pe viata pentru crima  2009-11-27
 17:24 
Animalele fac oamenii sa zambeasca  2009-11-27
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03070 sec.