Peste 40 de kilograme de icre preparate cu 160 litri de ulei au fost transformate duminica, la Braila, in cea mai mare salata de icre de la Dunare. Salata a fost pregatita cu ocazia organizarii primei editii a "Festivalului Pestelui" si a fost asezata pe o masa lunga de zece metri, la decorarea careia au contribuit patru bucatari renumiti din oras. Asezonata cu 20 de kilograme de morcovi si alte cateva zeci de kilograme de peste, salata a fost impartita in 700 de portii care au fost oferite tuturor celor prezenti la Festival, transmite Agerpres.
"Festivalul Pestelui" s-a desfasurat duminica si s-a deschis cu un concurs de pescuit, pe Faleza Dunarii. In continuare, manifestarea s-a mutat in Gradina Mare, unde a fost organizata o inedita expozitie culinara cu vanzare, o prezentare de articole de pescuit si o expozitie cu zeci de fotografii surprinse de braileni la pescuit, sub genericul "Aventuri la pescuit". Echipa tehnica de arbitri a fost asigurata prin Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Braila. Mai mult, au fost acordate premii pentru "cea mai mare captura", "cel mai mare peste prins", "cel mai mare numar de pesti capturati", "cel mai tanar participant", "cel mai varstnic participant" si "codasul concursului". A mai fost organizat si un concurs de fotografii pentru amatori, iar cei care au apreciat lucrarile si au desemnat "cea mai interesanta fotografie" au fost profesorii de arta fotografica de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee".
Prima editie a "Festivalului Pestelui" a fost organizata de catre reprezentantii Primariei Braila si ai Consiliului Judetean Braila.