Ziua Logo
  07:22, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Barroso se declara multumit de progresele Romaniei si impresionat de Sibiu
 6 septembrie, 17:02 
Jose Manuel Barroso (foto: EPA)
Prezent la Sibiu, presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, li s-a adresat celor 2.500 de delegati prezenti la Adunarea Ecumenica Europeana, declarandu-se multumit de progresele Romaniei, dar subliniind totdata ca reformele trebuie sa continue. El a laudat capitala culturala europeana, declarand pe Podul Mincinosilor ca este impresionat de Sibiu, pe care nu il va uita niciodata. Barroso a tinut sa transmita condoleante BOR pentru pierderea recenta a Patriarhului Teoctist.
Barroso a transmis codoleante BOR pentru pierderea Patriarhului
Presedintele Comisiei Europene si-a inceput discursul in limba romana multumind pentru invitatia la a III-a Adunare Ecumenica Europeana, relateaza RADOR. El a vorbit despre valorile care urmaresc sa promoveze dialogul intre culturi si credinte, aratand ca ''bisericile si comunitatile confesionale pot sa contribuie la o mai buna intelegere intre oameni prin promovarea respectului reciproc intr-un cadru de valori fundamentale impartasite in comun''. Barroso a subliniat ca ''Europa trebuie sa apere in interiorul si in afara ei valorile la care am aderat, demnitatea personei umane, libertatea, solidaritatea, dreptatea sociala, statul de drept'', aceste valori constituind ''identitatea europeana si un pilon de nezdruncinat al constructiei europene''. Cu ocazia participarii sale la Adunarea Ecumenica Europeana, Barroso a tinut sa-i multumeasca post-mortem Patriarhului Teoctist pentru contributia la promovarea dialogului intre Biserica Ortodoxa si cea catolica, noteaza Realitatea TV. El a transmis condoleante poporului roman si membrilor Bisericii Ortodoxe Romane pentru trecerea la cele sfinte a Patriarhului. "As vrea sa ii multumesc pe aceasta cale pentru tot ce a facut pentru dialogul ecumenic", a declarat Barroso.
Autoritatile nu trebuie sa se relaxeze
In conferinta de presa care a urmat intalnirii sale cu pirmarul Sibiului, presedintele CE a declarat ca este multumit de progresele Romaniei, dar ca reformele trebuie sa continue, informeaza Rompres. ''Am cerut autoritatilor sa nu se relaxeze, ci sa continue reformele. (...) Suntem foarte multumiti de progresele Romaniei, dar, totodata, am cerut autoritatilor sa continue reformele in vederea procesului de modernizare pentru un stat foarte important al Uniunii Europene'', a aratat oficialul. Barroso a remarcat totodata ca, in Romania, numeroase forte politice se declara in favoarea integrarii europene si s-a declarat convins ca, in perioada urmatoare, aceasta sustinere va creste.
Sibiul demonstreaza ca Romania e profund europeana
Jos� Durao Manuel Barroso s-a declarat impresionat de Sibiu, despre care a spus ca ''demonstreaza ca Romania este o tara profund europeana''. El a afirmat ca nu va uita ''toata aceasta experienta'' si ca este ''sigur ca, dupa ce aceste evenimente se vor sfarsi, vom vedea efectul pe termen lung. Orasul va ramane in amintirea noastra si Adunarea ecumenica vrea sa raspandeasca mesajul ei in intreaga Europa si in Biserici'' . ''Acest an, 2007, va fi un punct de cotitura nu doar pentru Sibiu, ci pentru intreaga Romanie'', a mai spus Barroso. Dupa ce a vizitat vizitat Piata Mare, Piata Huet, Pasajul Scarilor, Biserica Evanghelica si curtea Liceului Samuel von Brukenthal, oficialul european le-a spus jurnalistilor, pe Podul Minisnosilor, ca este ''impresionat de Sibiu. Am mai citit despre el, dar una este sa fii informat despre un anumit oras si alta este sa-l vezi cu ochii tai''.
Alina OLTEANU  
Stirile zilei
 21:32 
ULTIMA ORA: Presedintele Traian Basescu se va opera la glanda tiroida  2007-09-06
 19:34 
ULTIMA ORA: Un soldat roman a fost ucis, iar alti patru raniti in Afganistan  2007-09-06
 17:36 
Strategia energetica: Guvernul doreste crearea unei super companii listata la bursa  2007-09-06
 17:08 
Autoritatile promit ajutoare de urgenta pentru sinistratii din Moldova  2007-09-06
 16:48 
Premierul moldovean propune Romaniei anularea vizelor  2007-09-06
 16:23 
Aviatia israeliana a atacat tinte siriene  2007-09-06
2 comentarii
 16:12 
Ratatouille  2007-09-06
 15:27 
Lipsa de cvorum amana deconspirarea inaltilor prelati  2007-09-06
1 comentariu
 14:27 
Geoana gandeste o alianta cu PC si UDMR  2007-09-06
1 comentariu
 14:01 
Un avion s-a plimbat din greseala cu bombe nucleare deasupra SUA  2007-09-06
 11:15 
Tenorul Luciano Pavarotti a plecat dintre noi  2007-09-06
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00625 sec.