Ziua Logo
  10:27, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri locale
Romanii nu se dezmint: scrutin presarat cu incidente
-- Incidente la vot - un candidat la primarie a murit chiar in ziua alegerilor, doi cetateni au intrat in acelasi timp in cabina de vot la Sintesti, la Focsani, un barbat a votat inaintea deschiderii urnelor, iar la Suceava observatorii si jurnalistii au fost agresati
 15 iunie, 18:46 
Turul doi al alegerilor locale nu a fost lipsit de incidente. Candidatul PSD la primaria Voinesti, Iasi, a murit chiar in ziua alegerilor, dand nastere unor lungi dezbateri legate de valabilitatea scrutinului, la Sintesti votantii au sarit la bataie, la Focsani un cetean a fost lasat sa voteze inaintea deschiderii sectiei de votare, la Suceava jurnalistii au fost luati pe sus de presedintii sectiilor pe motiv ca nu au voie sa filmeze si, cum era de asteptat, in cateva sectii de votare, stampilele de vot s-au evaporat.
O scurta trecere in revista a evenimentelor care au avut loc in timpul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale demonstreaza ca, pentru unii, votul este mai presus de toate, pentru altii o datorie, iar pentru cei mai multi un eveniment ca oricare altul.
Iata, pe scurt, cele mai importante evenimente de la alegerile de astazi:
Voinesti: Unul din candidatii la primarie a murit
Candidatul PSD la Primaria localitatii Voinesti, Iasi, a murit chiar inainte sa ajunga la urne. Neculai Ivascu, in varsta de 58 de ani, suferea de o afectiune cronica a ficatului. El era primar la Voinesti din anul 1990. In acest caz, BEC a decis continuarea scrutinului, in ciuda apelului Pro Democratia care a solicitat oprirea votarii.
Focsani: Un alegator a votat inaintea deschiderii urnelor
La sectia de votare nr. 41 din Focsani, unui cetatean i s-a permis sa voteze, la ora 6.44, inainte de inceperea votarii propriu-zise, programata la ora 7.00. In Gorj, presedintele sectiei de votare din satul Fantanele, comuna Urdari, a refuzat, duminica, sa trimita urna mobila in sat, pe motiv ca nu era sigilata.
Satu-Mare: Campanie electorala in ziua alegerilor
Politistii satmareni cerceteaza doua sesizari venite din partea unor persoane privind modul de desfasurare a campaniei electorale pe raza judetului Satu Mare, potrivit Rompres. Intr-o plangere se reclama faptul ca social-democratul care candideaza la Primaria municipiului Satu Mare si-ar fi facut campanie electorala in centrul orasului, desi termenul limita era deja trecut.
Suceava: Observatori si jurnalisti obstructionati
BEJ Suceava a primit, duminica, o sesizare referitoare la faptul ca observatorii acreditati in sectia numarul 1 din comuna Slatina sunt impiedicati sa urmareasca corectitudinea desfasurarii procesului de votare, chiar de presedintele sectiei, Paula Ionela Balasa. Totodata, echipa unui post de televiziune a sesizat BEJ Suceava ca a fost oprita sa intre in sectia de votare numarul 1 din Slatina pentru a filma, fiind la un pas de a fi agresata fizic. Tot la Suceava, un partid a reclamat ca o persoana a distribuit o scrisoare prin care actualul primar din Radauti anunta ca va renunta la candidatura. Documentul are antetul primariei Radauti si semnatura scanata a celui in cauza.
Sibiu: Un candidat independent a impartit carnati alegatorilor
PSD a sesizat intr-un comunicat remis, duminica, Rompres ca, in localitatea Laslea, din judetul Sibiu, la sectia de votare Rondola, presedintele biroului electoral al sectiei de votare si loctiitorul acestuia ar fi sotia, respectiv, sora unui candidatul independent la functia de primar in comuna Laslea. Martori citati de agentia de presa spun ca independentul ar fi impartit carnati alegatorilor, in schimbul promisiunii lor de a-l vota. Si tot la Sibiu, noua dosare penale au fost deschise pentru infractiuni electorale. Intr-unul din cazuri o persoana ar fi oferit bani in schimbul cartilor de identitate, iar in celelalte situatii este vorba fie de bani, fie de alimente, precizeaza Realitatea TV.
La Titu votul costa 50 de lei
Organizatia Judeteana Dambovita a PSD sustine ca , in orasul Titu, in apropierea sectiilor de votare de la Liceului I.C. Visarion, candidatul PD-L la functia de primar al acestui oras, impreuna cu presedintele Organizatiei PNG Titu, mituieste alegatorii cu cate 50 de lei in schimbul promisiunii ca vor aplica stampila VOTAT pe numele sau.
Salaj: Un preot ameninta localnicii ca nu-i inmormanteaza daca nu voteaza
Un preot ortodox dintr-o comuna din Salaj, este acuzat ca ameninta localnicii ca daca nu voteaza cu candidatul pe care il recomanda el, nu vor avea parte de slujba de inmormantare.
Mita electorala la Vaslui si Timis
Candidatul PRM la primaria orasului Negresti, judetul Vaslui, este acuzat ca ar fi oferit mita electorala localnicilor, pentru a-i acorda votul. Politia comunitara din Negresti a surprins un cetatean, din anturajul candidatului PRM, in timp ce impartea bani unor trei persoane. Reprezentantii politiei comunitare au sesizat Politia orasului pentru a demara cercetari in acest caz. Si Prefectura Timis a primit o sesizare din partea unui localnic din comuna Racovita, potrivit caruia candidatul PSD la fotoliul de edil ar fi impartit produse votantilor, dupa finalizarea campaniei electorale. Tot candidatul PSD la Primaria Racovita ar fi transportat oameni la vot, in satul Ficatari. Politia Timis va verifica daca produsele au fost impartite pentru a culege voturile oamenilor.
Un pensionar din Buzau a votat cu stampila uitata in buzunar la votul din turul intai
Un pensionar din comuna Bozioru, judetul Buzau, a mers duminica la alegeri cu stampila pe care a uitat-o in buzunar la votul din turul intai, anunta NewsIn. "La ora 11.00 s-a prezentat sa-si exercite dreptul de a alege un batran care, inainte sa ceara buletinul de vot, a scos o stampila din buzunarul hainei si a spus ca e de data trecuta. stiam ca avem o stampila disparuta in turul I si am anuntat politia si Biroul Electoral Judetean", a declarat duminica, Liliana Buduianu, presedintele sectiei de votare din satul Fisici, comuna Bozioru. Barbatul, in varsta de 79 de ani, a fost lasat sa voteze cu o stampila din dotarea sectiei, dupa care a fost preluat de politisti, pentru un interogatoriu. El a declarat ca a uitat stampila in buzunarul costumului si a descoperit-o abia cand s-a imbracat din nou cu aceleasi haine.
Gorj: Presedintele unei sectii a refuzat sa trimita urna mobila in sat pentru ca nu era sigilata
Presedintele sectiei de votare din satul gorjean Fantanele, comuna Urdari, a refuzat, duminica, sa trimita urna mobila in sat, pe motiv ca nu era sigilata, anunta NewsIn. "Urna care ni s-a pus la dispozitie de catre Primarie este, de fapt, un ambalaj al unui monitor de calculator, evident nesigilat. Pana la acesta ora, am primit o singura solicitare, dar, avand in vedere ca la primul tur am avut sapte solicitari, probabil ca, in urmatoarele ore, vom primi si alte cereri. Din pacate, nu le putem onora pentru ca ar insemna sa incalcam legea", a declarat Ion Maruta, presedintele sectiei de votare din Fantanele.
P.C.  
Alte articole
  Tiraspolul a blocat din nou desfasurarea alegerilor la Corjova    (2009-07-29 08:31)
  Susținătorii a două partide s-au luat la bătaie intr-o secție de votare din Ilfov    (2008-05-31 12:26)
Stirile zilei
 22:23 
Sorin Oprescu: Ma pot intelege cu Vasile Blaga ca viceprimar  2008-06-15
4 comentarii
 22:05 
  2008-06-15
2 comentarii
 20:58 
INSOMAR: Doctorul Sorin Oprescu a castigat Primaria Capitalei cu 54,3%  2008-06-15
29 comentarii
 18:00 
Doi preoti homosexuali s-au casatorit religios in Marea Britanie  2008-06-15
6 comentarii
 17:50 
Creatie uluitoare cu ferofluide  2008-06-15
 17:34 
Isi detesta corpul: Kate Beckinsale a cerut o dublura pentru scenele nud  2008-06-15
1 comentariu
 16:56 
Natasha face striptease la televizor pentru victoria tricolorilor in fata Olandei  2008-06-15
12 comentarii
 16:25 
La Voinesti votarea continua, desi unul dintre candidatii la primarie a murit  2008-06-15
 15:58 
O vas de razboi britanic, scufundat in 1780, descoperit intact pe fundul Marilor Lacuri  2008-06-15
1 comentariu
 15:35 
BEC: 23,23% dintre alegatori au votat pana la ora 14.00  2008-06-15
1 comentariu
 15:25 
G8: Scumpirea marfurilor ar putea afecta cresterea economica mondiala  2008-06-15
 15:23 
O britanica si-a omorat cinci soti pentru a le incasa asigurarea de viata  2008-06-15
3 comentarii
 15:08 
George W. Bush vrea sa il prinda pe Osama ben Laden pana la sfarsitul mandatului  2008-06-15
7 comentarii
 15:01 
Cristi Chivu: Vrem sa trimitem acasa Franta si Italia  2008-06-15
 14:50 
Un artist picteaza, in pasi de dans, portretele unor cantareti celebri  2008-06-15
 14:11 
Cartea Recordurilor: A tatuat, intr-o zi, numarul 13 pe corpul a 415 americani  2008-06-15
 13:41 
Purtatorul de cuvant al Ministerului bulgar al Sanatatii, mort in bratele ministrului  2008-06-15
 13:36 
  2008-06-15
2 comentarii
 13:01 
Un roman a fost arestat in Italia sub acuzatia ca ar fi violat o minora  2008-06-15
1 comentariu
 12:42 
In Brasov a fost descoperita o cetate dacica, a doua ca marime dupa Sarmizegetusa  2008-06-15
8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01153 sec.