Ziua Logo
  23:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Cronica de film
Alpha Dog (Mascul necrutator)
 14 iunie, 14:40 
Poster film
Distributia: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Bruce Willis, Sharon Stone, Ben Foster
Imagine: Robert Fraisse
Montaj: Alan Heim
Regie: Nick Cassavetas
Filmele care pornesc de la un fapt real ofera o confirmare privitorului ca ceea ce vede pe ecran nu sunt plasmuirile unui scenarist, ci faptele, asa cum s-au intamplat. Cum de cele mai multe ori fictiunea intrece realitatea, e nevoie de acele notite din genericul filmului care sa dea sentimentul ca tot ce ai vazut este purul adevar.
Cea mai recenta pelicula al lui Nick Cassavetas, tradusa nefericit "Mascul necrutator", are ceva neverosimil in intriga, dar acest incredibil este unul subtil si tine de modul in care niste indivizi ajung sa faca niste fapte criminale fara sa aiba un motiv temeinic. Chiar daca inainte sa se termine filmul stii ce o sa se intample, totusi, la sfarsit, cand ai deja toate piesele puzzle-ului ai sentimentul ca ceva a ramas afara si ca oricum nu pot exista explicatii suficiente care sa lamureasca ce s-a intamplat de fapt. Nick Cassavetas a vrut doar sa prezinte faptele fara sa adopte vreo pozitie in legatura cu ceea ce se intampla.
"Alpha Dog" este povestea lui Johnny Truelove, un tanar distribuitor de droguri care intra in afaceri cu Jake Mazursky, un fost puscarias. Cum acesta nu are de unde sa ii dea banii pentru marfa cumparata mai demult, Johnny Truelove impreuna cu prietenii lui se hotaraste sa il rapeasca pe Zach, fratele mai mic al lui Jack. De aici, lucrurile scapa de sub control si personajele actioneaza imprevizibil. E ceea ce Nick Cassavetas, intr-un interviu, numea "furtuna perfecta a circumstantelor". Personajele, in marea majoritate, sunt adolescenti si manifesta un gen de naivitate criminala, incapabili sa isi dea seama care vor fi consecintele ultime ale actiunilor lor. Chiar si Zach, adolescentul de 15 ani rapit, crede ca ceea ce i se intampla este un mod de a scapa de parintii lui pisalogi si prin asta sa se poata bucura de putina libertate.
Scenariul filmului imparte acelasi teritoriu cu "Bully" al lui Larry Clark din 2001. Aici, un grup de pusti il omoara pe unul dintre prietenii lor care incepuse sa ii chinuie si sa ii hartuiasca. Si ei vadesc aceeasi inconstienta ca si personajele din "Alpha Dog". E de prisos sa mai spunem ca si "Bully" se bazeaza tot pe fapte reale.
Ca un fapt divers, "Alpha Dog" este construit pe baza documentelor furnizate de procurul Ronald J. Zonen, care s-a ocupat de caz. In momentul in care realizatorii acestei productii incepusera documnetarea pentru pelicula, Jesse James Hollywood, care a stat la baza personajului Johnny Truelove, era pe lista FBI a celor mai cautati criminali din Statele Unite. Ronald J. Zonen a oferit realizatorilor filmului toate documentele care erau in dosar in ideea ca astfel Jesse James Hollywood ar putea fi capturat. Procurorul a fost acuzat ca a oferit materiale confidentiale si asta ar putea duce la numirea unor alti procurori in acest caz fiindca dosarul nu este inca incheiat.
Filmografie Nick Cassavetas :
Alpha Dog (2006)
The Notebook (2004)
John Q (2002)
She's So Lovely (1997)
Unhook the Stars (1996)
Vlad BASALICI  
Stirile zilei
 16:50 
Ungaria, "ingrijorata" de anchetarea ministrilor UDMR  2007-06-14
3 comentarii
 14:42 
Aripile din PSD, la razboi  2007-06-14
 14:42 
Cioroianu da, da, da  2007-06-14
2 comentarii
 14:42 
Pretul corect  2007-06-14
 14:41 
Il privesti, si nu e!  2007-06-14
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00789 sec.