Ziua Logo
  12:25, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
CRP depune plangere penala impotriva lui Basescu
Embargou la presedinte
 22 mai, 16:32 
Cristian Tudor Popescu (Foto: Mircea PAUN - ZIUA Foto)
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a adoptat, azi, o pozitie oficiala fata de aprecierile jignitoare ale presedintelui Traian Basescu la adresa unei jurnaliste de la Antena 1. CRP a decis sa depuna o plangere penala impotriva presedintelui reconfirmat. "CRP va depune o plangere in acest caz. Clubul va recomanda embargo, tacere mediatica, pentru ziua de joi, in legatura cu tot ce va declara si va intreprinde Traian Basescu", a precizat Cristian Tudor Popescu, presedinte CRP.
"Consideram ca gestul lui Traian Basescu inseamna privarea publicului de informatie. Este un gest inacceptabil fata de un ziarist care isi face meseria", a completat C.T. Popescu.
Clubul a dat publicitatii un comunicat prin care si-a exprimat solidaritatea cu jurnalista Andreea Pana si care poate fi citit descarcand documentul atasat acestui articol.
Cristian Tudor Popescu a precizat ca, pe 6 iunie, Clubul Roman de Presa va organiza o dezbatere publica unde vor fi invitati jurnalisti, politicieni, dar si Traian Basescu.
Presedintele si jurnalista Andreea Pana de la Antena 1 vor fi audiati, maine, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Organizatia Romani Criss a sesizat Consiliul, dupa ce presedintele i-a adresat ziaristei, sambata, cuvinte jignitoare.
Basescu a declarat despre aceasta situatie, ieri: "Mi-as fi dorit ca macar o data sa primesc scuze de la trustul Antena, de cate ori m-au jignit, dar pentru jurnalista, ca femeie, imi pare rau".
Antena 1 a prezentat, duminica seara, un fragment din inregistrarea incidentului petrecut, sambata, la un hipermarket din Capitala, unde Traian Basescu a smuls telefonul jurnalistei Andreea Pana care il filma in timp ce se afla la cumparaturi.
Potrivit cotidianului "Jurnalul National", Basescu a omis sa opreasca telefonul jurnalistei, pe care s-au inregistrat vorbe jignitoare la adresa acesteia. Dupa incident, SPP-istii au sters din memoria telefonului inregistrarea discutiei pe care Traian Basescu a avut-o cu sotia sa, dar nu au sters inregistrarea si de pe card.
Pentru mai multe detalii despre amploarea pe care a luat-o acest subiect, precum si pentru discutia dintre jurnalista si Traian Basescu, acesati: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-05-22&id=221036
REACTII LA CALD
Razvan SAVALIUC, redactor Anchete si Investigatii:
"Membrii Clubului Roman de presa au decis, fata de lipsa de reactie a autoritatilor obediente, sa formuleze o plangere penala impotriva lui Basescu pentru agresarea jurnalistei Andreea Pana care frizeaza talharia.
De asemenea, ziua de joi, in care Traian Basescu va fi reinvestit, va fi boicotata printr-o tacere totala a presei afiliate CRP in privinta acestuia.
Ce s-ar fi inatamplat daca in locul Andreei Pana ar fi fost un ziarist cu nerv, care s-ar fi folosit de dreptul legitim de autoaparare pentru a-si recupera telefonul luat cu forta de presedinte? Cum ar fi aratat Romania cu un presedinte cu mana sucita la spate sau cu un ziarist in legitima aparare, doborat imediat de garzile SPP?!".
A.Gh.  
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Cristian de Beri.si.rac   de the
Autocenzura....   de alamar
atita paguba   de chiuariu
Excelenta ideea boicotului, cu o singura observatie...   de ingineru
Ziaristi salvati si de la moarte dar si de la puscarie de incriminatul Basescu   de Virgil Ciuca
umbla vorba prin targ...   de barabula
Si pe unul si pe doi canta Toma din cimpoi   de Cotosman
drepturile omului si onprofesionalismul "ziaristei"Pana   de ursu livia
embargou   de cosor ion
Astept si protestul Ambasadei SUA pentru rasismul presedintelui Romaniei !   de Raquel
Stirile zilei
 16:13 
PSD+PD=love  2007-05-22
 15:42 
Primul inculpat oficial in cazul Litvinenko  2007-05-22
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.