Ziua Logo
  04:18, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Ofiterii acoperiti ai clanului Basescu si legatura lor cu traficul de arme
Sorin Rosca Stanescu: Placa turnanta
-- Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a publicat duminica pe blogul sau noi informatii senzationale despre ceea ce el numeste legaturile presedintelui Romaniei cu traficul international de armament. Sub titlul "Placa turnanta", ziaristul detaliaza potentiala conexiune dintre Traian Basescu si cel mai celebru traficant international de armament, Viktor Bout, supranumit "Negustorul de Moarte". Astfel, Sorin Rosca Stanescu mentioneaza ca exista suspiciuni serioase in cadrul echipelor de ancheta cu privire la faptul ca Viktor Bout ar fi fost facut scapat din cadrul unei operatiuni internationale de capturare datorita unui interpus de-al lui Traian Basescu, aflat la post in Ambasada Romaniei din Moscova. Intrebandu-se despre motivele pentru care omul lui Traian Basescu l-ar fi avertizat pe Viktor Bout despre capcana pregatita de anchetatorii internationali, jurnalistul scrie ca Traian Basescu ar fi lucrat, la Anvers, umar la umar cu Viktor Bout. Noile informatii publicate de jurnalist reprezinta o actualizare a informatiilor postate anterior sub titlul "Ofiterii acoperiti ai clanului Basescu si legatura lor cu traficul de arme".
 30 august, 16:30 
(Foto: www.sroscas.ro)
"Inainte de a reveni, asa cum am promis, la Vasile Tocu si de a vorbi despre un personaj de legenda, cum este Viktor Bout, in prezent arestat in Tailanda - dupa care, de altfel, s-a si inspirat Nicolas Cage in filmul sau legat de traficul de arme - voi mai introduce in ecuatie doua persoanje", dezvaluie duminica Sorin Rosca Stanescu pe blogul sau.
"In rapoartele si verificarile facute de catre ofiterii de protectie si siguranta militara ai Directiei de Contraspionaj a Ministerului Apararii Nationale, apar probe certe conform carora general Constantin Silinescu, prim-adjunctul si cuscrul domnului Ioan Talpes - care a fost foarte vocal in aceste zile - directorul SIE din 1997 'recomanda' in mod frecvent secretarului se stat si sef al Departamentului Inzestrarilor Armatei pe diferiti fosti colaboratori ai sai drept oameni de afaceri in domeniul exportului de armament si munitii. Ei erau patroni ai unor societati comerciale cu capital privat iar Constantin Silinescu incerca, in realitate, sa le faciliteze, prin intermediul functionarilor statului - el insusi fiind un functionar al statului - derularea unor operatiuni de export cu produse speciale", scrie jurnalistul.
"In respectivele rapoarte exista si o lista a acestora. Iata cateva exemple: Gavrila Valean, Teodor Ilies, Cristian Constantinescu, Alfredo Florea, Ion Mihalache. Ajunge? Iata, asadar, cam cum se mareste hora. Hora din jurul lui Traian. In cateva din aceste cazuri, justificarea data de Silinescu a fost aceea ca respectivul fost ofiter DIE ar fi functionat ca persoana de sprijin pe langa reprezentantul Navrom la Anvers. Cel care, intre timp, ajunsese ministru al Transporturilor. Iar astazi este sef al statului", mentioneaza Sorin Rosca Stanescu.
"Sa oferim, insa, un detaliu semnificativ despre Viktor Bout. In 2008, a existat un plan, in urma unei cooperari intre serviciile secrete americane si cele romanesti, ca Viktor Bout sa fie atras in Romania si arestat aici. Un personaj cheie a fost procurorul Nastasiu care, la acea data, era numarul doi in Parchetul General si, provenit fiind, la randul lui, din serviciile secrete, colabora in mod oficial cu autoritatile internationale in domeniul retelelor de crima organizata, terorism si trafic ilegal de arme. Viktor Bout - care era considerat extrem de periculos, de catre unii iar de catre altii, un competitor care obtinea cea mai mare parte a 'cascavalului' - conducea de ani de zile, de la Moscova, o retea uriasa, avand oameni de legatura in fostele republici ale Uniunii Sovietice dar si in statele satelit", noteaza Sorin Rosca Stanescu.
"Beneficiarii armamentului transportat si livrat prin incalcarea legilor interne si internationale erau zonele de conflict din intreaga lume. Un asemenea spatiu, extrem de atractiv pentru traficul de arme, este reprezentat de cateva state din Africa, unde au avut loc in mod constant lovituri de stat, razboaie civile si unde au fost si sunt prezente armate de gherila. In schimbul armelor livrate, de cele mai multe ori, retelele lui Viktor Bout primeau nu dolari, ci diamante. Diamante africane care sunt utilizate pentru capetele de ghidare ale rachetelor din intreaga lume. Prin urmare, contravaloarea armelor se multiplica, adusa fiind in industria de armament. Acolo unde functioneaza relatiile sus-puse cu oficialii", adauga ziaristul.
"Pentru transport, Viktor Bout utiliza o intreaga flota de avioane, din care au facut parte si aeronavele din afacerea 'Tigareta 2', precum si cele utilizate pentru traficul interzis de arme si semnalate in rapoartele ONU. Ma refer strict, in acest moment, si la informatiile ONU, precum si la cele provenite din surse interne care ne-au condus si ne conduc in continuare la dezvaluiri legate de implicarea lui Vasile Tocu, protejatul lui Traian Basescu, care l-a promovat, de fapt, pentru a numi un fel de 'lup paznic la stana'. In paranteza fie spus, la capatul traseului, de cele mai multe ori Viktor Bout utiliza� avioane militare rusesti cu trapa, care parasutau containerele in zonele de conflict, printr-un sistem relativ sofisticat de incetinire a caderii containerelor si stabilizare a acestora in apropierea solului", scrie Rosca Stanescu.
"Viktor Bout urma sa fie atras in Romania sub pretextul incheierii unui contract deosebit de avantajos, prin care cumpara o mare cantitate de rachete romanesti de la uzina Crangu lui Bot de langa Ploiesti, cea in care si-a inceput cariera ca "civil" Vasile Tocu. Rachetele urmau sa primeasca in acte o destinatie falsa, legala in plan international iar, in realitate, urmau sa ajunga tot la UNITA. Dar aceasta operatiune a esuat, pentru ca Viktor Bout a aflat ca urma sa fie atras intr-o capcana. Din biroul sau de la Moscova, el a aflat ce se intampla. Cum? Cei care au cercetat acest caz isi indreapta banuielile catre Ambasada Romaniei la Moscova, unde lucreaza un consilier economic numit de Traian Basescu, colonelul-inginer Gigel Bratiloveanu. Acesta - exista banuieli grave - este cel care l-a prevenit pe Bout. Din proprie intiativa? Sa ne amintim ca la Anvers, Traian Basescu a lucrat umar la umar cu Bout. Intr-o "vecinatate" asemanatoare celei dintre fabrica de pui congelati a lui Mircea Basescu si locul in care, in portul liber, se descarca munitia buclucasa. Voi reveni cu detalii", incheie Rosca Stanescu dezvaluirile sale de duminica.
Citeste mai mult in materialul "Ofiterii acoperiti ai clanului Basescu si legatura lor cu traficul de arme", postat pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu, www.sroscas.ro.
Z.O.  
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Eh... un avorton, fiu de sluga care a devenit jurnalist... Ghici "CINE" are "origine sanatoasa.." ??   de Omul cu Picioare foarte Paroase
In vitrinele din Amsterdam fetele stau dezbracate ,   de sorge
BASESCU IN ATENTIA SENATULUI SI CAMEREI REPREZENTANTILOR USA.   de Deva
Viktor Bout urma sa fie atras in Romania = halal articol   de invizibil
BASESCU TRAIAN SI-A IMPLANTAT SPIONUL LUI PRINTRE VECHII TRAFICANTI DE ARME,CEAUSISTO-ILISTO,   de rosu ovidiu
PSD-ul ,AMBASADA TAILANDEI,VIKTOR BOUT SI TERORISMUL CEAUSISTO-ILIIST.   de rosu ovidiu
Io-te, adevarul despre familia ''regala'' iese incet incet la iveala!   de Hokusai san
Placha turnantha? srs ? Sa--i fie de bine.   de vida clara
ALERTA GENERALA LA BUCURESTI ! ATAC AMERICAN !   de Deva
Stirile zilei
 19:35 
R.Moldova: Mihai Ghimpu, noul presedinte al Parlamentului, preluat de pe trepte de Serviciului Protectie si Paza de Stat si "urcat" intr-un Mercedes negru inmatriculat RM-P-001 (Video)  2009-08-30
3 comentarii
 18:59 
Bucurestii lui Tepes, in reanimare  2009-08-30
 18:26 
Adrian Mutu si Madonna merg la acelasi coafor  2009-08-30
2 comentarii
 18:14 
Basescu s-a prins in hora cu aromanii din Dobrogea  2009-08-30
6 comentarii
 18:09 
  2009-08-30
2 comentarii
 18:08 
Seful Comisiei Nationale de Prognoza: Am putea avea o crestere economica foarte modesta in 2010  2009-08-30
 17:52 
PDL: Crin Antonescu isi ascunde chiulul parlamentar prin demisia din functia de vicepresedinte al Senatului  2009-08-30
9 comentarii
 17:26 
Mircea Geoana are reteta electorala pentru Ardeal: "Sa fim mai umili, mai respectuosi fata de Transilvania"  2009-08-30
3 comentarii
 17:22 
Guvernul a acceptat scaderea lefurilor mari prevazute in Legea unica de salarizare  2009-08-30
 17:18 
Statele Unite: Incendiile de padure fac ravagii in statul California  2009-08-30
4 comentarii
 16:41 
Trupa Oasis s-a destramat: Noel Gallagher a anuntat ca pleaca din cauza fratelui sau  2009-08-30
 16:35 
Prahova: O racheta antigrindina a cazut in curtea unei case  2009-08-30
1 comentariu
 16:27 
Polonia: Un avion al fortelor aeriene din Belarus s-a prabusit la o demonstratie aeriana  2009-08-30
 15:54 
Michael Jackson traieste si nu este singurul: Elvis, Abraham Lincoln si Iisus Hristos au iesit din aceeasi duba cu starul pop! (VIDEO)  2009-08-30
 15:50 
Kaspersky Lab "salveaza copii"!  2009-08-30
1 comentariu
 15:39 
Gemenele de la Cheeky Girls au ajuns extrem de slabe, pentru ca se hraneau cu doar 500 de calorii pe zi  2009-08-30
1 comentariu
 15:27 
Republica Moldova: 20 de ani de la adoptarea limbii romane ca limba de stat, cu rusa in rolul principal  2009-08-30
1 comentariu
 15:03 
Alte noua cazuri de gripa porcina in Romania. Bilantul total a ajuns la 305  2009-08-30
 14:56 
Darul cetateanului pentru Mircea Geoana: Palinca in clondir de "algocalmin"  2009-08-30
2 comentarii
 14:39 
Crin Antonescu: ''Daca acuzatiile lui Rosca Stanescu sunt reale, normal ar fi ca Traian Basescu sa demisioneze''  2009-08-30
4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02802 sec.