Ziua Logo
  08:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Vicepresedintele PNL spune ca nu se "incapataneaza" in a-si mentine candidatura
Nicolai: Renate Weber ar fi o solutie buna pentru Ministerul Justitiei
-- Liberalii nu se inteleg: Orban vrea restructurarea Executivului, Antonescu iesirea de la guvernare
 10 februarie, 12:33 
Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, considera ca restructurarea Guvernului este o varianta de iesire din impas, insa a precizat ca nu se incapataneaza in a-si mentine candidatura, iar Renate Weber este o solutie foarte buna pentru Ministerul Justitiei.
Invitata la emisiunea "3x3", de la a Realitatea Tv, Norica Nicolai a declarat ca eurodeputatul PNL, Renate Weber, este o solutie foarte buna pentru Justitie, intrucat este un om competent si, in plus, il cunoaste mult mai bine pe Traian Basescu.
Vicepresedintele liberal a spus ca va pleda pentru transarea problemei de la Justitie in cadrul Biroului Politic Central (BPC) de luni, intrucat blocajul nu mai poate continua si trebuie luata o decizie. Ea a evitat sa anticipeze o eventuala decizie a partidului in sensul restructurarii guvernamentale intr-o formula care sa o includa la Ministerul Justitiei, cu precizarea ca va respecta ceea ce va stabili conducerea partidului, indiferent dedeznodamant. "Vom avea o discutie foarte serioasa. Nu putem amana luarea unei decizii si, personal, voi insista sa transam aceasta problema", a comentat vicepresedintele liberal. Desi este adepta restructurarii guvernamentale, Nicolai a spus ca nu se incapataneaza si nu se cramponeaza de functia de ministru al Justitiei, insa, atata vreme cat decizia desemnarii sale pentru acest portofoliu a fost luata de BPC, solutia trebuie gasita tot in interiorulacestui for.
Retragerea din cursa, spre binele partidului
Intrebata daca are in vedere retragerea din cursa spre binele partidului, Nicolai a sustinut ca se gandeste la aceasta varianta, insa a sugerat ca totul depinde de modul in care vor evolua dezbaterile in forul de conducere al partidului.
Norica Nicolai a mai precizat ca problema unei restructurari guvernamentale reprezinta o discutie mai veche din partid si a amintit ca, in urma cu mai bine de o luna, si ea si vicepresedintele Crin Antonescu au pledat pentru necesitatea regandirii structurii Cabinetului Tariceanu. In conditiile in care PNL se pregateste sa intre intr-o confruntare electorala, a mai comentat vicepresedintele PNL, nu este indiferent modul in care se va prezenta Guvernul in aceasta batalie politica, iar o evaluare a ministerelor si a agentiilor aflate in subordinea Executivului ar fi utila si din aceasta perspectiva. Ea a mai spus ca PNL mizeaza pe un scor de 20% si ca partidul doreste ca alegerile locale sa aiba loc la termen, undeva in mai-iunie.
Liderul PNL a reafirmat ca s-a ajuns la situatia blocarii candidaturii sale din cauza faptului ca este un om incomod pentru Traian Basescu, mai ales din perspectiva DNA, institutie pe care seful statului vrea sa o controleze, or, in conditiile in care mandatul lui Daniel Morar expira in iulie, presedintele s-a temut ca, in calitate de ministru al Justitiei, va propune o persoananeagreata de Palatul Cotroceni.
Judecatorii Curtii Constitutionale ar fi santajabili
Mai mult, Nicolai i-a atacat extrem de dur pe magistratii Curtii Constitutionale, afirmand ca decizia lor in ceea ce o priveste se explica prin faptul ca sunt santajabili, iar Traian Basescu are dosarele lor. Nicolai a mai sugerat ca judecatorii CCR s-au consultat cu persoane din sfera de influenta a presedintelui inainte de decizia de saptamana trecuta. "stiu ca au facut anumite vizite saptamana trecuta, la o cafea, la un whisky..", a comentat Nicolai. Ea a reluat si ipoteza atacarii deciziei CCR la CEDO invocand faptul ca, daca magistratii au admis motivele de imoralitate invocate de Basescu, ar fi pentru prima oara cand o instanta judeca cine este si cine nu este moral.
Vicepresedintele PNL a mai criticat si comportamentul presedintelui care a afirmat despre clasa politica din Romania ca ar fi precum "zoaiele pe geam", amintindu-i sefului statului ca este produsul acestei clase. "Traian Basescu face parte din clasa politica, este produsul ei, nu a venit din cer, nu este un Isus Christos. (...) Daca noi ne denigram propria clasa politica, nu putem fi respectati in afara", a mai comentat Nicolai, referindu-se la faptul ca intregul scandal este foarte rau vazut la Bruxelles si este cu atat mai nociv cu cat Romania se pregateste sa fie gazda summitului NATO.
Antonescu: " Ii punem in brate lui Basescu guvernarea, sa se spele cu ea"
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban continua sa pledeze in favoarea unei restructurari guvernamentale, care sa o includa si pe Norica Nicolai, si exclude varianta retragerii liberalilor de la guvernare, avansata de colegul sau de partid, Crin Antonescu.
Orban a precizat, sambata, la Realitatea TV, ca sustine restructurarea guvernamentala mai ampla, care sa o includa pe Norica Nicolai la Ministerul Justitiei, si a afirmat ca, din punctul sau de vedere, nu se pune problemea trecerii PNL in opozitie intrucat Romania are nevoie de stabilitate politica. "In actualul context politic, parasirea Guvernului poate determina o criza politica profunda, poate genera o stare de instabilitate si, practic, poate sa genereze in plan economic si social miscari care ar afecta negativ evolutia Romaniei", a declarat Ludovic Orban.
Orban a respins astfel varianta colegului sau de partid, vicepresedintele Crin Antonescu, care a spus ca va propune Biroului Politic Central de luni sa analizeze oportunitatea retragerii liberalilor de la Palatul Victoria deoarece partidul a ajuns in imposibilitatea de a mai guverna, in conditiile in care jumatate din membrii Cabinetului Tariceanu sunt in vizorul DNA. "As analiza in cadrul conducerii partidului aceasta varianta. Noi nu mai putem guverna. Jumatate din Executiv este la DNA, nu putem sa ne punem ministrii in functie. Ii punem in brate lui Basescu guvernarea, sa se spele cu ea. Sa formeze el Cabinetul, sa vina cine vrea la putere", a declarat Crin Antonescu, citat de Romania Libera.
T.B.  
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Situatiunea   de Ion Caramache
Mai sa fie... 2 crocodili cu traditii cremenale..CAM PE CAND vine si maturoiul al mare..alt Guvern ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
ideia lui Antonescu nu este rea   de cosor ion
Stirile zilei
 17:36 
Petre Roman are "fantezii politice" cand se gandeste sa reinfiinteze PD  2008-02-10
7 comentarii
 16:59 
Obama ar putea fi asasinat daca va fi ales presedintele Statelor Unite  2008-02-10
20 comentarii
 16:30 
Barbatii in varsta fac copii mai sanatosi decat tatii adolescenti  2008-02-10
8 comentarii
 16:03 
Revolutionarii cer CNSAS sa-i verifice pe magistratii de la Curtea Constitutionala  2008-02-10
2 comentarii
 15:46 
Berceanu va sesiza CSAT si DNA in legatura cu banii cheltuiti pentru autostrada Transilvania  2008-02-10
1 comentariu
 15:11 
Situatia delegatilor dupa consultarile de sambata pentru investitura pentru Casa Alba  2008-02-10
2 comentarii
 14:43 
"Nevasta" lui Emil Constantinescu a primit mandat de arestare preventiva  2008-02-10
2 comentarii
 14:38 
Amenintare cu bomba pe doua platforme petroliere din Marea Nordului  2008-02-10
 13:50 
Liderii NATO pledeaza pentru restructurarea Aliantei  2008-02-10
1 comentariu
 13:27 
Voronin vrea in UE, dar nu si in NATO  2008-02-10
5 comentarii
 13:11 
Petre Roman vrea sa redevina presedintele Partidului Democrat  2008-02-10
5 comentarii
 12:34 
Indira Crasnea, presedinte interimar al Clubului Roman de Presa  2008-02-10
 11:02 
Minerii au iesit in strada  2008-02-10
2 comentarii
 10:01 
Incendiu de proportii in Camden Market din Londra  2008-02-10
 09:22 
Yahoo respinge oferta Microsoft  2008-02-10
 21:39 
Farmaciile, la control  2008-02-09
 21:37 
Miron Cozma vrea sa-si faca partid politic  2008-02-09
8 comentarii
 15:52 
Actorul Heath Ledger a fost condus pe ultimul drum  2008-02-09
 15:49 
Hasotti: PNL are trei-patru variante pentru Justitie, inclusiv Nicolai  2008-02-09
2 comentarii
 13:57 
Romania a primit 16 condamnari la CEDO intr-o singura zi  2008-02-09
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.