Ziua Logo
  16:31, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
"Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel
 2 martie, 15:13 
Sacha Baron Cohen (Foto: EPA)
Actorul britanic Sacha Baron Cohen, devenit celebru dupa ce a intrupat personajul "Borat" care era, printre altele, homofob si antisemit, va fi primul castigator al premiului pentru realizari cinematografice exceptionale, decernat in cadrul Festivalului de film din Israel, informeaza variety.com. Lung-metrajul a fost produs in Romania la studiourile "Castel Film".
Alaturi de Baron Cohen vor mai fi onorati cu acelasi premiu co-presedintele Sony Pictures Entertainment Amy Pascal si actrita israeliana Gila Almagor.
Organizatorii spectacolului au amintit de succesul comediei "Borat" atunci cand au anuntat acest premiu pentru care Baron Cohen a primit un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru scenariu.
"A fost anul sau si nu am fi putut sa alegem o persoana mai potrivita", a indicat directorul festivalului, Meir Fenigstein.
In filmul "Borat! - Invataturi din America pentru ca toata natia Kazahstanului sa profite", Sacha Baron Cohen pretinde ca este un reporter din Kazahstan care viziteaza Statele Unite. El are o serie de intalniri cu diversi americani care nu stiu ca este vorba de un film si in prezenta carora acesta face comentarii rasiste, antisemite sau homofobe.
Personajul Borat ironizeaza Kazahstanul, tiganii si evreii in acest film incorect politic care, dupa parerea criticilor, a fost una dintre cele mai amuzante productii ale anului 2006.
Pentru mai multe detalii despre film si relativul scandal de care a fost inconjurat, accesati:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-25&id=211812
REACTII LA CALD
Adrian ENCULESCU, redactor ZIUA online:
"E interesant ca in Israel s-a premiat realizarea cinematografica considerata exceptionala in cazul lui Sacha Baron Cohen si nu s-au lovit de detalii, nu total lipsite de importanta, cum e acela ca protagonistul unui <<documentar>>, fie el si fake, e antisemit etc."
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
reactii la cald   de toni
Stirile zilei
 16:16 
Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu  2007-03-02
 15:14 
Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar  2007-03-02
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.