Ziua Logo
  07:18, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
UPDATE 16:50 - Autoritatile din Asia, Rusia, Israel, Marea Britanie si Spania, in alerta din cauza gripei porcine
-- Rusia a interzis importurile de porc din SUA si Mexic, iar un britanic, trei spanioli si un israelian sunt suspectati de infectare cu virusul gripei porcine.
 26 aprilie, 16:38 
Foto: Mark Forman/ stock.xchng
ULTIMA ORA
Administratia Obama a convocat pentru duminica, la ora 19.30, ora Romaniei, o reuniune de urgenta pe tema gripei porcine, printre invitati fiind secretarul pentru securitate interna, Janet Napolitano, directorul in exercitiu al Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), Richard Besser, si asistentul presedintelui pe probleme de securitate interna, John Brennan, scrie Reuters, potrivit NewsIn. In urma reuniunii, Casa Alba va informa cu privire la situatia epidemiei de gripa porcina, oficialii urmand sa prezinte evolutia cazurilor din SUA si dipozitiile guvernamentale.
---
Pericolul gripei porcine, care a condus la decesul a cateva zeci de persoane in Mexic, a generat stare de alerta in toate statele lumii, masurile de siguranta intensificandu-se in Marea Britanie si Spania dupa ce un britanic si trei spanioli sunt suspectati de gripa porcina in contextul in care directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Dr. Margaret Chan, declara sambata ca "actuala situatie constituie o urgenta la nivel international", recomandand statelor sa investigheze cu atentie cazurile de gripa si pneumonie.
Alerta in Marea Britanie si Noua Zeelanda
The Telegraph noteaza in editia de duminica ca un membru al echipajului de bord al companiei British Airways a fost investigat la Londra, sambata, dupa efectuarea unui zbor pe ruta Mexico City - Heathrow. Purtatorul de cuvant al Spitalului Northwick Park din Heathrow a declarat ca poate confirma ca membrul echipajului, care lucreaza in cabina avionului, nu are gripa porcina, toate rezultatele testelor fiind negative, subliniind ca pacientul "raspunde bine la tratamentul pentru simptomatologia asemanatoare gripei porcine". Un purtator de cuvant al Agentiei pentru protectia sanatatii (Health Protection Agency - HPA) a declarat ca pacientul va fi tinut preventiv sub observatie.
Pe de alta parte, zece liceeni neozeelandezi care prezentau simptome de gripa porcina dupa un sejur de trei saptamani in Mexic sunt "probabil" infectati cu acest virus, a declarat duminica ministrul neozeelandez al Sanatatii, Tony Ryall, citat de AFP, potrivit NewsIn.
"Oficiali din minister mi-au spus c� nu este sigur faptul ca acesti liceeni sunt infectati cu gripa porcina, dar considera ca este probabil", a precizat ministrul. Ryall a precizat ca, potrivit analizelor, 10 liceeni sunt infectati cu virusul gripei A., in conditiile in care gripa porcina este provocata de un tip de virus de gripa A, H1N1, mentionand ca esantioanele au fost trimise la un laborator al OMS din Melbourne (Australia), pentru a verifica daca este prezent sau nu virusul H1N1. Ministrul a subliniat ca "niciunul dintre pacienti nu este considerat grav bolnav si majoritatea par sa fie in curs de insanatosire".
Trei spanioli si un israelian, izolati din cauza deplasarilor in Mexic
Ministrul spaniol al Sanatatii, Trinidad Jimenez, a declarat ca autoritatile au dispus "ca masura preventiva" izolarea a trei spanioli care prezinta simptome de gripa si care au fost recent in Mexic, persoanele fiind tinute in centrele din Bilbao, Almansa si Valencia pana la aflarea rezultatelor testelor, transmite AFP citata de NewsIn. De asemenea, autoritatile au solicitat informatii companiei care gestioneaza aeroporturile spaniole, AENA, privind persoanele care au calatorit cu aceleasi zboruri ca si cele trei aflate sub observatie.
AFP noteaza ca si un israelian care s-a intors din Mexic a fost internat in spitalul Laniado din Netanya in urma suspiciunilor ca ar fi infectat cu noul virus al gripei porcine, testele preliminare neconfirmand existenta virusului. Seful serviciului epidemiologic al Ministerului Sanatatii, doctorul Itamar Groto, a subliniat ca de cinci ani Israelul este pregatit in privinta riscurilor unei epidemii de acest tip, solicitand tuturor persoanelor care se intorc din Mexis si prezinta simptome de gripa sa informeze imediat autoritatile medicale.
Asia controleaza pasagerii veniti din Mexic, iar Rusia interzice carnea de porc din SUA si Mexic
Mai multe tari de pe continentul asiatic au dispus controale asupra pasagerilor care vin din Mexic, iar Rusia interzice importurile de porc din Mexic, Texas, SUA, Guatemala, Honduras, Colombia, Costa Rica, Cuba, Nicaragua, Panama, Salvador, transmite AFP.
Duminica, premierul Vladimir Putin a ordonat autoritatile sanitare de pe aeroporturile ruse sa verifica toate cursele care provin din Mexic si Statele Unite. Pe de alt� parte, seful serviciilor veterinare ruse, Nikolai Vlasov, a declarat pentru AFP ca Rusia interzice, incepand din 26 aprilie, toate importurile de carne provenind din Mexic, precum si cele din Texas, California si Kansas. In plus, sunt interzise importurile de carne de porc si produse de preparate pe baza de carne de porc care nu au fost supuse tratamentului termic si care provin din Guatemala, Honduras, Colombia, Costa Rica, Cuba, Nicaragua, Panama, Salvador, precum si din mai multe state americane.
OMS va ridica nivelul de alerta doar la recomandarea expertilor internationali
Un grup de experti internationali se va reuni marti pentru a stabili daca va recomanda Organizatiei Mondiale a Sanatatii sa creasca sau nu nivelul actual de alerta de pandemie, in urma epidemiei de gripa porcina din Mexic si Statele Unite, a declarat un purtator de cuvant al OMS citat de Reuters, potrivit NewsIn.
A.I.  
 Afisari: 299  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
N-avem noroc   de srelu
Stirile zilei
 22:01 
"Miss" Pisica 2009 - FOTO  2009-04-26
3 comentarii
 20:11 
Ludovic Orban: Trebuie sa-l ajutam pe Crin Antonescu sa omoare balaurul  2009-04-26
14 comentarii
 20:00 
Avertisment al Organizatiei Mondiale a Sanatatii: Virusul gripei porcine poate deveni mult mai periculos  2009-04-26
4 comentarii
 19:53 
Abdullah al II-lea al Iordaniei: Nu va fi pace in Orientul Mijlociu fara interventia presedintelui american Barack Obama  2009-04-26
4 comentarii
 19:37 
  2009-04-26
15 comentarii
 18:44 
Zeci de tone de slanina imprastiate pe DN 7, in urma unui accident  2009-04-26
1 comentariu
 18:07 
Seful clanului Preda, tinut de politisti si batut in Plaza Mall - IMAGINI SOCANTE  2009-04-26
13 comentarii
 18:04 
Un vas italian de croaziera care a fost atacat de pirati a scapat deschizand focul  2009-04-26
14 comentarii
 17:00 
Pozele sexy care au pus-o la dieta pe Kelly Brook, cea mai frumoasa englezoaica!  2009-04-26
1 comentariu
 16:58 
Iranul anunta ca a arestat o "echipa terorista" ce avea legaturi cu Israelul  2009-04-26
2 comentarii
 16:56 
Formula 1: Jenson Button a castigat Marele Premiu al Bahreinului  2009-04-26
 16:33 
MAE confirma ca Niculae Popa, romanul rapit la 21 ianuarie 2009, in Delta Nigerului a fost eliberat  2009-04-26
 16:32 
Imagini Soc: Un jucator de la Drobeta Turnu Severin a fost batut de propriul antrenor la un meci din Liga II  2009-04-26
1 comentariu
 16:20 
"Katalin Varga" a obtinut Marele Premiu la Festivalul de film de la Copenhaga  2009-04-26
 16:02 
Pasagerii care vor ajunge in Romania cu avionul vor completa chestionare legate de sanatate, pentru prevenirea gripei porcine  2009-04-26
1 comentariu
 15:41 
Statele Unite: Un profesor de la Universitatea din Georgia a impuscat mortal trei persoane  2009-04-26
2 comentarii
 15:31 
Supercupa Romaniei la oina  2009-04-26
 15:22 
Geoana: In ultima perioada Romania incepe sa devina un stat Big-Brother  2009-04-26
3 comentarii
 15:17 
Crin Antonescu: Nu neg ca si in trecut directorii deconcentratelor au fost numiti pe criterii politice  2009-04-26
3 comentarii
 15:06 
Statul ar putea credita studentii sa isi termine studiile in schimbul unui job de bugetar  2009-04-26
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01152 sec.