Ziua Logo
  06:27, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Parerea mea!
Romanii, miasma gazului rusesc si fariseismul Uniunii Europene
-- Dublul standard este la ordinea zilei in "spatiul euro-atlantic". Perspectiva redobandirii cetateniei romane de catre aproximativ un milion de romani de peste Prut scoate din minti membrii cancelariilor multor state din UE. Nu a fost si cazul Ungariei, atunci cand a incercat sa acorde "legitimatii de maghiar" pentru etnicii care traiesc in tarile vecine.
 17 aprilie, 18:48 
Romanii de peste Prut sperie cancelariile multor state UE (Foto: Unimedia.md)
Daca ar fi sa ne luam dupa unii lideri europeni, romanii sunt buni doar ca slugi, iar Romania este doar o buna piata de desfacere. E rau daca Romania este independenta energetic, este si mai rau daca romanii doresc si independenta energetica a UE, in detrimentul "mamei Rusia". Si, la o adica, a fost bine cand Romania si romanii au condamnat invazia sovietica in Cehoslovacia. Iar, drept rasplata, Cehia, care detine presedintia UE, trage de urechi Romania ca vrea sa acorde cetatenie romanilor asupriti si rupti de tara de aceiasi criminali sovietici. La fel si "aparatorii" drepturilor omului de la Bruxelles - care isi dau ochii peste cap de fiecare data cand curge o singura picatura de sange in Africa, America de Sud sau Asia - tac malc atunci cand este vorba despre romanii din Europa, din afara granitelor Uniunii. Pentru ca, probabil, le sunt mai dragi pretul scazut, acordat preferential, si miasma gazelor rusesti.
Pentru a aduce democratia (un cuvant care suna acum a butoi spart cu cizma ruseasca), militarii romani - in misiuni NATO - au devenit carne de tun in Afganistan, intr-o Asie uitata de lume si de timp, pentru ca anumiti politicieni europeni, marionete ale serviciilor secrete rusesti sau sclavi ai propriilor pofte, sa strambe din nas cand Romania vrea sa isi ajute compatriotii sa traiasca o viata normala, dupa normele si idealurile devenite de ceva vreme doar cuvinte goale, numai bune pentru prostirea celor multi.
Reprezentantii Uniunii Europene sprijina cu jumatate de gura Romania - de dragul principiilor scrise undeva, pe niste hartii prafuite si ingalbenite. In schimb, prin intermediul presei, critica decizia Bucurestilor de a simplifica procedurile de acordare a cetateniei.
Parlamentarii italieni sunt deja disperati. Ca de obicei, vad numai lucrurile rele facute de romani. Nici nu a contat ca, in timpul cutremurului recent, romanii nu au abandonat batranii pe care ii ingrijeau si i-au scos din case in carca sau ca, alaturi de autoritati, au scormonit printre daramaturi pentru a gasi supravietuitori.
Romanii din Basarabia nu sunt doriti, sunt de preferat zecile de milioane de migranti din Orientul MIjlociu, Africa si Asia
Dublul standard este la ordinea zilei la Bruxelles, mai ales daca este vorba despre Bucuresti. Romania, confruntata cu o scadere a natalitatii si o crestere a numarului de pensionari, este sfatuita sa isi relaxeze politicile privind migratia, pentru a atrage forta de munca din afara granitelor. Se pare insa ca principiul nu se aplica si in cazul romanilor din afara granitelor. Sunt preferati doar cei din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Pentru ca, oricum, in Europa, sunt deja zeci de milioane de locuitori din aceste zone sau, mai precis, din fostele colonii ale unor state. Chit ca au o problema cu terorismul si alogenii din tarile islamice, in momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ziaristii britanici au intrat in "fibrilatie", vorbind despre invazia romanilor si bulgarilor. Din pacate pentru acestia, au asteptat degeaba, in aeroporturi, sa intampine "invadatorii" romani. Au avut parte de doar cativa studenti si oameni de afaceri.
Financial Times se teme de un milion de moldoveni care vorbesc "un fel de romana"
Urmand acelasi ton, intr-un editorial, publicatia britanica Financial Times atrage atentia asupra faptului ca Romania ar putea aduce in UE un milion de noi cetateni, care vorbesc "un fel de romana" si care provin dintr-un stat cu o "identitate nationala fragila". Iar Uniunea Europeana va fi nevoita sa ii faca pe plac uneia dintre cele mai "indisciplinate si disfunctionale tari membre".
Cel putin, comportamentul impulsiv al Romaniei nu reprezinta o revendicare teritoriala, scrie Financial Times, citat de NewsIn. Romania nu contesta granitele sau suveranitatea tarii vecine, ceea ce precede adesea un razboi, chiar daca cedeaza unei tendinte de transfer de populatie pe criterii etnice pe care insasi infiintarea Uniunii avea scopul de a o contracara.
Liberation: O minoritate din Republica Moldova doreste unificarea cu Romania
Mergand pe acelasi principiu al acuzarii Romaniei pentru ca sprijina principiile democratice ale drepturilor omului si doreste sa isi apere cetatenii si conationalii din Republica Moldova, publicatia franceza Liberation - portavocea comunistilor francezi - scrie despre "o minoritate din Republica Moldova care doreste unificarea cu Romania". In articolul preluat si de Hotnews.ro, Lorraine Millot, de la Liberation, gaseste de cuviinta sa promoveze parerile unor "istorici" si "analisti" de peste Prut care nu stiu cum sa cante mai mult la balalaica.
"Problema romana nu este una reala in Republica Moldova", sustine Eugen Revenco, analist la Asociatia moldoveana pentru Politica Externa, se precizeaza in publicatia franceza. "Toate recentele sondaje de opinie arata ca peste 80% dintre moldoveni prefera propriul stat, independent de Romania. Doar o minoritate doreste reunificarea", scrie, in continuare, Millot. "Istoric vorbind, statul roman modern s-a format in secolul XIX, fara R. Moldova actuala, care, la acea vreme, facea parte din Imperiul Rus", reaminteste si Igor Casu, istoric la Universitatea din Chisinau.
"Abia in 1918, Romania si Moldova au format un stat comun. Experienta nu a fost indelungata, dar foarte marcanta, pentru ca este si perioada de formare a limbilor moderne. Asa se explica de ce moldovenii si romanii au aceeasi limba", explica istoricul aflat pe placul celor care sprijina "Liberation".
The Economist: Guvernul de la Chisinau este de centru-dreapta si alcatuit din tehnocrati competenti
Potrivit NewsIn, prestigioasa revista The Economist pare sa aprecieze calitatea guvernarii Partidului Comunist de la Chisinau, scriind ca, de fapt, orientarea formatiunii este de centru-dreapta si ca actualul guvern este alcatuit in mare parte din tehnocrati competenti.
Revista recunoaste totusi ca autoritatile moldovene au reactionat exagerat la protestele postelectorale, atat in ceea priveste nerespectarea drepturilor omului, cat si in ceea ce priveste acuzatiile si masurile impotriva Romaniei.
"Tinerii idealisti care au cerut integrarea mai grabnica a tarii lor in Uniunea Europeana erau o rarite chiar si inainte ca autoritatile moldovene sa bata si sa incarcereze sute dintre acestia, omorand doi dintre ei. Reactia schiloada a Uniunii Europene la evenimente nu�va incuraja multi altii sa le calce pe urme protestatarilor", scrie The Economist.
"Comunistii aflati la putere, de fapt un partid de centru-dreapta, ar fi castigat oricum alegerile, chiar si fara a trisa in fata rivalilor, limitand accesul opozitiei la mass-media si alcatuind liste electorale incorecte. Cu jumatate din sufragii, comunistii au luat 60 dintre cele 101 mandate ale parlamentului unicameral. In aceasta saptamana, guvernul a inceput renumararea voturilor", continua articolul.
Romanii, huliti in Romania pe Internet
Si daca toate acestea nu erau de ajuns, se mai pot adauga si comentariile postate pe mai multe publicatii online din Romania. Comentarii prin care se cere o "reactie" prompta a UE de a stopa "invazia moldovenilor" in Romania si Uniunea Europeana. Din fericire, in Romania, se respecta dreptul la libera exprimare. Asa ca pot sa isi dea cu parerea si bolsevicii lui Voronin, si kaghebistii lui Putin, si slugile lor din Occident. In Chisinaul ocupat de stalinisti ar fi fost batuti cu sticle cu apa si ar fi fost calcati cu bocancii pe cap. Iar, daca ar fi supravietuit, ar fi trebuit sa plateasca zilele de detentie si tortura pentru ca, mai apoi, sa fie catalogati drept "monstri" de presedintele-marioneta al Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev.
Marius BATCA  
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
articol foarte slab   de Dan Petre
bun   de raulbaal
Dumnezeu sa-l ajute si lumineze si de acum inainte pe Marius Batca   de MO
atentie la cozile de topor!   de Atanasie Popescu
ROMANI / ROMANIA   de IONESCUM
consecventa..   de dorumare
Romanii, huliti in Romania pe Internet. De cine ?!   de Changeman
Bravo!Bravo!Bravo!   de DianaI
atentie la exagerari   de ion avadanei
   de Stalinz
Stirile zilei
 20:38 
Gigi Becali free: "Mai multe lucruri nu va pot spune, ca nu am ce"  2009-04-17
16 comentarii
 20:36 
Amnesty International i-a adresat lui Voronin o scrisoare pentru a-si exprima ingrijorarea in legatura cu folosirea excesiva a fortei  2009-04-17
2 comentarii
 20:20 
Marian Rada s-a razgandit: nu-si mai da demisia din postul de antrenor al echipei Rapid  2009-04-17
 20:03 
Mai multe scrisori dezvaluie o poveste de dragoste intre fiica lui Mussolini si un comunist  2009-04-17
3 comentarii
 19:16 
Basescu a renuntat vineri la turul manastirilor din Bucovina si s-a odihnit la hotel  2009-04-17
1 comentariu
 19:11 
Cornel Penescu si Gheorghe Constantin raman in arest  2009-04-17
 19:05 
Romania, acuzata de Ucraina ca a poluat Tisa cu metale grele  2009-04-17
3 comentarii
 18:58 
Mitica Machedonu, un bodyguard al lui Becali, a fost eliberat  2009-04-17
 18:28 
Sarkozy neaga ca ar fi spus despre premierul spaniol Jose Luis Zapatero ca "nu este inteligent"  2009-04-17
 18:22 
Proprietarul Rompetrol, KazMunaiGaz, a luat 5 miliarde de dolari de la chinezi  2009-04-17
 18:10 
Lovitura de teatru: Gigi Becali va fi eliberat sub control judiciar  2009-04-17
7 comentarii
 18:02 
Culmea terorismului: Pravda sustine ca Al Qaeda a vrut sa atace FSB-ul  2009-04-17
3 comentarii
 17:59 
Basescu a pierdut procesul cu Vadim privind retragerea decoratiei Tribunului  2009-04-17
6 comentarii
 17:39 
In prag de Pasti, un aradean potcoveste... oua!  2009-04-17
 17:11 
Republica Moldova: Autoritatile comuniste spun oficialilor europeni ca vanataile de pe corpurile manifestantilor sunt pictate  2009-04-17
4 comentarii
 17:09 
Andronescu: "Cand ai grija de un asemenea sistem cum e sistemul educational, e greu sa dormi noaptea"  2009-04-17
2 comentarii
 17:05 
Slovacii au inventat programul ''Rabla'' pentru tenisi si portofele  2009-04-17
 16:54 
Mesajul de Pasti al Patriarhului Daniel: Criza financiara - rezultat al lacomiei, castigului nedrept si al evaziunii fiscale la nivel mondial  2009-04-17
7 comentarii
 16:53 
Oficialii CIA care au practicat tortura la interogatorii nu vor raspunde pentru faptele lor in fata legii  2009-04-17
 16:50 
Peste 22.500 de elevi saraci raman fara bursele sociale, din luna martie  2009-04-17
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01108 sec.