Ziua Logo
  08:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Soldatii rusi, transformati in sclavi sexuali
 15 septembrie, 11:34 
Kremlinul ar dori sa ofere o imagine ''machista'' a armatei ruse. In realitate, aceasta detine recordul mondial al prostitutiei in randul soldatilor. Detaliile acestor tare sunt documentate de o ancheta a ONU: exista doua motive majore ale fenomenului - extrema saracie si constrangerea din partea unor oficiali corupti, releva ziarul italian La Stampa, preluat de Agerpres.
Invingatoare in Georgia, dar subminata de acuzatii grave in patrie. Armata lui Vladimir Putin trece printr-o etapa pozitiva neindoielnica din punct de vedere al imaginii interne, dupa ''blitzkrieg-ul'' georgian incununat de succes, dar aceste succese nu sunt suficiente pentru a acoperi o drama ce compromite considerabil moralul soldatilor ex Armatei Rosii si reprezinta o pata fara precedent pentru imaginea ''machista'' pe care Putin vrea sa o proiecteze in lume privind armata sa.
Aici nu este vorba de simple barfe ci de documente oficiale acuzatoare, precum cel al ONU, publicat recent de Komsomolskaia Pravda, potrivit careia fosta Armata Rosie se afla in fruntea clasificarilor mondiale privind prostituarea soldatilor. Doua sunt motivele: saracia sau chiar constrangerea din partea unor generali ai armatei.
Potrivit ziarului Pravda, care a consacrat o ancheta acestui fenomen, cei care se vand sunt de obicei recrutii, adesea provenind din familii sarace si dornici sa castige in orice fel ceva bani in plus. Multe denunturi arata cum cadetii, chiar si cei care se vand prin propria dorinta, ajung sa plateasca un procent superiorilor. Adevaruri cutremuratoare despre relatia armata-prostitutie au fost aduse la lumina si de Camera inteleptilor "Obssestvenaia Palata) - asa cum a relatat Nezavisimaia Gazeta - comisie infiintata de guvernul rus in luna iunie. Putin a demarat o ancheta care incearca sa faca lumina asupra acestui fenomen. Din raport a rezultat ca prostitutia din interiorul armatei ruse este o masina lucrativa recunoscuta si institutionalizata pe cale oficioasa si de procuratura militara. Un mecanism din care unii ofiteri obtin castiguri imense.
Pentru a scapa de aceasta realitate sumbra, familiile rusesti incearca tot mai mult sa cumpere scutirea de serviciul militar pentru fiii lor, in timp ce penrtu fiii celor instariti nici macar nu se pune posibilitatea unei inrolari. Prezenta lor ar putea crea chiar o perturbare - dezvaluind, de exemplu, episoadele scabroase - si expune riscului intreg sistemul care aduce profituri enorme elitei militare.
Suscita obiectii si marele numar de sinucideri inregistrate in cadrul armatei ruse: 341 intr-un singur an, dar in realitate ar putea fi mult mai multe, avand in vedere ca numeroasele decese datorate ''neglijentei in manuirea armelor'' ascund adesea motive de cu totul alta natura. In opinia mamelor soldatilor care au infiintat o asociatie (''Soldatskie Materi''), in spatele acestor morti se afla altceva. In 2007, aceste mame au realizat un film transmis de CNN, care arata exploatarea sexuala a soldatilor, o drama care, potrivit lor, se afla la baza multor sinucideri.
Cazul lui Andrei Sisev
Andrei Sisev
Ofiterii au negat ca s-ar afla in fruntea acestei organizatii, fara sa tina seama de faptul ca ziarul ''Sobesednik'' a documentat in luna aprilie faptul ca tocmai numeroase notabilitati din armata ii constrang pe tineri sa se prostitueze recurgand chiar la mana forte. De aici rezulta violente asupra unor recruti, comise cu obiecte metalice, torturi cu electrosocuri, obligatia de a culege pomeni in afara cazarmilor si alte neplaceri. Pravda a dezvaluit chiar existenta unei liste de clienti de abordat /in care ar figura si nume de magnati bogati cunoscuti in Occident/, in caz de castig slab in strada.
Daca ofiterii continua sa nege, cel care a rupt ''omerta'' institutiilor a fost Internetul, asa cum relateaza Mir Novostei: pe forumurile colegilor de arme abunda bloguri in care soldatii si clientii gay fac schimb de mesaje. ''Vrei un soldatel? Mergi direct la Kremlin!'', a devenit unul din sloganurile stanjenitoare, mai ales pentru Putin, care nu a facut niciun mister din aversiunea sa deschisa fata de homosexuali, dar care nu reuseste sa combata fenomenul.
Mai ales povestea lui Andrei Sisev a facut valva. In 2006, Andrei era un recrut de 19 ani. Din cauza violentelor suferite i-au fost amputate gambele si organele genitale, asa cum a aratat revista americana ''Advocate''. Este in curs de publicare o carte asupra intregii afaceri. Andrei a relatat cum poti cumpara la Moscova un soldat, in China Town, in parcul din apropierea Teatrului Bolsoi, pe strada Gogolev si chiar sub ferestrele Ministerului Apararii. Potrivit marturiei sale, in apropierea monumentului ''Eroilor de la Plevna'' soldatii ar fi vanduti chiar de Procuratura militara.
La Sankt Petersburg exista 13 agentii specializate in prostitutia cadetilor din colegiile militare. Daca cineva este prins de politie, agentii cer un procent profitand de frica tinerilor care nu vor sa se afle ce sunt obligati sa faca. La inceput, clientii erau femei mature vicioase, povesteste Andrei, dar acum sexul in uniforma militara este cumparat si de barbati foarte bogati, evident satui de femei. Printre cumparatorii VIP circula si numele unui magnat rus mai presus de orice banuiala, apropiat de ''lobby-ul evreiesc'', gay in secret, scrie La Stampa. Potrivit unui denunt al revistei ''Kvir'', din Sankt Petersburg, oficialii momesc tinerii recruti propunandu-le sa castige ceva bani, ii invita acasa, apoi fac sex cu ei filmand totul. Ulterior, sub amenintarea ca trimit filmele familiilor lor, ii constrang pe cadeti la sclavie sexuala.
Z.O.  
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
aha!   de chriscross
De obicei sustinatorii rusilor de pe acest forum se abat intentionat de la tema   de Igor
VVV   de VVV
Dupa acest articol, filorusii..   de Changeman
sa clarificam, sa recapitulam.....   de dorinteodor
Ia te uita ...   de Mihu
Cateva din faptele de "bravura" ale soldatilor yanchei (ptr Roy, cu dedicatie)   de Evreu-rus
Botez   de Tudor190
Cum? Astia sunt gloriosii soldatzi sovietici   de roy
in lipsa "clientilor nostri pro-rusi" hop si tu mirceas   de dorinteodor
Stirile zilei
 21:08 
Copiii din Cioca Boca invata in biserica din ordinul lui... Ion Creanga  2008-09-15
 20:35 
Compania Coca Cola a inchis fabrica din Bihor  2008-09-15
5 comentarii
 20:19 
Presa rusa critica Chisinaul pentru stricarea intelegerii cu Moscova in privinta Transnistriei  2008-09-15
6 comentarii
 19:58 
  2008-09-15
 19:14 
  2008-09-15
1 comentariu
 19:01 
Veteran al miscarii nationaliste din Ucraina: "Romania este un catelus fata de buldogul coltos - Rusia"  2008-09-15
17 comentarii
 18:30 
Atacat de fiara, un cioban s-a luptat cu ursul si a reusit sa scape cu viata  2008-09-15
 18:09 
Uniunea Europeana da unda verde trimiterii unei misiuni de 200 de observatori in Georgia  2008-09-15
 18:02 
Americanii vor dota punctele romanesti de trecere a frontierei cu aparatura pentru depistarea substantelor nucleare  2008-09-15
3 comentarii
 17:58 
ONG-urile vor sa participe la dezbaterea Legii CNSAS, criticand modificarile aduse de senatori  2008-09-15
2 comentarii
 17:53 
Un barbat a murit dupa ce a fost calcat de tramvai (VIDEO)  2008-09-15
 17:35 
Zece colosi bancari isi unesc fortele si infiinteaza o casa de ajutor reciproc  2008-09-15
4 comentarii
 17:34 
Studiu UNICEF: Elevul roman se crede inteligent, smecher si cu tupeu  2008-09-15
11 comentarii
 17:32 
Gemma Arterton, noua "Bond girl", in scene fierbinti! (VIDEO)  2008-09-15
 17:30 
Medvedev: "Nu ne vom lasa antrenati intr-o cursa a inarmarilor precum cea care a dus la prabusirea URSS"  2008-09-15
10 comentarii
 17:24 
Ion Tiriac: Am la bani, nene, de nu stiu ce sa fac cu ei  2008-09-15
12 comentarii
 17:15 
Oana Zavoranu: Ma mai gandesc daca voi candida la Parlament din partea PRM  2008-09-15
8 comentarii
 17:06 
Vaccinul impotriva cancerului la san testat cu succes  2008-09-15
12 comentarii
 16:45 
UE cere Romaniei sa isi intensifice lupta impotriva coruptiei  2008-09-15
 16:45 
Ucraina doreste deschiderea unor noi puncte de frontiera la granita cu Romania  2008-09-15
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01057 sec.