Ziua Logo
  06:26, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Desi cazul diplomatului roman acuzat de coruptie nu a fost sesizat autoritatilor judiciare din Romania
MAE demareaza propria ancheta cu privire la acuzatiile lansate de Chisinau
 20 august, 18:43 
Adrian Cioroianu
Ministrul roman de Externe a declarat astazi pentru NewsIn ca MAE a pornit propria sa ancheta in cazul diplomatului roman de la Chisinau acuzat ca ar fi luat mita pentru a facilita acordarea vizelor cetatenilor moldoveni intr-un timp mai scurt. Adrian Cioroianu a precizat totodata ca, desi MAE roman a solicitat inca de vineri autoritatilor moldovene detalii privind acuzatiile la adresa diplomatului roman, singura informatie transmisa de Chisinau este practic o cerere, prin care se solicita numele persoanelor care au obtinut vize prin intermediul agentiei de turism INA TOUR. Potrivit NewsIn, nici autoritatile judiciare din Romania nu au primit pana la aceasta ora vreo sesizare care sa-l vizeze pe misteriosul diplomat roman din Republica Moldova.
Adrian Cioroianu a declarat ca "pana in acest moment nu am primit precizarile asteptate de la autoritatile moldovene. Noi inca le mai asteptam", informeaza NewsIn. Ministrul a precizat ca "MAE, impreun� cu alte institutii ale statului, au pornit propria ancheta si, evident, rezultatele vor fi comunicate atunci cand se va ajunge la ele". La fel ca si viceministrul moldovean de Interne, Valentin Zubic, care a declansat vineri scandalul de coruptie legat de dimplomatul roman de la Chisinau, nici Adrian Cioroianu nu a dorit sa divulge numele suspectului. Zubic a declarat ca numele suspectului nu va fi divulgat pana la incheierea urmaririi penale. Cu toate acestea, potrivit NewsIn, presa de la Chisinau a aflat pe cai neoficiale ca ar fi vorba despre Alexandru Rus, care este chiar seful Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau. Viceministrul moldovean a declarat, in cadrul conferintei de presa de vineri, ca nu a exclus posibilitatea de a fi depistati si alti angajati ai Ambasadei implicati in acest caz, in conditiile in care cererile de acordare a vizelor sunt foarte numeroase iar capacitatea de procesare a acestora de catre reprezentanta cosulara romana din capitala Republici Moldova este redusa.
Adrian Cioroianu apreciza insa ca, din pacate, declaratiile facute vineri de Valentin Zubic "se pot citi si intr-o cheie politica". Ministrul roman de Externe a declarat ca "tocmai pentru ca nu dorim politizarea acestui subiect delicat reiau ideea ca este in interesul cetatenilor moldoveni infiintarea a doua noi consulate, care sa se ocupe doar de eliberarea de vize". "Altfel", a recunoscut Cioroianu, "exista posibilitatea ca acolo unde cererea este foarte mare s� apara fie nereguli tehnice, fie nereguli de comportament ale functionarilor diplomatici".
Alina OLTEANU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cioroianu, Cioroianu....Voronin, Voronin .... ? hi hi hi - sunt neamuri ca au acelasi nume   de ionion
Stirile zilei
 17:53 
Europarlamentarele vor avea loc in noiembrie-decembrie  2007-08-20
 16:40 
Canicula se intoarce  2007-08-20
 15:48 
Basescu, inapoi la scoala de marinari  2007-08-20
3 comentarii
 15:28 
Feudalul Becali si ''Regele''  2007-08-20
 14:39 
Razboiul gunoaielor  2007-08-20
 13:34 
Printul Harry se insoara  2007-08-20
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00612 sec.