Ziua Logo
  06:26, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Desi considera fundamentarea financiara oferita de Guvern "diletantista"
Basescu a promulgat legea pensiilor
-- ULTIMA ORA: Presedintele Traian Basescu nu a dorit majorarea pensiilor, dar a fost obligat sa promulge legea, a declarat, azi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, catalogat ca "incompetent" de seful statului pentru modul in care a raspuns cererii de fundamentare a majorarii pensiilor. El a aratat ca presedintele stia ca Executivul dispune de fondurile necesare majorarii pensiilor, dar nu dorea sa aprobe legea deoarece nu avea curajul, intentia si priceperea sa sustina masura. "Noi am propus presedintelui ca daca accepta ca Guvernul a identificat banii, sa plece acasa, iar daca nu, plecam noi. Basescu s-a temut insa de aceasta provocare, deoarece stia ca exista bani", a declarat Vosganian, precizand ca exprima punctul de vedere oficial al Guvernului, informeaza Mediafax. Purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan reactioneaza la replica ministrului Economiei: "Demagogia risca sa-l transforme pe dl Vosganian intr-un pericol pentru Finantele romanesti".
 18 iulie, 19:41 
Foto: Ioana CARLIG - ZIUA Foto
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a dat in acesta seara verdictul in conflictul iscat in legatura cu legea pensiilor: el a promulgat legea, dar nu fara a fi ingrijorat de fundamentarea financiara a acesteia. Presedintele a subliniat ca a fost dezamagit de "raspunsul dilentantist" pe care i l-a oferit Guvernul in legatura cu fundamentarea legii, materialul pus la dispozitie fiind semnat "de doi incompetenti".
"Asa cum am promis, am promulgat legea pensiilor si maine ar trebui sa fie publicata in Monitorul Oficial", a declarat presedintele de la Palatul Cotroceni, informeaza Realitatea Tv. Motivele sale au fost urmatoarele: toate partidele parlamentare au votat aceasta lege, ceea ce inseamna ca asupra sa exista un consens si faptul ca de la 1 septembrie aceasta crestere era prevazuta in buget.
Basescu a avut de facut un comentariu si in legatura cu scrisoarea Guvernului pentru fundamentarea legii: "Desi m-am adresat premierului, scrisoarea este semnata de doi ministri incompetenti". Mai mult, presedintele considera ca raspunsul din scrisoare a fost incarcat de deziderate politice.
Presedintele a declarat ca numeroase aspecte financiare ale legii ii provoaca griji, mentionand ca deficitul bugetar cumulat in perioada 2008-2013 va ajunge la 30 de miliarde de euro. Presedintele a subliniat ca acest deficit va deveni un deficit structural, care are nevoie de masuri structurale pentru a fi diminuat. "Guvernul trebuie sa treaca la reducerea cheltuielilor publice", considera Basescu, "pentru ca legea pensiilor sa nu afecteze dezvoltarea tarii".
"80% din cresterea de pensii se concentreaza pe 20% dintre pensionarii cu pensii mari, iar 20% din crestere va avea un efect pentru 80% dintre pensionari, cei cu pensii mai mici. Acest lucru arata ca pe fond, problema pensiilor nu este rezolvata", a mai spus Basescu, informeaza Realitatea Tv.
"Sunt doar pareri, Parlamentul este suveran. M-a dezamagit profund raspunsul diletantist pe care l-am primit de la Guvern, ceea ce poate dovedeste si lipsa lor de responsabilitate", a conchis Basescu.
R.O.  
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
draconisme   de mirapo
de ce mintiti?   de marin2
Multzumesc PNL-ului ,PSD-ului si Parlamentului   de Calugarul Vasile
Fiecare pe limba lui piere :-)   de Shadow
Cum pot fi opriti politicienii ca sa nu mai consume enorm aiurea?!   de basarab
Stirile zilei
 17:32 
Osama ben Laden pregateste agenti pentru SUA  2007-07-18
1 comentariu
 17:30 
Nastase vrea sa revina in structura de conducere a PSD  2007-07-18
 17:01 
Maraton in Senatul american privind retragerea trupelor SUA din Irak  2007-07-18
1 comentariu
 16:52 
Doua bombardiere provoaca noi tensiuni in relatiile ruso-britanice  2007-07-18
 16:23 
Pericolul unei poluari in Romania din cauza norului toxic din Ucraina s-a stins  2007-07-18
 15:13 
Tragedie aviatica in Brazilia  2007-07-18
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.