Ziua Logo
  03:26, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Poate intr-o alta realitate politica am sa revin"
LIVE Liviu Dragnea: Imi depun demisia de onoare din functia de ministru de Interne
-- Emil Boc: "E o decizie personala si unilaterala a domnului Dragnea. In continutul demisiei facea mentiunea ca isi doreste sa-si pastreze calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Cred ca detalii si alte date le poate face cunoscute doar domnul Dragnea. Din punctul nostru de vedere, mergem mai departe. Demisia este un act unilateral de vointa. Ma voi consulta cu presedintele Mircea Geoana pentru a-i inainta presedintelui Romaniei o propunere de interimat, pana la desemnarea viitorului ministru de Interne". Liviu Nicolae Dragnea si-a depus demisia, la ora 20.00, la cabinetul premierului Emil Boc. Potrivit unor surse, interimatul la MAI va fi asigurat de vicepremierul Dan Nica. El a asigurat interimatul la acest minister si dupa demisia lui Gabriel Oprea. Asadar, caruselul numirilor la Ministerul de Interne s-a pornit din nou, desi Mircea Geoana ne asigura ca el s-a oprit definitiv odata cu numirea lui Dragnea la MAI.
 2 februarie, 21:00 
Dupa numai 13 zile de mandat, ministrul Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia. El a facut o declaratie de presa, anuntata cu numai o jumatate de ora inainte, in care a sustinut ca intelege constrangerile bugetare, dar refuza sa asiste la masuri care ii impiedica exercitarea mandatului si atingerea obiectivelor pe care si le-a propus cand a preluat sefia ministerului.
"Cinstea, onoarea, demnitatea si profesionalismul sunt principiile care mi-au guvernat cariera politica si din aceste considerente cetatenii judetului Teleorman mi-au acordat al treilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. De cel iputin opt ani de zile, eforturile colegilor mei, presedinti de Consilii Judetene si primari s-au concentrat pentru transformarea administratiei intr-o administratie reala, in folosul cetatenilor si in acest sens, prin pachetul de legi adoptat la nivelul uniunii pentru descentralizarea administratiei centrale, am demonstrat ca aceasta este singura metoda reala si functionala. Cand am acceptat mandatul de a deveni de ministru de Interne, mi-am asumat o serie de motive foarte clare intr-un consens total cu toti factorii politici. M-am angajat sa ating aceste obiective: descentralizarea administratiei centrale, siguranta copiilor in scoli si a cetatenilor pe strada. Administratia publica implica din partea celor care activeaza in interiorul acesteia multa pasiune si devotament, dar fara asigurarea resurselor necesare desfasurarii activitatii, pasiunea nu e suficienta. In conditiile in care cetateanul vede in primar si in presedintele Consiliului Judetean persoana care ii poate rezolva problemele, incepand de la alimentarea cu apa, infrastructura de drumuri si pana la asigurarea serviciilor de asistenta sociala, nu pot asista tacit la diminuarea fondurilor financiare acordate autoritatilor locale si, implicit, la riscul neasigurarii unor servicii de calitate pentru cetatean. Inteleg constrangerile bugetare, dar refuz sa asist la masuri care imi impiedica acest mandat si apoi sa ma uit cu seninatate la colegii mei si sa le explic ca inteleg, dar ca nu am resursele necesare sa ma tin de cuvant", spune Dragnea.
"In aceasta scurta perioada de exercitare a mandatului de ministru al Administratiei si Internelor, am inteles clar provocarile acestui minister si raspunderea majora a managementului de nivel superior din cadrul acestuia. Siguranta cetateanului se asigura in principal in teren, pe strada, si, din aceste considerente, am sustinut acordarea de resurse in vederea indeplinirii obiectivelor asumate. Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar este imposibil sa previi si sa asiguri linistea cetateanului. Am participat la toate discutiile pe tema bugetului de stat in cadrul carora mi-am sustinut punctul de vedere. Este evident ca, din motive obiective, tintele asumate si strategia de descentralizare pe care ne-am propus-o nu vor fi aplicate. Deoarece interventiile mele pe acest subiect pot conduce la o atitudine ostila, atat fata de autoritatile locale, cat si fata de structurile ministerului, si pentru a nu ma situa in pozitia ingrata de a fi membru al Guvernului care ia atitudine impotriva deciziilor acestuia si pentru a nu crea tensiuni in cadrul coalitiei de guvernare, imi depun demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor", a afirmat Liviu Dragnea, in declaratia de presa.
Liviu Dragnea sustine ca va ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania si va milita in continuare pentru descentralizare administratiei publice, principiu la care, spune el, nu va renunta atat timp cat va reprezenta interesele cetatenilor care i-au acordat votul de incredere.
Liviu Dragnea ar fi trebuit sa isi depuna marti demisia din functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Avand in vedere ca luni si-a depus demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, Dragnea va ramane in continuare la conducerea CJ Teleorman.
Geoana: Vom veni, in scurt timp, cu un om de foarte buna calitate
La scurt timp dupa ce ministrul de Interne, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia, presedintele PSD, Mircea Geoana, invitat la TVR, a declarat ca "presiunea este imensa in acest minister, probabil ca si momentul a fost foarte complex si politic, si bugetar, si de alta natura. Singura solutie pe care o avem este sa respectam decizia colegului nostru si sa venim, in foarte scurt timp, cu un om de foarte buna calitate. Voi face acest lucru intr-un for statutar de partid".
Surse politice: Dragnea a demisionat din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat
Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului Directiei de Informatii din Ministerul de Interne si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L, spun surse politice.
Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc sa faca numirile de la MAI, iar acesta a spus ca intarzierea e cauzata de faptul ca nu a primit o lista completa cu toate propunerile, au declarat, luni, pentru NewsIn surse din partid.
Ioan Rus: Ca fost ministru de Interne mi-e greu sa accept doar motivul lipsei banilor
Ioan Rus a declarat pentru NewsIn ca, avand in vedere experienta sa de fost ministru de Interne, ii este greu sa accepte ca doar lipsa banilor a stat la baza deciziei lui Liviu Dragnea de a demisiona, sustinand ca un ministru este cateodata supus presiunilor de a promova anumiti oameni. "Am fost cel mai longeviv ministru de Interne. Si atunci banii erau o problema, nu-mi dau seama de dimensiunile dificultatilor financiare invocate de Dragnea. Deficiente au fost si atunci si acum, niciodata banii nu sunt suficienti, dar lucrurile se pot regla si pe parcurs", a declarat Ioan Rus. Intrebat daca nu crede ca ar fi putut fi si alte motive la mijloc, fostul lider de la Cluj a spus: "Ca fost ministru, n-am cum sa nu accept si aceasta posibilitate. Mi-e greu sa accept ca motiv doar lipsa banilor".
PNL: Dragnea sa explice Parlamentului motivele demisiei
Purtatorul de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ca liberalii cer de urgenta Guvernului Boc sa desemneze un ministru la Interne care sa ramana pe func�ie, anuntand c� liberalii vor cere audierea premierului Boc si a ministrului demisonar de catre comisiile de specialitate.
"Cerem de urgenta cabinetului sa desemneze un ministru care sa ramana pe functie si vom cere marti in Parlament organizarea unei dezbateri pe aceasta tema si audierea primului ministru si a ministrului de interne demisionar referitor la situatia din Ministerul de Interne. Vom cere convocarea la comisii a lui Liviu Dragnea pentru a ne explica motivele demisiei sale", a sustinut Bogdan Olteanu, dupa ce Liviu Dragnea si-a anuntat demisia de la conducerea MAI.
Ape tulburi in coalitie
Asadar, dupa demisia lui Dragnea de la sefia Ministerului de Interne, caruselul numirilor s-a pornit din nou, desi Mircea Geoana ne asigura ca el s-a oprit, definitiv, odata cu instalarea lui Dragnea la MAI. O noua criza framanta acum o coalitie, nascuta ea insasi sub semnul scandalului si a schimbarilor neasteptate. Prima surpriza a venit chiar la cateva zile dupa semnarea protocolului de guvernare PSD-PDL, cand, premierul desemnat, Theodor Stolojan, si-a anuntat retragerea pentru a lasa loc politicienilor tineri care si-au asumat raspunderea programului de guvernare. Nici dupa desemnarea democrat-liberalului Boc, in fruntea Executivului, apele nu s-au linistit. De data aceasta, Senatul a fost scena unui nou conflict legat de nominalizarea lui Dan Voiculescu pentru sefia Senatului, propunere sustinuta de PSD, dar contestata de PD-L. Apoi, Miron Mitrea este inregistrat in timp ce spune ca "si-a bagat mainile in beregata lui Geoana si nu-l mai lasa". Coalitia trece in noul an sub titul criticilor atrase de insusi premierul Boc din cauza ordonantei care interzice cumului pensiei cu salariul.
A urmat demisia lui Gabriel Oprea din fruntea MAI, dupa numai 23 de zile, din cauza numirii lui Ardelean la sefia Directiei de Informatii din minister si, mai nou, cea a lui Liviu Dragnea.
Coalitia "merge mai departe", spunea, luni seara, premierul Boc, insa, ii va fi greu sa gaseasca un inlocuitor care sa aiba sprijinul autoritatilor, pentru ca ministrul MAI "nu este doar ministrul politistilor, este si al Administratiei si Internelor, adica al autoritatilor locale" asa cum afirma, in aceeasi seara, social-democratul Victor Ponta.
Dana Conerth  
 Afisari: 2270  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
mare paguba   de bolovan gheorghe
Urmeaza la aparat , cu voia dumneavoastra si a domnului Ba'secu , domnuuuull NICA !   de gili
Sobolanii   de Greywolf
PENTRU HOKUSAI SAN,   de STRUL
De ce a demisionat Dragnea ?   de flery99
Demisia de onoare ?!   de M_D_L
Pregatiti formularele (in alb ) de demisie   de FB
INTERNELE AU NEVOIE DE UN INDIVID CU SINGE-N PIX.PROPUN PE MIRON COZMA   de STRUL
De ce a demisionat Dragnea ?   de gili
Draga domnule Dragnea,   de Pribeagul
Stirile zilei
 22:36 
Emil Boc: Dupa 15 aprilie vom discuta de mariri salariale cu sindicatele  2009-02-02
1 comentariu
 20:32 
Un consiliu local din Giurgiu ar putea fi dizolvat din cauza neintelegerilor dintre PSD si PDL  2009-02-02
 20:20 
Proiectul bugetului pe 2009: Austeritate pentru noi, cresterea fondurilor de salarii pentru ei  2009-02-02
13 comentarii
 20:01 
Ajutor de stat de 143 de milioane euro, aprobat de Senatul Romaniei pentu Ford  2009-02-02
1 comentariu
 19:25 
Voronin rateaza Colanul de aur si argint batut cu rubine si diamante  2009-02-02
10 comentarii
 19:11 
Moda aruncatului cu pantofi se extinde: Premierul chinez a fost tinta unei incaltari in timpul discursului la Cambridge  2009-02-02
2 comentarii
 19:09 
Gigi Becali: Voi da procurorii in judecata pentru ca nu aveau voie sa faca publice convorbirile mele  2009-02-02
3 comentarii
 18:43 
Teodor Atanasiu: In baza declararii situatiei de urgenta se continua acordarea de contracte fara licitatie in energie  2009-02-02
1 comentariu
 18:34 
  2009-02-02
4 comentarii
 18:21 
Cher, clona lui Ozzy Osbourne! (FOTO)  2009-02-02
 18:20 
  2009-02-02
6 comentarii
 18:10 
  2009-02-02
12 comentarii
 17:59 
A murit actorul Marius Pepino  2009-02-02
 17:36 
In atentia Guvernului Boc: Se pregatesc greve dupa greve  2009-02-02
1 comentariu
 17:30 
CE cere desfiintarea secretului bancar pentru cetatenii nerezidenti  2009-02-02
 17:09 
  2009-02-02
1 comentariu
 17:07 
Inventatorul Internetului reinventeaza... Regina  2009-02-02
 16:58 
Primul manual de istoria comunismului pentru elevi contine greseli  2009-02-02
3 comentarii
 16:58 
Serviciile secrete primesc jumatate de miliard de euro de la buget  2009-02-02
3 comentarii
 16:53 
Fondatorul HBO Romania, Pavel Stancev, este noul manager al Kanal D  2009-02-02
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01246 sec.