Sucul de struguri poate reduce pierderile de memorie, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea din Cincinnati, scrie, miercuri, dailymail.co.uk. Voluntarii care au participat la cercetare si au baut suc natural din struguri timp de 12 saptamani si-au imbunatatit performanta intr-o serie de teste mentale. Expertii cred ca antioxidantii continuti de aceste fructe sunt raspunzatori de rezultate.
Studiu a implicat 12 persoane cu pierderi de memorie. Subiectii au fost impartiti in doua grupe. O parte dintre ei au consumat suc natural din struguri, cultivati in regiunea Concord din Massachusetts, iar ceilalti un placebo. Ambele grupuri au fost supuse unor teste de memorie cu regularitate, timp de peste trei luni. Persoanele au fost rugate sa invete liste si sa-si aminteasca elementele plasate intr-o anumita ordine.
Cercetatorii au descoperit ca cei care au baut suc de struguri au dat dovada de o imbunatatire a memoriei. Dr. Robert Krikorian, care a realizat studiul, a prezentat concluziile cercetarii, marti, la Conferinta Internationala de Sanatate din Harrogate, North Yorkshire.