Ziua Logo
  Nr. 4701 de vineri, 27 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Educatie
Studentii inscrisi la distanta la "Spiru Haret" au fost reinmatriculati la zi si la frecventa redusa
 27 noiembrie, 14:55 
Universitatea "Spiru Haret" a trecut la zi si la frecventa redusa toti studentii care urmau studii la distanta, anunta, vineri, NewsIn. Studentii vor face cursurile tip teleconferinta, pe internet, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei, Corneliu Toader.
In urma unei interventii a Ministerul Educatiei la nivelul organizarii Universitatii "Spiru Haret", institutia de invatamant a fost obligata, prin prevederi legislative, sa reinmatriculeze studentii care invatau in programele de studii la distanta, in alte programe acreditate si autorizate. "Avem un numar mare de studenti, de ordinul sutelor de mii. A trebuit sa restructuram structura programelor de studii, astfel incat sa ii ajutam pe toti studentii nostri sa fie intr-o structura normala din punctul de vedere al cerintelor ministeriale, pe care noi le consideram arbitrare. Lucram la aceste reasezari administrative, mai ales ca in urma problemelor din vara, unii studenti s-au retras, dintre ei au fost studenti care s-au reinscris ulterior, asa ca nu avem inca numarul studentilor inscrisi", a spus Toader.
Trecerea a zeci de mii de studenti de la programe la distanta la cele la zi nu presupune, insa, suplimentarea numarului de profesori si a necesarului logistic, pentru ca universitatea se va baza tot pe un invatamant la distanta, dar de tip online, prin teleconferinta. "Viitorul omenirii e invatamantul la distanta. Daca vrem sa creasca numarul absolventilor cu licenta trebuie sa acceptam facilitatile oferite de calculator si internet. Am cumparat recent un sistem care perimte ca profesorii si studentii sa poata comunica in timp real, iar cursurile sa fie sustinute, astfel, prin internet", a explicat reprezentantul "Spiru Haret".
Universitatea foloseste pentru evaluarile finale acest sistem, care a inlocuit inclusiv examenul si lucrarea de licenta. "Studentii invata materia pentru 200-300 de intrebari, dintre care la examen primesc 20-30. Rezultatele sunt aflate la iesirea din clasa. Este un sistem foarte obiectiv, pana la urma lucrarile obisnuite de licenta sunt deseori de tipul copy-paste", considera Toader.
Trecerea studentilor inscrisi la ID in intervalul 2005-2008 la programe de studii autorizate a fost ceruta Universitatii "Spiru Haret" printr-o ordonanta de guvern adoptata in vara acestui an. Motivele pentru care a fost nevoie de interventia ministerului au fost legate de faptul ca, potrivit autoritatilor, universitatea isi gaseste portite legislative pentru functionare, fara sa respecte efectiv legislatia in vigoare. Universitatea contesta insa acest lucru si se afla, in prezent, in proces cu Guvernul.
Celelate cerinte pentru "intrarea in legalitate a universitatii" sunt numirea unui nou rector, gasirea unor solutii pentru reducerea numarului extraordinar de mare de studenti la un profesor, anuntarea agentiei de calitate care acrediteaza universitatea si publicarea documentelor necesare validarii de minister a profesorilor si conferentiarilor universitari numiti pana in prezent doar de universitate. Universitatea "Spiru Haret” nu face, insa, nici un demers pentru respectarea celorlalte prevederi. "Nu suntem de acord cu aceste cerinte care limiteaza autonomia universitatii, si care nu se practica niciunde in lume”, a mai spus Toader.
ZIUA Online  
 Afisari: 927  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Dragii mei, cine vrea sa invete, invata   de Atamild
am fost la stat si stiu cum e   de lincu
habarnistii de la stat!   de menelau
cui ii este frica de concurenta, celor de la “stat”?!   de menelau
respinse sunt absolventi ai Universitatii de stat   de menelau
pentru a-i fi scos din ureche   de menelau
echipa manageriala este foarte performanta.   de menelau
Mircea Muthu, decanul   de menelau
   de menelau
Perle ale absolventilor la stat, atentie!   de menelau
A r h i v a
Stirile zilei 2009-11-27
 21:46 

2 comentarii
 21:41 

15 comentarii
 20:44 
A fost sau n-a fost trucat filmuletul cu Basescu lovind un copil
255 comentarii
 20:10 
Un bucurestean a omorat o femeie pentru o patura si cateva lucruri vechi
1 comentariu
 19:54 

16 comentarii
 19:46 
Sandvisuri gratis pentru soferii care poarta centura
1 comentariu
 19:13 
Bataie intre fete, la o spalatorie! - VIDEO
 19:07 

1 comentariu
 18:58 
Se deschide unul, se inchide altul: lucrari de reabilitare la Pasajul Lujerului din Capitala, de luni pana in iulie 2010
 18:49 
Violator condamnat la o sentinta mai mica, pentru ca nu mai poate face sex
 18:47 
 18:43 

9 comentarii
 18:25 

2 comentarii
 18:15 
Urmasii mancatorilor de creier uman, protejati de boala vacii nebune!
 17:47 
Stat ramas fara prim ministru pentru ca acesta a uitat sa isi motiveze absentele de la sedintele parlamentare
1 comentariu
 17:38 
Explicatia traficului de cosmar din Bucuresti: o masina si jumatate pe cap de locuitor
7 comentarii
 17:34 
Marturia profesoarei Ramona, cea din cauza careia s-a sinucis un tanar de 19 ani: "Alex m-a sanctionat asa cum mi-a promis" - VIDEO
3 comentarii
 17:33 

11 comentarii
 17:28 
Godul Nordian. Insemnari din clandestinitate, de Pomicultor, un nou volum semnat Cristian Badilita
 17:25 
Tata si fiu, inchisi pe viata pentru crima
 Top afisari / comentarii 
 Conspiratie si contraconspiratie (3903 afisari)
 Criza, aisbergul lui Basescu (1888 afisari)
 Paradisul starurilor se naruie (1770 afisari)
 Cine nu-l voteaza pe Traian Basescu (1429 afisari)
 Readusa la viata dupa 15 secole (1189 afisari)
 A fost sau n-a fost trucat filmuletul cu Basescu lovind un copil  (4287 afisari)
 Copilul lovit de seful statului in 2004: "Basescu m-a impins pentru ca spusesem o prostie. Nu a fost ceva care m-a marcat"  (3897 afisari)
 C.V. Tudor: Basescu isi bate nevasta ca pe tambal. Odata a oprit masina SPP-ului si a aruncat-o in zapada (3264 afisari)
 Marturia profesoarei Ramona, cea din cauza careia s-a sinucis un tanar de 19 ani: "Alex m-a sanctionat asa cum mi-a promis" - VIDEO (2642 afisari)
 Frumusete de 2 metri: Instantanee de la o sedinta foto cu cel mai inalt model feminin din lume (FOTO) (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01261 sec.