Ziua Logo
  Nr. 4684 de joi, 5 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Povesti, destine, intamplari
Si-a petrecut noptile prin cluburi de lux, cu barbati plini de bani, dar brusc s-a decis sa se calugareasca
 5 noiembrie, 13:14 
Katie Colbran (foto: "Mail Online")
In ultimii patru ani a dus o viata fermecatoare, la care unii oameni doar viseaza. La cateva zile britanica Katie Colbran zbura in destinatii exotice precum Istambul, Marrakech, Roma, unde se caza la cele mai exclusiviste hoteluri, cu camere luxoase. Si-a facut sute de prieteni, a petrecut pana la primele ore ale diminetii si a avut iubiti perfecti. Insa, in cateva zile ea va renunta la viata de vis, pentru a se dedica slujirii divinitatii, titreaza, joi, "Mail Online".
"Intr-o zi, peste sase ani, sper sa depun juramantul si sa devin sora Katie, o calugarita catolica. Familia si prietenii nu cred ca voi reusi. Ei se gandesc ca voi depune juramantul tacerii si ca ma voi incuia intr-o manastie undeva, sau ca ma voi transforma intr-o calugarita din "Sunetul Muzicii". Le este greu sa creada ca pot renunta la viata mea opulenta pentru a intra intr-o comunitate religioasa si ca pot sa-mi devotez viata lui Dumnezeu. Insa eu nu vad asta ca pe o pierdere. Pentru mine importante sunt castigurile. Voi fi mai calma, impacata cu mine. De asemenea, imi da o directie, un scop in viata. Inca mai vad socul de pe chipul parintilor mei de acum un an cand le-am spus ca voi deveni o calugarita. Li s-a parut foarte surprinzatoare, de cand aveam 16 ani imi intorceam spatele cand venea vorba de Biserica", a marturisit britanica.
Decizia ei a coincis cu separarea parintilor sai, in 1993, dupa aproape 20 de ani de mariaj. Pana in acel moment ei erau familia tipica de catolici, mergeau la slujba des si se implicau in activitatile Bisericii, precum cea de ajutorare a persoanelor fara locuinta. Desi stia ca mama ei, casnica, si tatal ei, care avea propria afacere, se certau des, ea nu a crezut nici o secunda ca ei se pot desparti. "Astfel de lucruri nu i se intamplau unei familii catolice bune, care merge la slujbe. M-am simtit tradata de Dumnezeu si am inceput sa ma intreb de unde vine credinta. In loc sa merg la Biserica am inceput sa ma duc in cluburi si baruri. Toata lumea bea, fuma si avea iubit. Vroiam sa fiu placuta, asa ca beam peste masura, am devenit dependenta de nicotina si in cateva luni aveam deja iubit", isi aminteste femeia.
Desi stia ca sexul inainte de mariaj este un pacat, toata lumea din jurul ei o facuse deja, asa ca nu si-a refuzat iubitul. Cei doi au ramas impreuna vreme de noua luni, pana a realizat ca nu il iubeste si a incheiat relatia. Cateva luni mai tarziu, cand a implinit 18 ani, a plecat la universitate. "A fost destul de distractiv, desi am baut si fumat enorm. M-am culcat cu multi baieti. Am descoperit ca nu imi pasa cat dureaza relatia", a povestit Katie.
Noul colectiv a indrumat-o spre pierzanie
Dupa ce si-a terminat studiile universitare, in 1998, ea s-a angajat la departamentul de inginerie al companiei aeriene British Airways. Chiar daca britanica a decis sa nu mai petreaca, ea a reusit sa stea departe de aceasta tentatie doar cateva luni. Avea cativa tineri in departament care obisnuiau sa plece in weekenduri impreuna. A inceput sa bea atat de mult seara, incat dimineata, cand se trezea langa necunoscuti, nu ii pasa cine sunt. "Odata am fost la o petrecere in Surrey si am ajuns sus in pat cu un tip cu care luasem cina. Cand am coborat cateva ore mai tarziu, prietenii m-au aplaudat. Desi mi-a parut rau, saptamana urmatoare am facut acelasi lucru. Cand imi amintesc imi dau seama cat am gresit. Cu toate ca incercam sa ma simt bine, eram goala pe dinauntru. Inima imi fusese rupta cand ai mei s-au despartit", a recunoscut britanica.
Apoi, in 1999, ea l-a cunoscut pe Tom la un bar local. Era cu cativa ani mai mare si lucra la o companie IT. "Ma iubea si am crezut ca este raspunsul tuturor problemelor mele. La un an ne-am cumparat o casa in Eastbourne. Chiar inainte sa ne mutam impreuna, Tom mi-a propus sa devin sotia lui pe o plaja din Jamaica si chiar am stabilit si data. Dar, noua luni mai tarziu, Tom a fost dat afara si a cazut intr-o depresie severa. Peste noapte, s-a transformat dintr-un om calm intr-unul dominant si certaret. Orice lucru il enerva si urla ore intregi. Uneori ma lovea. Desi stiam ca trebuie sa-l parasesc, invitatiile fusesera trimise si rochia cumparata. Cel mai mult, imi era frica se recunosc cat de mult gresisem", isi aminteste Katie.
S-au despartit din cauza unei banalitati
Intr-o duminica, el a observat-o ca bea suc direct din sticla, lucru pe care-l ura cu tot sufletul, si a inceput sa urle. Britanica era ingrozita. A luat cheile de la masina si s-a dus direct la tatal ei. A fost socata un timp si s-a simtit oribil pentru ca a crezut ca Tom este iubirea vietii sale. Apoi, a anulat nunta si a intrat intr-o stare depresiva.
"Prietenii au fost acolo pentru mine, dar nimeni nu intelegea ca ma simt confuza si pierduta. Mi-am spus sa ma duc la Biserica, insa trecuse atat de mult timp incat am renuntat. Am jurat ca nu ma voi mai implica intr-o relatie. Dupa un an, am aflat ca este un loc de stewardesa. Aveam 1.7 m inaltime si eram blonda, dar nu am crezut ca voi fi aleasa. Am fost socata cand mi-au oferit slujba si m-am bucurat de schimbare", a marturisit Katie.
Oricat de mult ii placea sa zboare prin tari diferite, partea ei favorita era interactiunea cu clientii. Faptul ca ii ajuta o facea sa se simta mai bine. Mai mult, ea ramanea peste noapte in tari exotice, in hoteluri de lux si mergea la cele mai bune cluburi.
Astfel, Katie a intrat in vechea rutina, savurand pahar dupa pahar si avand parte de nenumarate aventuri de o noapte.
"Nu era viata pe care mi-o doream, insa nu puteam sa rup ciclul. Apoi, in urma cu trei ani a trebuit sa merg la centrul din Londra pentru a-mi reinnoi pasaportul, cu o zi inaintea urmatorului zbor. Aveam cateva ore de pierdut si am inceput sa ma plimb. Nu stiu exact cum, dar m-am trezit intr-o Biserica. M-am asezat si m-am simtit la fel de calm cum o facem cand aveam 16 ani. Cand am ajuns acasa l-am sunat pe tata si l-am intrebat daca pot merge cu el la slujba. A fost surprins si fericit. Astfel, am inceput sa merg foarte des. O data, cand eram acolo o calugarita mi-a vorbit despre ce a atras-o catre Biserica. Mi-a spus ca s-a simtit goala ani buni, dar cand si-a dedicat viata lui Dumnezeu totul s-a schimbat", isi aminteste britanica.
Desi s-a intors la serviciu si a fost ocupata cu pasagerii si bunastarea lor, ea nu isi putea scoate cuvintele femeii din cap. A realizat atunci ca si isi doreste sa devina calugarita, insa nu stia daca are puterea de a renunta la tot si a-si dedica viata lui Dumnezeu.
"Eram deja implicata intr-o relatie cu colegul meu de apartament, Brian. El imi spunea ca isi doreste sa se insoare si sa aiba copii, insa cand vorbeam de lucruri exacte, precum o data, mi-a spus ca nu este pregatit. Insa insista ca ma iubeste si ca isi doreste sa ramanem impreuna. Nu stiam daca sa aleg iubirea pentru el sau cea pentru Dumnezeu. Totusi, am ramas cu Brian desi eram din ce in ce mai convinsa ca imi doresc sa ma calugaresc", a povestit Katie.
In primavara anului 2008, inaintea zilei sale de nastere, ea a prins curaj si a reusit sa se desparta de Brian. "A fost cea mai urata aniversare, iar Brian nu a inteles si pana in august m-a rugat sa ne impacam. In final am incetat sa mai vorbesc cu el, chiar daca il mai iubeam. Dupa despartire, am incercat multa vreme sa vad daca sunt destul de disciplinata sa devin o calugarita. Decizia a fost usoara. Aveam o viata minunata si un barbat care ma iubea, nu credeam ca pot renunta la ele. O vreme am fost confuza", isi aminteste britanica.
A avut nevoie de timp sa se gandeasca, asa ca si-a luat concediu. "Am plecat la comunitatea religioasa din Essex, care ofera o camera oricui are nevoie. In primele zile am stat si m-am gandit ce voi face. Apoi, intr-una am baut un ceai si am inceput sa ma plimb in imprejurimi. Soarele stralucea si simteam miros de iarba taiata. Era idilic. Atunci mi-am dat seama cat de bine ma simt acolo. Eram impacata. Nu am fost niciodata asa, in casa parintilor, cu fostul logodnic, in cluburi sau cu fostii iubiti. Atunci, in acea gradina am renascut, decizia a fost cel mai usor lucru din viata mea", a marturisit femeia.
R.R.  
Alte articole
  Sexy Elisabeta Canalis, iubita lui Clooney, pozeaza in calugarita (FOTO)    (2009-07-31 15:50)
 Afisari: 871  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2009-11-05
 23:57 
Fort Hood,Texas: Masacru in cea mai mare baza militara din lume - 12 morti si 31 de raniti
24 comentarii
 20:57 
 20:45 
Dupa 20 de ani: Autorul deturnarii Revolutiei, Ion Iliescu, se rafuieste cu cei care ii cer adevarul despre decembrie '89
56 comentarii
 20:43 
Afla aici daca faci parte din categoria cu risc mare de infectie cu AH1N1!
2 comentarii
 20:40 
Iasi: A ajuns la spital cu mana in masina de tocat
3 comentarii
 20:22 

1 comentariu
 20:19 
Cum se face ca un cal valoreaza mai mult decat o femeie
6 comentarii
 20:19 
Academia Romana cere candidatilor la presedintie protejarea patrimoniului de la Rosia Montana
3 comentarii
 20:14 
Tribunalul Covasna a anulat autorizatia privind panoul "Tinutul secuiesc" de la Aita Mare
4 comentarii
 20:11 
Deutsche Welle: Proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana este sustinut tacit de guvernul PD-L si de Traian Basescu
14 comentarii
 20:05 
LIVE: La consultarile de la Cotroceni, PSD, PNL si UDMR l-au propus pe Klaus Johannis pentru postul de premier
2 comentarii
 19:59 
Averea deputatului PSD Robert Negoita, sub sechestru pentru neplata TVA
1 comentariu
 19:58 
Adrian Nastase: Romania pare mai izolata acum in plan international decat inainte sa fie membra UE
6 comentarii
 19:37 
Vaccinul anti-AH1N1 se gaseste in Ungaria. VEZI AICI cat costa si cum poate fi cumparat!
1 comentariu
 19:15 
SUA nu doresc sa fie "scut" in Polonia
 19:15 
 19:09 
Arhitectii vorbesc despre noi surse de abuzuri si coruptie, dupa ce PDL, PSD si PNL au trecut prin Parlament o lege controverstata privind autorizatiile de construire
2 comentarii
 19:02 
Cititi cel mai tare banc din lume!
11 comentarii
 19:01 
Jos palaria! Cainele care danseaza salsa! - VIDEO
1 comentariu
 18:59 
Vladimir Putin, enervat ca Opel nu a ajuns la consortiul ruso-canadian Sberbank-Magna: Decizia General Motors arata abordarea batjocoritoare a SUA
13 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mossadul si Operatiunea "Livada" (2332 afisari)
 Curtea repara ce au stricat partidele (2211 afisari)
 Stampilim, Maria Ta! (1853 afisari)
 Israelul captureaza un vas iranian (1390 afisari)
 Croitoru a cazut pe versuri (1388 afisari)
 Fort Hood,Texas: Masacru in cea mai mare baza militara din lume - 12 morti si 31 de raniti (4586 afisari)
 Cititi cel mai tare banc din lume! (4079 afisari)
 Dupa 20 de ani: Autorul deturnarii Revolutiei, Ion Iliescu, se rafuieste cu cei care ii cer adevarul despre decembrie '89 (2870 afisari)
 Scandal la "Dansez pentru tine": Unii concurenti acuza juriul de aranjamente (VIDEO) (2314 afisari)
 Afla aici daca faci parte din categoria cu risc mare de infectie cu AH1N1! (2249 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01782 sec.