Ziua Logo
  Nr. 4657 de luni, 5 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Ovidiu Ohanesian explica de ce Basescu tace si face
Cine tainuieste traficul de arme? SRI lucreaza in complicitate cu Procurorul General al Romaniei Codruta Kovesi
 5 octombrie, 16:44 
Pe site-ul sau, unul dintre ziaristii rapiti in 2005 explica de ce, in general, in Romania, atunci cand se pune problema traficului ilegal cu arme, ochiul si timpanul par a nu mai functiona. Ca, de altfel, si Justitia.
Noua misiune a generalului Florian Coldea
De cand cu "Rapirea din Irak", maestrul de ceremonii al SRI, astazi general plin Florian Coldea, a primit o noua misiune - "securizarea" conducerii DIICOT. Prima masura a fost marcarea teritoriului. Dimineata pe racoare, abtibilde cu "zona de siguranta maxima" au aparut pe toate usile procurorilor posesori de certificat ORNISS. Cum subordonatii fostului sef DIICOT Doru Ioan Cristescu nu erau tocmai incantati de imixtiunea grava a seriului in activitatea institutiei, s-a trecut la faza a doua. Si fiindca tot nu avea ce face in biroul sau de neam prost de langa Casa Poporului, generalul Biletel (cum mai este numit Florian Coldea) a dat armata jos din pod. A trecut peste Procurorul General al Romaniei Codruta Kovesi, luandu-i la intrebari pe nemultumiti. Ulterior, neastamparatii lui Cristescu au ramas fara obiectul muncii sau fara parti din lucrarile SSID pe care le instrumentau la acea data. Uite asa, a luat nastere dosarul cunoscut sub numele de Fuga lui Hayssam, o felie din lucrarea 628/D/P/2005. Deocamdata nu va putem spune ce contine acest dosar Strict Secret de Importanta Deosebita, in care s-a dispus urmarirea penala a cel putin trei persoane de rang inalt din Romania. Cert este ca procurorul Doru Ioan Cristescu a fost scos repejor la pensie, Ciprian Nastasiu a devenit avocat de conjunctura, iar Angela Ciurea are perspective frumoase. Este somer in devenire. Care-i vina lor? Aceleasi surse din Ministerul Public spun ca, exasperati de presiunile politice din dosarele mentionate mai sus, tripticul DIICOT a hotarat sa ceara protectia grupului special ACVILA. Nu stim daca Ministerul de Interne a dat curs cererii magistratilor sau daca monitorizau situatia prin structurile specializate (de exemplu DGIPI.
Sa ne mai mire protocolul semnat in martie intre SRI, Parchetul General, DIICOT (separat) si Parchetele Militare ? Documentul strict secret, considerat corolarul activitatii de politie politica a domnului Coldea stipuleaza ca procurorii nu pot demara cercetari in nici un dosar pe baza informarilor SRI, pana nu anunta spionii interni. Adica, in cele mai multe cazuri, chiar pe infractori. Procedura copiata de la infama Directie a VI-a Cercetari Penale a Securitatii.
Cu cine era implicat in contrabanda de armament Omar Hayssam?
Va mai aduceti aminte ce spunea Omar Hayssam in direct prin telefon la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 din data de 31 mai 2007? Imediat ce autoritatile romane, in frunte cu serviciile secrete l-au scos din tara pe teroristul numarul 1 al Romaniei, sirianul dadea nestingherit telefoane la televiziuni. "Acum detin destul de multe documente autentice". "Chestiunea cu traficul de armament este o fabulatie. Cred ca cineva a visat noaptea", spunea Hayssam.
Jurnalistul prezinta si dovada ca Omar Hayssam a mintit. Procurorii DIICOT aveau in lucru cel putin din anul 2005 dosare de siguranta nationala referitoare la contrabanda internationala cu armament. De ce aceste dosare nu sunt rezolvate nici astazi, dar mai ales pe cine acoperea Hayssam prin minciunile debitate la TV, la ore de varf, este alta poveste.
Procurorului sef DIICOT Doru Ioan Cristescu i-a fost inaintat un referat. Documentul se refera in clar la Dosarul 628/D/P/2005 in care "se desfasoara cercetari fata de Omar Hayssam si alte persoane sub aspectul desfasurarii infractiunii de trafic international de armament". Procurorul de caz Ciprian Nastasiu, al carui nume a fost radiat din document cere ajutorul colegei sale Angela Ciurea in acest caz de siguranta nationala. Incepand cu 2008, procurorii de mai sus au fost eliminati pe rand din DIICOT, apoi cu exceptia Angelei Ciurea, din magistratura. De ce oare? Un posibil raspuns vine de la vestitul "spion" bulgar Stamen Stancev, care afirma intr-un interviu ca in cercetarile lor, procurorii s-au apropiat periculos de mult de Traian Basescu.
Documentele dosarelor SSID Armamentul
Dupa arestarea teroristului Omar Hayssam, pentru infractiuni de natura economica in 2005, ne-am lamurit cu totii ca atunci cand vine vorba de colaboratorii, protejatii si partenerii de "afaceri" ai serviciilor secrete, justitia cantareste cu 2 masuri.
Astfel, fiindca nu a cazut la pace cu puterea, dintr-o data, Hayssam a fost arestat si judecat pentru infractiuni mult mai grave - rapire si terorism. Cam asa stau lucrurile in mai toate cazurile sensibile sau mai nou de siguranta nationala. Ca este vorba despre trimiterea in judecata a sefilor SRI Radu Timofte si Dumitru Zamfir sau de arestarea omului de afaceri sub acoperire Puiu Popoviciu si a complicilor sai de la DGIPI, Petre Pitcovici si Cornel Serban, toate aceste dosare fac subiectul negocierii sau santajului dintre infractorii cu grade si puterea politica. De ce? Pentru ca, dupa ce sapa prin mlastina jafului national, procurorii dau de regula peste ofiterii sub acoperire ai serviciilor speciale. Asa ca, magistratii, daca nu sunt si ei tot acoperiti, au doua posibilitati : se supun ordinelor SRI sau pleaca din dosar. Documentele de mai jos, extrase dintr-unul din dosarele DIICOT Armamentul, dovedesc ce sta de fapt in spatele arestarii si judecarii lui Mustafa Tartoussi, proprietarul navei Iman T, cu care procurorii spun ca ar fi iesit din tara Omar Hayssam. Mai precis, este vorba de trafic si contrabanda cu armament din Serbia catre zona araba, destinatia Egipt fiind falsa. Mai mult, nava Iman T era verificata si avea OK-ul ofiterilor SRI, care stiau ce transporta. Dar cel mai interesant lucru de remarcat este faptul ca Iman T naviga sub pavilion nord-coreean. Ceea ce ne aduce aminte ca in septembrie 2006, Israel distrugea (in urma unui raid in nordul Siriei) o centrala nucleara construita cu tehnologie adusa din ... Coreea de Nord. Cine si mai ales cu o fi transportat componentele centralei? Documentele au fost publicate in Jurnalul National si inserate in cartea mea Puterea din Umbra. La data aceea nu stiam ca fac parte din dosarele SSID Armamentul.
Dezvaluirile facute de Ovidiu Ohanesian sunt explicate de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pe blogul sau: www.sroscas.ro
ZIUA Online  
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Iata intr-adevar una din "realizarile" marete ale noului Ceausescu   de Petre S
ca sa..   de dorumare
A r h i v a
Stirile zilei 2009-10-05
 20:43 
Adrian Mutu a scapat de amenda de 17 milioane de euro pe care trebuia sa o plateasca clubului Chelsea
3 comentarii
 20:36 
Mazare sare la ''gatul'' lui Geoana: Nu el poate lua decizia de a sustine motiunea de cenzura, ci Comitetul Executiv
2 comentarii
 20:24 
Banca Mondiala: Criza este departe de a se fi terminat pentru multe state din Europa de Est
 20:19 
Gheorghe Stefan alias ''Pinalti'', chef cu lautari: "Cei fara ochi sunt in Guvern / N-au cum sa vada acest infern" (VIDEO)
1 comentariu
 20:12 
Vreti sa va casatoriti cu un actor celebru? Faceti-va chelnarite! Si Mr. Big se va casatori cu una
 19:58 
Dan Nica a initiat un proiect de lege pentru confiscarea autocarelor folosite pentru turism electoral
7 comentarii
 19:55 
Un tata a fost executat in masina, in fata fiului de doar cinci ani
 19:36 
Acestea sunt cele mai groaznice metode de tortura!
11 comentarii
 19:32 
Gigi Becali isi risca libertatea: S-a intalnit cu bodyguarzii sai, desi avea interdictie de la instanta (VIDEO)
 19:09 
SURSE: Primarul Sibiului Klaus Johannis este propunerea lui Crin Antonescu pentru functia de premier
21 comentarii
 19:05 
Patru ONG-uri ataca referendumul lui Traian Basescu la Curtea Constitutionala
2 comentarii
 19:00 
Monica Iacob-Ridzi catre parlamentari: Sunt nevinovata si va cer invalidarea raportului comisiei de ancheta
 18:56 
Un avion a cazut pe pista la Arad. Pilotul a scapat nevatamat
1 comentariu
 18:51 
 18:51 
Un crocodil si o cioara, arestati pentru "hoinareala" si agresiune
1 comentariu
 18:50 
Radu Georgescu: Un computer ar fi sigur numai daca ar fi deconectat de la retea
1 comentariu
 18:48 
LIVE Emil Boc: Grevele generale pot pune in pericol plata salariilor
2 comentarii
 18:37 
Mircea Toader: Oprescu va fura voturi de la bucuresteni
7 comentarii
 18:18 
UPDATE PDL trece la racolarea alesilor. Patru parlamentari PNL au trecut in tabara democrat-liberalilor
7 comentarii
 18:06 
Trei dintr-o lovitura: Vasile Blaga a demis conducerile DGA, a Politiei de Frontiera si pe cea a Oficiului Roman pentru Imigrari
 Top afisari / comentarii 
 Presedintele s-a predat constitutional (5901 afisari)
 Dupa mazilirea stelelor, Basescu jigneste Armata (4507 afisari)
 Hrebenciuc vede porecla drept clou-ul Prostanacului (2432 afisari)
 Ahmadinejad ar avea origini evreiesti (2059 afisari)
 Blaga schimba seful Politiei Capitalei (2017 afisari)
 Campioana prostituatelor din Iasi, prinsa in timp ce facea sex oral (3633 afisari)
 Acestea sunt cele mai groaznice metode de tortura! (3304 afisari)
 Kate Beckinsale, cea mai sexy femeie din lume, in 2009 (VEZI FOTO) (2353 afisari)
 Adrian Mutu a scapat de amenda de 17 milioane de euro pe care trebuia sa o plateasca clubului Chelsea (2345 afisari)
 Franta, patria amorului: O fosta actrita porno a compus un hit pentru selectionerul nationalei, Raymond Domenech (AUDIO) (2318 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01494 sec.