Ziua Logo
  Nr. 4626 de sambata, 29 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Povesti, destine, intamplari
Gemenele de la Cheeky Girls au ajuns extrem de slabe, pentru ca se hraneau cu doar 500 de calorii pe zi
 30 august, 15:39 
Cheeky Girls, Monica si Gabriela, au acum o greutate sanatoasa, 63 de kilograme fiecare (foto: Daily Mail)
"Nu credeti vedetele care spun ca sunt slabe in mod natural, dar le ies oasele in evidenta. Mint!", le sfatuieste Monica Irimia, de la Cheekey Girls, pe fetele din lumea intreaga. Cu siguranta, stie despre ce vorbeste. Ea si sora ei, Gabriela, si-au mintit mama ca luau masa in restaurante si se pacaleau chiar si una pe cealalta cu privire la cat de mult mancau, acestea fiind doar cateva dintre manisfestarile comportamentale comune celor care sufera de anorexie nervoasa, o boala psihiatrica ce afecteaza cam 250.000 de femei din Marea Britanie.
Potrivit "Daily Mail", nu numai ca gemenele au slabit pana la mai putin de 44 de kilograme, o greutate inspaimantatoare pentru doua tinere de 1,67 metri inaltime, dar au ajuns in spital, cu pietre la rinichi, ulcere, pierdere a parului si incetarea menstruatiei. In prezent, Monica are 53 de kilograme si Gabriela aproape 57. Cele doua tinere, in varsta de 26 de ani, cred ca problemele lor au inceput cand s-au mutat in Marea Britanie, in 2002, din orasul lor natal, Cluj-Napoca. Mama lor, Margareta, a divortat de tatal fetelor, Doru, si s-a casatorit cu britanicul Ray Semal si s-a stabilit impreuna cu gemenele in Rye, East Sussex. In orasul lor natal, surorile Irimia excelau la gimnastica si balet, mergeau in turnee cu Opera Natioanala din Ungaria, ca dansatoare profesioniste. In ciuda faptului ca erau intr-o industrie cunoscuta pentru constiinta fata de trup, fetele se bucurau de mancare gatita si nu s-au gandit niciodata sa tina cura. Cand au ajuns in Marea Britanie, cele doua s-au hotarat sa studieze o disciplina mai academica si s-au apucat de drept. Dupa un an de cursuri la distanta, au dat proba pentru Popstars si planurile lor educationale au fost puse deoparte.
Faima pe care au atins-o intr-un timp foarte scurt le-a provocat anorexie
Melodia "The Cheeky Song (Touch my bum)" a fost scrisa de mama lor si a devenit hit imediat, in decembrie 2002 intrand pe locul doi in topuri. Fetele au semnat contractul cu o casa de discuri si ar fi trebuit sa fie extrem de entuziasmate. Numai ca faima pe care au atins-o brusc le-a provocat anorexie, o maladie despre care vorbesc acum pentru prima data,cu ocazia lansarii unei linii de machiaj si parfumuri pentru adolescente.
"Studiam linistite dreptul, dar brusc am avut un hit, care insemna ca mergeam mereu in turnee, inregistram, mergeam la intalniri si aveam diferite aparitii in public. Vietile noastre iesisera de sub controlul nostru. Ne simteam ca intr-o capcana. Intotdeauna a trebuit sa facem ceea ce altcineva ne-a spus sa facem. Aveam putini prieteni acolo si nu aveam timp sa-i vedem. Desi ne aveam una pe alta, mersul in turneu presupunea o existenta singuratica", au declarat gemenele.
Monica (stg) si Gabriela (dr), de-a dreptul "scheletice" in 2003
In urma cu sase ani, casa lor de discuri a dat faliment si le datora mai bine de un milion si jumatate de euro, lucru din cauza caruia fetele au devenit foarte deprimate si si-au eliberat frustrarile asupra trupurilor lor.
"Intotdeauna ne-a placut sa alergam, ne ajuta sa ne relaxam, dar a devenit mai degraba o solutie rapida sa ne simtim bine. Alergam perioade lungi de timp, poate o ora in loc de 30 de minute, de doua ori pe zi", au mai spus surorile. Monica a fost prima care a dezvoltat anorexie nervoasa. Tanara obisnuia sa mearga in magazine, sa numere caloriile de pe pachetele de alimente, cu precadere de pe ciocolata, prajituri si inghetata.
Se plimba o ora prin magazin si apoi cumpara doar doua mere si un morcov. In tot acest timp, Gabriela era intrigata de comportamentul surorii sale, careia ii place sa se uite la alimente tentante, desi stia ca nu o sa le savureze.
"Imi dadeau putere. Iubeam ciocolata, dar acum puteam sa-i rezista. Era un lucru pe care puteam sa-l controlez", a mai spus Monica. Tanara controla atat de mult tot ce manca, incat a slabit sase kilograme, in doar o luna de zile. Si asta pentru ca incepuse sa cantareasca alimentele pe care le consuma, iar dupa masa mergea la sala de gimnastica, unde statea cate doua ore.
Au ajuns sa traiasca cu doar 500 de calorii pe zi
Nu peste mult timp, Gabriela a inceput sa-si compare trupul cu al surorii sale si a inceput chiar sa o copieze, pentru ca-si dorea ca abdomenul ei sa fie la fel de plat ca al Monicai.
In 2004, Monica avea o greutate de 42 de kilograme si Gabriela, 45 de kilograme. In scurt timp, nici una dintre ele nu mai avea menstruatie. Chiar daca discutau despre ce s-ar putea intampla daca ar vrea sa aiba copii, gemenele Irimia erau atat de obsedate de greutatea lor, incat nu le pasa ca infometarea le va afecta fertilitatea.
"Ma trezeam atat de infometata, incat ma durea stomacul. Imi mancam cerealele, imi faceam exercitiile si mi se parea o mare realizare sa merg la culcare infometata. Nu vroiam sa dorm, totusi, intrucat eram fericita sa ard trei calorii pe ora, stand treaza, daca puteam", povesteste Monica. Totodata, Gabriela devenise dependenta de laxative, pentru ca stia ca sunt o modalitate buna de a slabi. Asa ca a inceput sa ia unul pe zi, apoi trei, astfel incat, dupa un an si jumatate, ajunsese la cinci laxative pe zi. Intre fete incepuse o adevarata concurenta, in legatura cu kilogramele pe care le aveau. Observand ca abdomenul Gabrielei e mult mai plat decat al ei, Monica a inceput sa ia si ea laxative inaintea concertelor.
Gemenele ajunsesera sa traiasca cu doar 500 de calorii pe zi, insa libidoul lor a avut de suferit. Barbatii nu mai prezentau interes pentru cele doua gemene si chiar daca le-a placut mereu sa flirteze, acum nu mai aveau nici energia necesara socializarii. Potrivit Organizatiei de Sanatate a Femeilor, o femeie este subnutrita daca BMI-ul ei (indexul masei corporale) este mai mic de 18.5. Al Monicai era 15 si grasimea corpului sau doar 7%, normalul fiind intre 25 si 30. Gabriela avea un BMI de 16.4 si 9% grasime. In plus, gemenelor a inceput sa li se schimbe si culoarea pielii, devenind galbena.
Gemenele vor sa le avertizeze pe tinerele din lumea intreaga sa nu faca aceeasi greseala ca si ele
Mai mult decat atat, Gabriela a facut pietre la rinichi, dar si ulcer. Fetele isi ascundeau siluetele scheletice purtand haine largi si, chiar daca mama lor isi dadea seama ca fiicele sale sunt mai slabe, nu avea idee ca o mint.
"Mancam putin si lasam un os pe farfurie, dar reuseam sa pun carnea si restul intr-o bucata de material si o aruncam la toaleta. Ii spuneam adesea mamei ca am mancat in oras, cand de fapt ne plimbasem doua ore si nu mancasem nimic", a mai spus Gabriela. Desi aveau turnee in lumea intreaga, fetele nu-si puteau aminti nimic despre tarile in care mergeau sa cante, creierele lor nu mai functionau normal.
De-abia in urma cu trei ani, mama lor a realizat ca e ceva in neregula cu ele
De-abia in 2006, cand cele doua se plimbau cu mama lor si aceasta le-a observat picioarele extrem de slabe, Margareta si-a dat seama ca fiicele sale sunt bolnave si l-a sunat pe tatal fetelor, in Romania. Desi incerca sa le faca sa manance sau sa fie mai sociabile, ducandu-le in restaurante, fetele nu bagau in seama tentativele Margaretei. La sfarsitul lui 2006, cand avea 23 de ani, Gabriela s-a schimbat brusc. Iar asta s-a intamplat din cauza unei petreceri la care s-a hotarat sa mearga, dar de care nu a reusit sa se bucure, pentru ca era extenuata. Ii ura pe fotografi si faptul ca trebuia sa zambeasca, pentru ca era ocupata sa se gandeasca la mancare sau la laxative si antiacide. Intr-un final, a renuntat la medicamente si a inceput sa se refaca. Dupa patru luni in care s-a intors la o nutritie normala, Gabriela s-a ingrasat sase kilograme si i-a revenit menstruatia. Avea energie sa se distreze si sa fie sociabila din nou. Inevitabil, Monica devenise geloasa pe sora ei, pentru ca nu numai ca arata minunat, dar era fericita si plina de viata si atragea toate privirile barbatilor. A fost suficient ca Gabriela sa-si spuna surorii sale sa devina din nou ea insasi, pentru ca Monica sa inceapa din nou sa manance.
Despre relatia ei cu Lembit Opik, care a inceput in decembrie 2006 si a durat un an si jumatate, Gabriela prefera sa nu vorbeasca. Insa, cu siguranta, faptul ca avut o partenera care a suferit de anorexie, a contat pentru politician, care este in prezent implicat intr-o campanie impotriva fotomodelelor scheletice.
"Este adevarat ca anorexia nervoasa este o boala psihiatrica si are o serie de cauze, dar tinerele, mai ales, sunt influentate de vedetele extrem de slabe si vor sa le copieze. Vrem sa le transmitem acest mesaj fetelor carora se adreseaza Colectia Cheeky Girls. Vrem sa le spunem ca noi am fost jos si am suportat consecintele. Odata ce ai anorexie, esti constienta de fiecare data de ceea ce mananci, dar acum putem controla asta, asa ca nu ne mai controleaza ea pe noi. Nu vrem ca tinerele femei, vulnerabile, sa faca aceeasi greseala pe care am facut-o noi", a mai spus Monica.
C.G.S.  
 Afisari: 825  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
63 de kile sunt deja 8-10 kile prea mult bre :-)   de Conan___the___Barbarian
A r h i v a
Stirile zilei 2009-08-29
 19:35 
R.Moldova: Mihai Ghimpu, noul presedinte al Parlamentului, preluat de pe trepte de Serviciului Protectie si Paza de Stat si "urcat" intr-un Mercedes negru inmatriculat RM-P-001 (Video)  2009-08-30
3 comentarii
 18:59 
Bucurestii lui Tepes, in reanimare  2009-08-30
 18:26 
Adrian Mutu si Madonna merg la acelasi coafor  2009-08-30
2 comentarii
 18:14 
Basescu s-a prins in hora cu aromanii din Dobrogea  2009-08-30
6 comentarii
 18:09 
  2009-08-30
2 comentarii
 18:08 
Seful Comisiei Nationale de Prognoza: Am putea avea o crestere economica foarte modesta in 2010  2009-08-30
 17:52 
PDL: Crin Antonescu isi ascunde chiulul parlamentar prin demisia din functia de vicepresedinte al Senatului  2009-08-30
9 comentarii
 17:26 
Mircea Geoana are reteta electorala pentru Ardeal: "Sa fim mai umili, mai respectuosi fata de Transilvania"  2009-08-30
3 comentarii
 17:22 
Guvernul a acceptat scaderea lefurilor mari prevazute in Legea unica de salarizare  2009-08-30
 17:18 
Statele Unite: Incendiile de padure fac ravagii in statul California  2009-08-30
4 comentarii
 16:41 
Trupa Oasis s-a destramat: Noel Gallagher a anuntat ca pleaca din cauza fratelui sau  2009-08-30
 16:35 
Prahova: O racheta antigrindina a cazut in curtea unei case  2009-08-30
1 comentariu
 16:30 
Sorin Rosca Stanescu: Placa turnanta  2009-08-30
14 comentarii
 16:27 
Polonia: Un avion al fortelor aeriene din Belarus s-a prabusit la o demonstratie aeriana  2009-08-30
 15:54 
Michael Jackson traieste si nu este singurul: Elvis, Abraham Lincoln si Iisus Hristos au iesit din aceeasi duba cu starul pop! (VIDEO)  2009-08-30
 15:50 
Kaspersky Lab "salveaza copii"!  2009-08-30
1 comentariu
 15:27 
Republica Moldova: 20 de ani de la adoptarea limbii romane ca limba de stat, cu rusa in rolul principal  2009-08-30
1 comentariu
 15:03 
Alte noua cazuri de gripa porcina in Romania. Bilantul total a ajuns la 305  2009-08-30
 14:56 
Darul cetateanului pentru Mircea Geoana: Palinca in clondir de "algocalmin"  2009-08-30
2 comentarii
 14:39 
Crin Antonescu: ''Daca acuzatiile lui Rosca Stanescu sunt reale, normal ar fi ca Traian Basescu sa demisioneze''  2009-08-30
4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Afla cand vei muri (4622 afisari)
 Romania in pragul revoltei sociale (2815 afisari)
 Mossad implicat in misterul "Arctic Sea" (2707 afisari)
 Madonna huiduita ne baga in gura lumii (2437 afisari)
 Andronescu prapadeste banii Educatiei (1684 afisari)
 R.Moldova: Mihai Ghimpu, noul presedinte al Parlamentului, preluat de pe trepte de Serviciului Protectie si Paza de Stat si "urcat" intr-un Mercedes negru inmatriculat RM-P-001 (Video) (3346 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Placa turnanta (3180 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: O legatura super interesanta (1773 afisari)
 Michael Jackson traieste si nu este singurul: Elvis, Abraham Lincoln si Iisus Hristos au iesit din aceeasi duba cu starul pop! (VIDEO) (1604 afisari)
 Lider al Alianței pentru Integrarea Europeană: Voronin va ajunge la pușcărie, dacă va mobiliza Armata și Poliția pentru a-și păstra puterea (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01363 sec.