Ziua Logo
  Nr. 4621 de luni, 24 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Mircea Basescu: Nu numai eu, ci toti operatorii portuari din zona Agigea am vazut cand au fost descarcate vapoarele cu munitie
 24 august, 19:43 
Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu (Foto: www.realitatea.net)
Mircea Basescu a negat luni seara toate acuzatiile formulate in cursul aceleiasi zile de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu privind implicarea fratelui presedintelui Romaniei in comertul cu armament, transmite NewsIn.
"Nu sunt si nu am fost niciodata implicat in operatiuni de comert cu arme sau explozibili. Povestea insailata de ziaristul Sorin Rosca Stanescu nu are nici o legatura cu activitatea pe care eu o desfasor in portul Constanta, ca manager al unei societati comerciale", sustine Mircea Basescu, intr-un comunicat dat publicitatii luni seara si citat de NewsIn.
Potrivit lui Mircea Basescu, activitatea de depozitare a containerelor cu marfa aflate in tranzit prin portul Constanta se face in conformitate cu legea si sub supravegherea vamii. "In timpul stationarii in port si a tranzitului pana la destinatie, containerele sunt sigilate si singura institutie care raspunde de continutul lor este Vama. Acest tip de operatiuni se presteaza pentru toate firmele care prezinta documentele legale pentru marfa importata, exportata sau aflata in tranzit", precizeaza in comunicat Mircea Basescu.
De asemenea, Mircea Basescu a adaugat: "Nu numai eu, ci toti operatorii portuari din Zona Libera Agigea am vazut si am stiut cand au fost descarcate vapoarele respective cu munitie sosita in Romania, pentru a fi distrusa", a sustinut fratele lui Traian Basescu, citat de Agerpres.
"Containerele, de 20 de picioare, au fost descarcate la Terminalul Maersk, care este gard in gard cu fabrica de procesare a carnii de pui, unde sunt eu director. Aceasta a fost singura mea legatura cu cazul respectiv. Una strict vizuala", a subliniat Mircea Basescu.
De asemenea, el a spus ca, pe timpul operatiunilor portuare, zona a fost strict izolata si "impanzita cu tot felul de cordoane de securitate", noteaza Agerpres.
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris luni pe blogul sau ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o operatiune de comert de armament, iar in cadrul operatiunii extinse ar fi fost implicata si o organizatie terorista.
Pe de alta parte, Cornel Purcarea, fost sef Romagro, a declarat luni pentru NewsIn ca Mircea Basescu ar fi fost implicat in afacerea cu explozibili, insa ar fi aflat despre continutul containerelor doar cand incarcatura a ajuns in portul Constanta, Mircea Basescu punand doar la dispozitie un utilaj pentru manipularea substantelor.
"Mircea Basescu nici nu stia ce se transporta acolo. L-am rugat sa imi dea un utilaj pentru manipularea celor trei containere, iar el mi-a dat un tractor. Asta a fost tot. Desigur, ca dupa ce a ajuns nava in port a aflat despre ce e vorba, pentru ca erau toate autoritatile acolo: politia transporturi, politia portuara, politia de frontiera si asa mai departe", a spus Purcarea, implicat in afacere, noteaza NewsIn.
Potrivit acestuia, transportul nu ar fi putut sa se faca fara ca autoritatile statului sa afle. "Nu aveam cum sa fac acest transport fara ca autoritatile statului sa stie, pentru ca am nevoie de masini speciale cu certificat ADR (n.r. masini special modificate pentru a transporta materiale periculoase) si de soferi cu licenta pentru asta", a precizat Cornel Purcarea, fost sef al Romagro.
El a declarat ca transportul a constat in trei containere cu explozibili NATO provenind din Taiwan, care urmau sa fie distrusi la Uzina Mecanica din Babeni.
De asemenea, Purcarea a spus ca transportul nu a fost realizat prin intermediul firmei Romagro, ci printr-o societate numita Oxo, care ar fi abilitata sa desfasoare aceasta activitate, de transport de produse speciale, si ar avea si toate licentele in acest sens. "Firma RomAgro este specializata si a facut numai comert cu cereale, nu a facut niciodata astfel de transporturi", sustine Cornel Purcarea.
Mircea Basescu a reactionat luni seara si la aceste afirmatii: "Cat despre declaratiile de la televiziune ale domului Purcarea, directorul de la Romagro Cereal SRL, care afirma ca l-as fi ajutat la descarcarea vapoarelor cu munitie, pot sa va spun ca am ramas si eu stupefiat. Nu aveam cum sa-l ajut, pentru ca noi nu dispunem de utilaje de descarcare. Mai mult, omul spune ca l-am ajutat cu o macara, pentru a descarca acele containere. Cunoscatorii stiu insa ca un container se descarca cu utilaje speciale de la bordul navelor, si nu cu macarale de cheu", a precizat Mircea Basescu, citat de Agerpres.
Citeste mai mult: http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-08-24&id=36856
Z.O.  
Alte articole
  Aurel Cazacu: Mircea Basescu a stat la masa, in calitate de om de afaceri, cu presedintii companiilor de comert cu arme (VIDEO)    (2009-09-18 16:31)
  Sorin Rosca Stanescu: O legatura super interesanta    (2009-08-29 11:31)
  Crin Antonescu: Presedintele nu a negat ce a zis Sorin Rosca Stanescu    (2009-08-27 19:09)
  Sorin Rosca Stanescu: Scandalul celor 3064 arme descoperite de ofiterii IGPR in doua hale ale Uzinei Mecanice de la Babeni    (2009-08-27 18:10)
  Procurorul General, solicitat sa dezvaluie informatiile pe care le are in dosarul "Mircea Basescu"    (2009-08-27 15:39)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Pt bolsevicii republicani romani : pe cine prostiti voi ? clar :faceti comert cu arme din Nord Corea   de ionion
Hai ca spune tot ! Pai Taiwan ...prin Taiwan trec armele din Corea bolsevica si   de ionion
care e cunoscator?   de vladut
taiwan e in NATO?   de dorumare
interesant de stiut si luat in seama....   de costy
A r h i v a
Stirile zilei 2009-08-24
 22:15 
Crin Antonescu: Sunt uluit de reactia Presedintiei in cazul Mircea Basescu!
17 comentarii
 22:01 

1 comentariu
 20:52 
Traian Basescu asista marti la exercitiile militare romano-americane de la Constanta
1 comentariu
 20:33 
Comisia de ancheta pentru sistemul de irigatii ii cere lui Decebal Traian Remes sa nu mai "sfideze" Parlamentul si sa vina la audieri
 20:24 
Cum ne iubesc "fratii" sarbi: Romanii, injurati in cimitir, in Timoc; Tricolorul romanesc, ars in Voivodina
16 comentarii
 20:19 
Pe numele a 11 romi implicati in scandalul de sambata din Caracal au fost emise mandate de arestare
4 comentarii
 20:02 
A calatorit patru zile in scaunul cu rotile, sa-si ceara iubita de sotie; Dar a fost refuzat in doua minute
5 comentarii
 20:01 
Moscova pregateste terenul pentru atacarea Ucrainei: Kievul, acuzat de Procuratura Generala a Federatiei Ruse ca a trimis trupe sa lupte alaturi de militarii georgieni
10 comentarii
 19:54 
ULTIMA ORA: O masina a intrat in plin intr-o terasa din Bucuresti (FOTO)
1 comentariu
 19:39 
Mamaia: Adolescent injunghiat cu o spita de umbrela de catre un "aurolac"
 19:17 
Guvernul britanic vrea sa inlocuiasca halbele pentru bere cu unele mai "sigure"
 18:36 
Nicole Kidman se bucura de o vacanta binemeritata impreuna cu familia sa! (FOTO)
 18:32 
Femeile carora le plac situatiile riscante au un apetit sexual dezvoltat
3 comentarii
 18:08 

3 comentarii
 17:57 
Miercurea este cea mai proasta zi a saptamanii
3 comentarii
 17:50 
O fetita s-a tuns pentru prima data la 8 ani, dupa ce parul i-a ajuns la glezne
 17:50 
Presedintia raspunde acuzatiilor de trafic cu arme la adresa lui Mircea Basescu: Intoxicare, minciuna, speculatii
2 comentarii
 17:43 
Helena Bonham Carter, de nerecunoscut intr-un costum de baie rosu (FOTO)
 17:35 
UPDATE 17:35 PSD anunta data alegerilor prezidentiale pe 22 noiembrie, PDL neaga orice acord in Guvern
 17:33 
Cornel Purcarea, fost director executiv Romagro: Mircea Basescu a asigurat utilajele pentru descarcarea munitiei
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu minte! A stiut! (6290 afisari)
 Unitatea secreta Zeus (3191 afisari)
 Fratii lui Basescu (3147 afisari)
 Prostie sau tradare (1927 afisari)
 PSD sta pe faras (1868 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Mircea Basescu, implicat intr-o afacere terorista. Acoperita de Presedinte (4305 afisari)
 Cum ne iubesc "fratii" sarbi: Romanii, injurati in cimitir, in Timoc; Tricolorul romanesc, ars in Voivodina  (2288 afisari)
 High Line, parcul unde puteti viziona in direct acte sexuale! (2263 afisari)
 Mickey Rourke, prins cu partile intime pe afara in Croatia (FOTO) (2011 afisari)
 Moscova pregateste terenul pentru atacarea Ucrainei: Kievul, acuzat de Procuratura Generala a Federatiei Ruse ca a trimis trupe sa lupte alaturi de militarii georgieni (1976 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01399 sec.