O portie de carne de vita zilnic aduce aportul de zinc necesar organismului si ajuta la imbunatatirea fertilitatii, scrie, luni, dailymail.co.uk. Zincul este un mineral foarte important pentru multe functii ale corpului uman, de la intretinerea muschilor pana la imbunatatirea imunitatii organismului. El se intalneste in multe alimente, incluzand pestele, carnea de pui, alunele si legumele. Cu toate aceste, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca o treime din populatia lumii are deficiente ale mineralului. Cantitarea recomandata de specialisti este de circa 15 miligrame de zinc pe zi.
Nutritionistii britanici au declarat ca o portie de friptura de vita de 200 de grame aduce aportul necesar de zinc si imbunatateste fertilitatea. "Lipsa de zinc este strans legata de numeroase probleme de sanatate, sistem imunitar scazut si infertilitate", a declarat prof. John Beattie, de la Universitatea din Aderdeen. Totodata, specialistii au mai declarat ca 250 de grame de carne de pui contine jumatate din necesarul zilnic de zinc, iar 100 de garme de nuci sau de alune contin mineralul in cantitate de aproximativ 2 grame.
Studiile cercetatorilor de la Universitatea din Wayne au concluzionat ca zincul este esential in functionarea normala a celulelor. De asemenea, joaca un rol extrem de important in reproducere, cresterea si dezvoltarea bebelusului. Femeile insarcinate trebuie sa aiba grija sa nu aiba deficiente de zinc pentru ca acest mineral ajuta la construirea muschilor fatului, la dezvoltarea creielului si a pielii. Mineralul actioneaza ca un antioxidant, prevenind distrugerea membranelor celulare si a altor tesuturi. Totodata, se intalneste in moleculele din codul nostru genetic.
Persoanele care sunt foarte stresate, consuma alcool sau fumeaza au un deficit mai mare de zinc. Si suplimentele de fier inhiba absorbtia mineralului.