Ziua Logo
  Nr. 4576 de joi, 2 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Ce fel de tata a fost Michael Jackson? Starul le interzicea copiilor sa se se priveasca in oglinda si le arunca in fiecare seara jucariile din motive de igiena
 2 iulie, 16:21 
(foto: tmz)
Invaluita pana acum intr-un mister aproape desavarsit, viata celor trei copii a lui Michael Jackson a intrat acum mai mult ca oricand in atentia presei internationale, care incearca sa o reconstituie pe baza relatarilor celor apropiati vedetei. Cel mai "generos" cu indiciile s-a dovedit a fi J. Randy Taraborrelli, prieten de peste 40 de ani cu Michael Jackson. Taraborrelli a fost de acord sa povesteasca ce fel de tata era Michael Jackson, relatand, intre altele, ca vedeta le interzicea copiilor sai sa se uite in oglinda si nu-i lasa sa se joace decat o zi cu jucariile, pe care apoi le arunca din "motive de igiena", informeaza "Daily Mail" in editia electronica de joi.
Desi prima sotie a lui Michael jackson, Lisa Marie Presley, era ferm convinsa ca acesta nu ar trebui sa devina parinte, fiind prea imatur din punct de vedere emotional, cantaretul si-a incercat norocul cu alta femeie, Debbie Rowe, cu care s-a casatorit la scurta vreme dupa divortul de fiica lui Elvis. Cei doi au anuntat a urmeaza sa aiba un copil si, in 1997, a venit pe lume Prince Michael Jackson, primul fiu al vedetei. Michael Jackson si Debbie i-au taiat impreuna cordonul ombilical si cantaretul a anuntat ca "am fost binecuvantat mai presus de cuvinte". Imediat dupa aceea, Debbie a fost separata de copil si nou nascutul a fost dus la resedinta lui Michael, Neverland.
12 bone si asistente pentru siguranta copiilor
"Copilul a fost crescut de o echipa formata din sase bone si sase asistente, care lucrau in schimburi astfel incat in preajma sa sa fie mereu doua asistente si doua bone", a declarat unul dintre angajatii lui Michael de la Nerveland. "Ei erau tinuti sub o supraveghere video constanta, imaginile fiind in permanenta urmarite de membrii echipei de securitate a lui Jackson. Toate bonele avea o pregatire speciala. Echipa care lucra in timpul zilei facea exercitii cu copilul, astfel incat acesta sa-si dezvolte muschii. Echipa de noapte ii citea si ii canta. Dar era ca si cum nu ar fi avut o mama", a precizat el. "Trebuia sa masuram calitatea aerului din camera sa o data pe ora. Cand il hraneam, toate ustensilele trebuiau fierte si erau aruncate apoi dupa ce fusesera folosite o singura data", a povestit una dintre bone. Acelasi lucru era valabil si in cazul jucariilor, care erau aruncate in fiecare seara din motive "sanitare" si inlocuite dimineata cu altele noi. Desi nu era aproape niciodata vazuta la Neverland, Debbie a anuntat la noua luni dupa prima nastere ca este insarcinata cu un al doilea "cadou" pentru Michael. "Darul" pe care i l-a dat el in schimbul celui oferit de ea - in afara milionului de dolari pe care i-l platise deja - a fost o casa in Los Angeles, in care sotia cantaretului s-a mutat impreuna cu cei doi caini ai ei. In aprilie 1998 a venit pe lume Paris Katherine Michael Jackson si, in anul urmator, Debbie a cerut divortul, pe care cantaretul i l-a acordat fara sa obiecteze in vreun fel, impreuna cu mai mule milioane de dolari. Michael Jackson a gasit apoi o alta femeie, a carei indentitate nu a fost niciodata dezvaluita, si care i-a dat nastere celui de-al teilea copil al vedetei, in 2002. La doar noua luni, Prince Michael II, poreclit "Blanket", a fost in centrul unui scandal care a consternat intreaga lume, tatal sau leganandu-l plin de incantare de la inaltimea balconului unui hotel. Din acel moment, aminteste "Daily Mail", au inceput sa apara primele intrebari legate de stabilitatea emotionala a lui Michael Jackson si de calitatile sale de parinte. Cantaretul si-a cerut scuze publice pentru gestul sau si a explicat ca a fost "luat de val".
Instabil, copilaros si obsedat de propria persoana
Totusi, la scurta vreme dupa aceea, imaginea lui Michael Jackson a fost si mai sifonata, odata cu difuzarea unui documentar extrem de critic realizat de celebrul reporter TV Martin Bashir, care-si petrecuse opt luni in preajma vedetei. "Copiii sunt supusi unui mare numar de restrictii. Sunt exagerat de protejati", a comentat Bashir. Reporterul l-a descris pe Jackson ca fiind "instabil, copilaros si obsedat de propria persoana", ceea ce nu se potrivea deloc cu imaginea tatalui perfect. Insa, in mod ciudat, tocmai aceasta imagine ar fi dorit sa si-o creeze Michael Jackson, care tocmai se confrunta cu o serie de acuzatii de pedofilie care riscau sa-i distruga cariera. Silit sa recurga la introspectie pentru a vedea ce conta cu adevarat pentru el, Michael Jackson a decis in cele din urma sa se dedice in primul rand educatiei copiilor sai. Parintii starului, Joseph si Katherine Jackson, au sosit la Neverland pentru a vedea cum se descurca fiul lor. Ei au fost incantati sa vada ca cei mici erau politicosi, veseli si afectosi si ca-si spuneau rugaciunea inainte de masa. Michael se supara daca ei vorbeau urat, ceea ce faceau totusi uneori, dat fiind ca erau inconjurati numai de la adulti, de la care aveau ce auzi. Chiar daca se supara, Michael Jackson nu-i batea niciodata si nu ridica glasul cand ii certa, limitandu-se sa-i trimta la colt. Dorind sa-i invete sa fie generosi, el le interzicea copiilor sai sa spuna despre jucariile lor ca "sunt ale mele" atunci cand primeau prieteni in vizita. Deasemenea, jucariile lor erau "rationalizate", iar cadourile primite cadou de Craciun de la fani erau trimise la orfelinatele din intreaga lume. Desi era celebru pentru obsesia legata de propria sa infatisare, Jackson nu agrea ca cei mici sa se priveasca prea mult in oglinda. Cand Prince a spus odata, dupa ce se uitase in oglinda, ca arata "grozav", tatal sau l-a corectat: "Nu, arati OK".
Le-a interzis copiilor sa iasa din casa fara masti
O alta ciudatenie a lui Michael Jackson in calitate de parinte era ca le interzicea copiilor sa iasa in public fara a purta masti. Teoretic, aceasta masura trebuia sa-i protejeze de potentialii rapitori, insa asemenea precautii exagerate au provocat totusi consternare. Unii au considerat ca, in realitate, Michael Jackson le cerea copiilor sa poarte masti doar pentru a-si sublinia propria importanta, imaginea de cel mai urmarit barbat din lume, cu cei mai urmariti copii din lume. Sau, au opinat altii, cantaretul a procedat astfel, in mod constient sau nu, pentru a-si impregna copiii cu propriile sale temeri. Aflat intr-o zi la un eveniment caritabil dedicat copiilor, Michael Jackson insusi si-a pus problema modului in care ar putea fi judecat mai tarziu de propriile sale odrasle. "De ce nu am avut parte de o copilarie normala ca altii?", a intrebat el, vorbind in numele copiilor sai. Michael Jackson avea pregatit si un raspuns: "In acel moment, sper ca ei sa-mi acorde prezumptia de nevinovatie. Ca ei sa-si spuna ca tatal lor a facut cum a putut mai bine, date fiind circumstantele unice cu care s-a confruntat".
Alina OLTEANU  
Alte articole
  Copiii lui Michael Jackson raman in custodia bunicii lor    (2009-07-30 17:05)
  In schimbul a patru milioane de dolari, Debbie Rowe ar fi refuzat custodia copiilor pe care-i are cu Michael Jackson    (2009-07-15 15:07)
  Michael Jackson in instantanee de familie emotionante, alaturi de copiii sai(FOTO)    (2009-06-27 14:44)
  "Nu, tati, nu!" - au strigat indurerati copiii lui Michael Jackson la auzul vestii ca acesta a murit    (2009-06-27 11:13)
  Premiera: Ei sunt copiii lui Michael Jackson    (2008-02-01 17:31)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
moartea lui are si o parte buna   de ulf
A r h i v a
Stirile zilei 2009-07-02
 20:54 
MediaPro sustine ca a platit scena de la Ziua Tineretului. Pe ce s-au dus cei 125.000 de euro cheltuiti de Ridzi?
5 comentarii
 19:59 
Obama despre Michael Jackson: "Am crescut pe muzica lui"
3 comentarii
 19:52 
Cresteri nesimtite de salariu pentru stabii din Agricultura, cadou de la ministrul PSD Ilie Sarbu
4 comentarii
 19:24 
Dragulin, BNR: Bancile inscrise in "Prima casa" discuta cu actionarii despre finantarea programului
 19:20 
Sicriul lui Michael Jackson, mutat la o alta morga - FOTO
 19:00 
Ministerul Culturii vizeaza exproprierea a patru cladiri de patrimoniu
4 comentarii
 18:50 

2 comentarii
 18:48 
David Carradine nu s-a sinucis, potrivit unui patolog
 18:46 
Rusia va ramane cu 2.000 de tancuri
35 comentarii
 18:43 

1 comentariu
 18:37 
Ecaterina Andronescu: Exista trei judete unde profesorii primesc prime de vacanta
2 comentarii
 18:33 
Bloomberg a comis o gafa: Romania nu mai face parte din lista tarilor cu potential de risc
6 comentarii
 18:28 
Meduze multicolore in apele britanice (FOTO)
 18:22 
Ambasada SUA lucreaza la o vizita a presedintelui Basescu la Washington
1 comentariu
 18:18 
Cand se intoarce de la Monte Carlo, Gigi Becali va lua acasa oile pictate de Fikl
1 comentariu
 18:03 
Cursa AF447 Paris-Rio: Avionul era intreg in momentul impactului cu apa
5 comentarii
 17:57 
Au angajat ca antrenor de fitness... o foca
 17:54 
Croitoru, BNR: Scaderea increderii in economie va sta la baza continuarii recesiunii in trimestrele II si III din 2009
 17:53 
Numarul pacientilor diagnosticati in Romania cu gripa A/H1N1 a ajuns la 38
 17:52 
Radu Mazare a dansat samba cu dansatoare exotice si a batut la toba (VIDEO)
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina pune lupa pe Romania (2512 afisari)
 Nu le-a dat nimic! (2005 afisari)
 Blaga are chef de lux (1852 afisari)
 Imoralitatea lui Ridzi (1703 afisari)
 Basescu vs Isarescu (1489 afisari)
 Bine ati venit la bordul Air New Zeeland! Pasagerii sunt intampinati, in pielea goala, de pilotul si insotitoarele de bord ale companiei (VIDEO) (3047 afisari)
 Anna Lesko s-a razgandit: Nu-l mai vrea pe Elan, nici familie si copii! (2418 afisari)
 Fotografii inedite cu Nicolae Ceausescu si Richard Nixon, descoperite intr-un buncar (2306 afisari)
 Angajatii unei firme au venit dezbracati la serviciu pentru imbunatatirea spiritului de echipa (2214 afisari)
 Sicriul lui Michael Jackson, mutat la o alta morga - FOTO (2018 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01478 sec.