Ziua Logo
  Nr. 4575 de miercuri, 1 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Povesti, destine, intamplari
A fost violata la 12 ani de fratele sau, dar a pastrat secretul timp de 18 ani, pana cand acesta a facut o noua victima
 1 iulie, 12:29 
foto: The Sun
La varsta de 12 ani, cand unele fete se joaca linistite cu papusile, altele nu au o viata la fel de fericita. Este si cazul unei femei din Marea Britanie, care desi era doar o copila, la 12 ani isi legana pentru prima data fiica. A fost greu sa devina mama la o varsta atat de frageda, insa, potrivit "The Sun", Vicky Jaggers, din Tilbury, Essex, purta povara unui secret teribil. Fratele sau, David, in varsta de 17 ani, era tatal micutei Kirsty. El a violat-o pe sora sa de mai multe ori, de-a lungul catorva luni de zile.
Vicky a jurat sa pastreze secretul pentru sine, ca sa-si protejeze familia. Dar dupa 18 ani de chin, ea s-a hotarat in 2004 sa-si dezvaluie drama politiei, dupa ce David Jaggers, acum in varsta de 39 de ani, a fost arestat pentru violarea si rapirea prietenei sale. Testele ADN au dovedit ca el era tatal lui Kirsty si, odata cu marturia curajoasa impotriva fratelui sau, acum este condamnat pe viata pentru nelegiuirile sale. Determinata sa fie si vocea altor victime ale abuzului sexual, Vicky a scris acum despre framantarile sale in autobiografia intitulata "Silenced".
"Abuzul groaznic la care m-a supus David, mi-a ruinat tineretea. A trebuit sa-mi mint familia timp de 18 ani in legatura cu tatal lui Kirsty, intrucat am crezut ca spunandu-le adevarul parintilor mei ii va distruge", scrie Vicky. Exista, totusi, un singur lucru bun rezultat in urma violului: fiica sa, Kirsty.
Vicky, cand avea 14 ani, impreuna cu fiica sa
David a abuzat sexual de Vicky cand aceasta avea doar 12 ani. Fata dormea in camera situata deasupra localului pe care mama ei, Avril, acum in varsta de 63 de ani si tatal, Len, care a murit in 1994, il detineau. David se urca in patul ei si o viola. "Nu aveam habar ce face, parea atat de ireal. Bineinteles ca eram virgina si nu stiam mai nimic despre sex, dar stiam ca ceea ce facea David era gresit. Imi amintesc ca eram in agonie, dar prea inspaimantata ca sa tip. Parea ca nu se mai termina si cand in sfarsit inceta, David pur si simplu se dadea jos din pat si pleca, inchizand usa dormitorului meu de parca nimic nu s-ar fi intamplat", isi aminteste Vicky. Mai mult decat atat, ea povesteste ca in urma abuzului, a plans toata noaptea si si-a pus dulapul in usa, in caz ca David avea sa se intoarca. A doua zi era disperata sa le spuna parintilor sai, dar cand dadea cu ochii de fratele ei, expresia fetei lui ii spunea ca o s-o ucida, daca o sa spuna ceva cuiva. Astfel incat parintii lor nu au avut idee despre ceea ce se intamplase.
In lunile care-au urmat, David a mai abuzat de sora inca de doua ori, de fiecare data furisandu-se in dormitorul ei in timp ce dormea. "Ma simteam murdara si inutila. A doua zi, stateam in baie ore intregi si incercam sa ma curat. Dar nimic nu putea spala amintirile acelor momente oribile", a mai spus femeia.
La putin timp dupa ultimul abuz, David a plecat de acasa, ca sa se mute cu niste prieteni. Pentru Vicky, era o usurare sa-l stie departe de casa. Spera sa scape de fratele ei pentru totdeauna, desi nu stia ca in acel moment astepta deja un copil. Mai mult decat atat, Vicky nu a stiut ca este insarcinata decat cu trei luni inainte de nastere. Si asta pentru ca era destul de plinuta ca si copil si purta bluze largi, astfel incat nimeni n-a bagat de seama ca ii crestea burta. In urma unor dureri de stomac, un doctor a descoperit ca astepta un copil. Nici macar atunci ea nu le-a spus nimic parintilor despre adevaratul tata, sustinea doar ca era vorba de un baiat pe care il cunoscuse cu o vara inainte.
Vicky si sotul sau, Kelly
In iulie 1987, Vicky a nascut-o pe Kristy. A hotarat sa n-o dea spre adoptie.
"Am fost suficient de norocoasa sa ma bucur de sustinea parintilor si chiar daca stiam secretul teribil al tatalui lui Kristy, inima mea era plina de iubire pentru ea", a marturisit Vicky. La un dupa nasterea fetitei, Vicky l-a vazut din nou pe fratele sau, cand acesta s-a mutat aproape de casa familiei. Cand s-a uitat la Kristy, nu a aratat nici un fel de interes fata de ea, chiar daca, dupa spusele surorii sale, stia ca e copilul lui, dar, din fericire, nu vroia sa se apropie de ea. In 1989, David a fost arestat pentru ca si-a strangulat prietena, Helen Mitchell, de 23 de ani, dupa ce s-au certat. Chiar daca a negat crima, a fost condamnat si trimis in spatele gratiilor pentru sase ani. In anii care au urmat, Vicky a avut o serie de relatii esuate cu alti barbati si a dat nastere la inca patru copii: Alicia, acum in varsta de 17 ani, Sam, de 16 ani, Jamie, de zece ani si Kirk, de opt ani. Dar viata ei s-a schimbat cu-adevarat in bine cu sapte in urma, cand l-a intalnit pe barbatul despre care spune ca este "cavalerul sau in aruma stralucitoare", Kelly, de 39 de ani. "Pentru prima data, eram cu un barbat caruia intr-adevar ii pasa de mine si care vroia sa fie tatal copiilor mei", a mai spus Vicky. Cei doi s-au casatorit in august 2002, dar oricat de apropiata ar fi fost de Kelly, femeia simtea ca inca nu-i putea spune despre abuzul sexual la care a supus-o fratele sau.
In decembrie 2004, o alta intorsatura socanta a facut-o pe Vicky sa-si dea seama ca trebuie sa fie sincera cu cei dragi ai sai, dar si cu politia. Fratele sau, David, rapise si violase o alta iubita si drept urmare, era cautat la nivel national. Vicky stia ca David trebuia pedepsit pentru ceea ce facuse, dar tribunalul trebuia sa afle adevarul complet despre el. Asa s-a hotarat sa le spuna intai adevarul sotului ei, Kelly, mamei sale, Avril si fiicei, Kirsty. "Eram ingrozita de reactia lor si plangeam isteric in timp ce vorbeam. Printre lacrimi, am putut sa spun doar "viol, David" si "tatal lui Kirsty". A fost groaznic sa vad reactia de pe fetele lor, dar era o usurare, dupa 18 ani dupa ce David ma violase, puteam in sfarsit sa spun adevarul. Mama era devastata si si-a cerut iertare pentru ca nu a avut grija de mine, dar nu putea sa faca nimic. Kirsty era socata si fara cuvinte cand a aflat ca unchiul criminal era tatal ei", povesteste Vicky. Dupa ce le-a spus adevarul celor dragi, femeia s-a dus la politie. S-a efectuat un test ADN, ce a demonstrat ca David era tatal lui Kirsty.
David, in 2004
Dupa marturia lui Vicky, barbatul a recunoscut doua acuzatii de viol fata de sora sa, cand s-a infatisat la tribunalul Basildon Crown, din Essex, in 2005. In mod uimitor, i s-a dat doar un an de inchisoare pentru fiecare dintre acuzatii. Totodata, el a admis ca si-a violat prietena, ca a amenintat-o cu moartea, a tinut-o prizoniera si a rapit-o. A primit pedeapsa cu viata, dar cu un termen minim de doar sase ani.
"Cand o sa iasa, stiu ca o sa fiu intotdeauna protejata de familia mea uimitoare si draga, ceea ce David nu va avea niciodata", a mai adaugat Vicky.
Cat despre Kirsty, acum in varsta de 21 de ani, care, din fericire, nu a suferit nici un fel de probleme de sanatate din cauza ca parintii sai erau rude de sange, marturiseste ca este mandra de mama ei. "A trecut printr-o perioada groaznica, dar intotdeauna a facut tot ce-a putut sa fie o mama extraordinara", a mai precizat tanara, conform sursei citate.
C.G.S.  
Alte articole
  Un roman din SUA, acuzat de rapirea propriului copil    (2008-05-23 14:20)
A r h i v a
Stirile zilei 2009-07-01
 20:45 
Adrian Nastase, admiratorul lui Vanghelie: "E ca un buldozer care merge pana acolo unde un zid nu ii permite sa mearga mai departe"
4 comentarii
 20:43 
Sexy Bar Refaeli se rostogoleste nud pentru conationalii sai (FOTO/VIDEO)
1 comentariu
 20:41 
Un inalt responsabil cecen s-a intalnit pentru prima oara in aceasta saptamana cu lideri rebeli separatisti in exil
1 comentariu
 20:29 
Ministrul Finantelor: In primele sase luni avem deficit de 2,7% din PIB, sub tinta de 2,73%, convenita cu FMI
 20:25 
Michael Jackson, la ultima repetitie: "Ma simt de parca as putea sa cant si sa dansez pentru totdeauna!"
3 comentarii
 20:17 
Roberta Anastase: Zidul din jurul Casei Poporului nu a fost pus de Ceausescu, ci de Adrian Nastase
6 comentarii
 20:13 
Povestea negrului care si-a dorit sa devina alb: Michael Jackson si-a facut zeci de operatii estetice ca sa nu-i semene tatalui pe care-l detesta
1 comentariu
 20:04 
Analistii avertizeaza: Exista posibilitatea ca Romania sa nu atraga cele 20 de miliarde de euro de la UE si FMI
1 comentariu
 20:03 
Ministerul Transporturilor: Angajatii care intrerup lucrul risca sanctiuni care pot merge pana la desfacerea contractului de munca
2 comentarii
 19:42 
Orange reclama pozitia dominanta pe care grecii de la OTE o au in Romania dupa achizitia Zapp de Cosmote
2 comentarii
 19:40 
Gigi Becali ii raspunde lui Hagi: "E nebun, eu daca colaboram cu Securitatea ma spanzuram"
10 comentarii
 19:38 

4 comentarii
 19:35 
Nutu Camataru si-a pus pirostriile dupa gratii cu fosta sotie! (VIDEO)
 19:29 
Bilant de 6 luni: Emil Boc a prezentat situatia donatorilor de organe si a mentionat la sfarsit starea celor 56.000 de companii romanesti cu probleme
 19:14 
Times Online: Airbus ar putea fi somat sa tina la sol intreaga flota de cursa lunga
10 comentarii
 18:51 
Raport Freedom House: Republica Moldova a inregistrat regrese in 2008 la capitolele independenta presei si proces electoral
 18:20 
 18:18 
Protagonista "Piratilor din Caraibe", in bretele pentru Chanel! (FOTO)
1 comentariu
 18:13 
Au aparut rezultatele celei de-a doua autopsii a lui Michael Jackson!
 18:11 
The Times: Incredibila poveste a britanicului care s-a indragostit de tigani locuind in Romania
14 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cod rosu la taxe (1910 afisari)
 Irak post-SUA (1737 afisari)
 Berceanu taie frisca Autoritatii Aeronautice Civile (1701 afisari)
 Belu dupa Ridzi (1699 afisari)
 Razboi Badea-Cristoiu (1525 afisari)
 O inotatoare a ramas in fundul gol dupa ce i s-a rupt costumul, chiar inaintea unei probe (FOTO) (2965 afisari)
 Au aparut rezultatele celei de-a doua autopsii a lui Michael Jackson! (2854 afisari)
 Povestea negrului care si-a dorit sa devina alb: Michael Jackson si-a facut zeci de operatii estetice ca sa nu-i semene tatalui pe care-l detesta (2749 afisari)
 Sexy Bar Refaeli se rostogoleste nud pentru conationalii sai (FOTO/VIDEO) (1925 afisari)
 Gheorghe Hagi, in prag de divort? (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01665 sec.