Pe cat de gustoase, pe atat de nesanatoase! Carnatii, sunca presata, baconul, salamurile, carnea procesata, in doua cuvinte, consumata zilnic, favorizeaza aparitia cancerului la intestine, avertizeaza specialistii britanici, scrie, luni, guardian.co.uk.
Daca indivizii ar reduce consumul de bacon si sunca, numarul de persoane care dezvolta cancer la intestine ar scadea, conform oamenilor de stiinta de la Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului. Prof. Martin Wiseman, unul dintre cercetatori, a declarat ca: "Dovezile in ceea ce priveste carnea procesata sunt convingatoare iar specialistii nostri au estimat ca circa 3.700 de cazuri de cancer la intestine ar putea fi prevenite in fiecare an in Marea Britanie daca indivizii ar consuma maximum 70 de grame de carne procesata pe saptamana, adica sa se limiteze la trei felii de bacon."
Oamenii ar trebui sa cumpere doar carne proaspata sau congelata si sa evite pe cat posibl sunca presata, baconul, carnatii si salamurile.
Cancerul la intestine este unul dintre cele mai comune forme ale cancerului din Marea Britanie. Peste 36.000 de indivizi sunt diagnosticati cu maladia anual, dintre care jumatate mor in primii cinci ani de la descoperirea bolii.
Alti factori care favorizeaza aparitia cancerului la intestine sunt consumul exagerat de alcool si obezitatea. Medicii recomanda indivizilor sa se mentina la o greutate normala, sa consume fibre, fructe si legume si sa reduca alcoolul si tigarile, pentru a se feri de cancer.