Ziua Logo
  Nr. 4561 de luni, 15 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
UPDATE PSD ameninta cu retragerea ministrilor de la sedintele de guvern la care Basescu isi va mai face aparitia neanuntat
-- Ministrii PSD nu vor mai participa la sedintele de guvern la care presedintele Traian Basescu isi va face prezenta total neanuntat si intempestiv, a declarat luni, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz. "Atunci cand ai o coalitie cu doua partide reprezentate egal ai obligatia sa anunti inainte orice vizita. Asemenea lucruri vor fi inacceptabile de acum inainte. Prezenta presedintelui cum si cand doreste dansul" a explicat Duvaz, precizand ca ministrii PSD se vor retrage de la viitoarele sedinte de guvern daca vor mai fi pusi in situatii similare. "Nu vom accepta asemenea maniera de lucru a presedintelui. In caz de alte vizite intempestive si neanuntate nu vom participa la o asemenea sedinta de guvern in care prezenta presedintelui este neanuntata" a mai aratat reprezentantul PSD.
 15 iunie, 13:36 
Bogdan Niculescu Duvaz (ZIUA FOTO)
Dupa ce ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, luni, la finalul sedintei coalitiei, ca nu sunt tensiuni intre partenerii de guvernare, presedintele Consilului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca este inadmisibil ca Traian Basescu sa participe la o sedinta a Guvernului fara ca ministrii sa fie informati. "Este vorba despre o actiune de umilire a partenerului de guvernare. Este evident ca Traian Basescu a venit sa-si spuna partitura in vederea viitoarelor alegeri prezidentiale. Felul in care a tintit catre anumite domenii, cum ar fi educatia unde au fost taiate anumite resurse si unde stia ca programa scolara nu poate fi schimbata in timpul anului, arata reaua credinta a lui Traian Basescu", spune Nastase. In opinia fostului premier, aceasta este o modalitate de manipulare. "Daca isi dorea o discutie cu membrii Guvernului, putea avea o discutie de informare. Felul asta de a te raporta, fara dialog, dand numai sentinte, este profund incorect. Ceea ce se intampla confirma pas cu pas felul in care se va purta Traian Basescu cu acest Guvern de tranzitie".
Si purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a calificat actiunea presedintelui drept una electorala. "Ar trebui ca presedintele sa-si faca treaba electorala in afara institutiilor statului. Romania este in criza, ca si toata omenirea, nu e o noutate", spune Duvaz precizand ca in interiorul PSD va fi o discutie asupra acestei atuitudini a presedintelui si lucrurile vor fi puse si mai clar la punct decat s-a pus in sedinta coalitiei. "In momentul in care PSD iese din coalitie, inseamna caderea Guvernului si nu iesirea partidului de la guvernare", a mai spus Duvaz.
La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, inaintea sedintei Biroului Permanent National a partidului, ca declaratiile presedintelui Basescu de la Guvern sunt o dovada a diletantismului sau in chestiuni economice si ca risca sa afecteze "si bruma de incredere a investitorilor".
"La sedinta de ieri s-a dat un semnal extrem de negativ care risca sa afecteze si bruma de incredere pe care o mai aveau oamenii de afaceri si mediile financiare din Romania. De aceea, cred ca trebuie sa ne concentram pe un raspuns mai coerent si sa incercam sa vedem, la sase luni dupa guvernare, care sunt efectele concrete ale masurilor pe care le-a luat guvernul pana azi.� Ideea ca Romania merge catre catastrofa, indiferent ce-am face, este daunatoare si interventia de ieri a presedintelui a fost extrem de neinspirata si mai degraba diletantista decat una profesionista cu privire la economie", a declarat liderul social-democrat in deschiderea sedintei saptamanale.
Reamintim ca, in deschiderea sedintei de Guvern de duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca optimismul manifestat de BNR dupa luna aprilie nu are acoperire in evolutiile viitoare ale economiei. "Vom avea scadere de PIB in semestrul doi si vom intra in recesiune", a avertizat seful statului. "Abia in trimestrul III sau IV poate reusim sa stapanim deprecierea economiei", a mai spus Basescu.
Seful statului sustine ca ne apropiem de un derapaj economic si social si avertizeaza ca exista riscul ca in octombrie si noiembrie sa nu poata fi platite salariile. "In august sau septembrie va avea loc o noua rectificare negativa" mai spune presedintele.
In replica, intr-un comunicat de presa, PSD arata ca declaratiile presedintelui privind recesiunea economica sunt in contradictie flagranta cu pozitia de acum cateva saptamani a premierului si a seful statului, care anuntau depasirea momentului greu al crizei si ii solicita lui Boc o evaluare detaliata a programului anticriza.
"Prezenta intempestiva a presedintelui la Guvern urmareste doar confiscarea electorala a actiunii guvernamentale privind iesirea din criza si crearea unei povesti de campanie in care seful statului apare ca salvatorul natiunii. PSD atrage atentia partenerilor de guvernare ca PSD si PDL impart egal responsabilitatea guvernarii, iar PSD nu va accepta transformarea actului de guvernare in tribuna electorala a lui Traian Basescu" , se mai arata in comunicatul PSD.
D.C.  
Alte articole
  Bogdan Niculescu Duvaz: Basescu a folosit in campanie 175 milioane de euro. Suma depaseste de 50 de ori ceea ce este legal    (2009-11-28 15:33)
  Duvaz: Basescu se afla la originea scandalurilor din coalitia de la guvernare    (2009-09-05 17:14)
  Bogdan Niculescu-Duvaz: Basescu depaseste orice grad de iresponsabilitate    (2009-05-28 14:45)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Pe cine mai prosteste?   de Popa I
..ca sa vedem   de Musata
ai o obsesie   de danie1
Sa zica ministrul[fost] al Sportlui !   de sorge
Articolu 87   de Hantzy
A r h i v a
Stirile zilei 2009-06-15
 21:07 
Iran: Un mort si mai multi raniti in urma violentelor inregistrate in timpul manifestatiei de la Teheran
2 comentarii
 20:48 
Un senator american a vandut actiuni in septembrie 2008, dupa ce a participat la o intalnire cu usile inchise cu secretarul Trezoreriei si seful Federal Reserve
2 comentarii
 20:29 
Zeci de elevi de cinci si sase ani din SUA au vizionat, din greseala, un film porno, in loc de unul Disney
3 comentarii
 20:23 
In traficul aglomerat din Bucuresti, smecherii de Romania folosesc Salvarea pe post de... taxi
1 comentariu
 20:17 
R. Moldova si Iran - doua cazuri similare in care Uniunea Europeana a reactionat diferit
5 comentarii
 20:03 
Iran: Focuri de arma la manifestatia pro-Moussavi de la Teheran, potrivit unei televiziuni iraniene
 19:59 
Covasna: Un copil nascut luni a fost inscris la un concurs de inot imediat dupa ce a fost adus pe lume
 19:37 
Doi barbati i-au pacalit pe functionarii starii civile pentru a se putea casatori (FOTO)
 19:34 
BCE: Sistemele financiare din zona euro ar putea fi afectate de o noua eroziune a capitalului si de scaderea increderii
 19:31 
Irlanda isi reduce pretentiile privind garantiile legate de Tratatul de la Lisabona
3 comentarii
 19:28 
Vadim, folosit de Iliescu ca sa redevina presedinte. Istoria se repeta?
12 comentarii
 19:25 
2,2 kilograme de cocaina, transportate cu avionul pe ruta Panama-Bucuresti
 19:19 
Mel B de la Spice Girls, sexy la o piscina din Las Vegas! (FOTO)
 19:17 
Voronin a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului si a convocat alegeri anticipate pentru 29 iulie
1 comentariu
 19:16 
S-a aruncat din masina ca sa scape de viol
3 comentarii
 19:07 
Robert Negoita a vandut in ultimul an peste 500 de apartamente si are 40 de milioane de euro datorii
1 comentariu
 19:01 
Deputatul Mircea Toader a castigat daune morale de 50.000 lei pentru ca a fost hartuit de Securitate
6 comentarii
 18:50 
Gordon Brown: Regimul de la Teheran trebuie sa raspunda gravelor semne de intrebare puse de modul in care s-au desfasurat alegerile
7 comentarii
 18:50 
Deputatii vor decide marti daca Adrian Nastase va fi urmarit penal in dosarul Zambaccian 1
2 comentarii
 18:44 
Despagubirile pentru aeronava Airbus A330 a Air France se ridica la aproape 70 de milioane de euro
 Top afisari / comentarii 
 Cum si unde a murit Eminescu (4586 afisari)
 Detonatorul Ahmadinejad (2056 afisari)
 Cabana de criza (1576 afisari)
 Presedintele Basescu anunta recesiunea (1439 afisari)
 Norme pentru Prima Casa (1158 afisari)
 Chris Brown se razbuna din nou: Scene fierbinti de sex cu Rihanna circula pe Internet! (VIDEO) (3675 afisari)
 Vadim, folosit de Iliescu ca sa redevina presedinte. Istoria se repeta? (2584 afisari)
 Megan Fox face senzatie la Berlin cu o rochie ce lasa mult loc imaginatiei! (VEZI FOTO) (2415 afisari)
 Fete frumoase testand sutiene intr-un... montagne russe! (FOTO/ VIDEO) (2237 afisari)
 In traficul aglomerat din Bucuresti, smecherii de Romania folosesc Salvarea pe post de... taxi (2012 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01648 sec.