Ziua Logo
  Nr. 4559 de vineri, 12 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Povesti, destine, intamplari
O femeie nevoita sa traiasca fara picioare isi ia adio de la viata cu o... petrecere
 12 iunie, 12:54 
foto: The Scottish Sun
Putini dintre noi sunt impacati cu ideea ca la un moment nu vor mai exista pe aceasta lume. O femeie din Marea Britanie, insa, isi intimpina moartea cu demnitate, ba chiar cu o... petrecere. Potrivit "The Scottish Sun", Sandra Ewing, in varsta de 48 de ani, care se lupta cu o boala crunta si este nevoita sa traiasca fara picioare, vrea sa danseze "un ultim vals", in cinstea faptului ca in curand va pleca din aceasta lume. Si asta pentru ca femeia planuieste sa scape de chinul sau zilnic si sa-si ia viata la sfarsitul acestei luni.
Sandra, care a contractat stafilococul aureus meticilino (MRSA), iar rinichii i-au cedat treptat, le-a cerut medicilor sa-i opreasca dializa, si-a pregatit familia pentru ideea ca va muri si chiar si-a planuit propria inmormantare. In plus, este hotarata sa-si sarbatoreasca in stil mare moartea, printr-o petrecere pe care o va da cu zece zile inainte de a parasi aceasta lume. "Traiesc in iadul absolut, nu mai pot sa suport tortura", a declarat Sandra pentru "The Scottish Sun".
Inca de acum doi ani, de cand i-au fost amputate picioarele, femeia, din Glenrothes, Fife, traieste un adevarat cosmar. In plus, in ianuarie si-a dat afara din casa partenerul de sase ani, John Wright, de 32 de ani, spunandu-i ca nu vrea sa-i distruga viitorul. Acum, mama a doi copii, Gary, de 24 de ani si Leanne, de 26, isi va petrece o ultima zi impreuna cu cei doi nepoti ai sai. Doua zile mai tarziu, Sandra va da o petrecere, unde spera sa se bucure de un ultim dans cu un fost prieten.
"Doctorul meu este foarte intelegator. Mi-a spus ca nu o sa am parte de un transplant de rinichi si stie ca nu mi-e deloc usor. In fiecare marti, joi si sambata ma trezesc la sase dimineata, ambulanta ma duce la dializa la 7.30, ma deconecteaza de la aparat la 12:30 si la 1 sunt din nou acasa. Inchid usa si asa imi petrec restul zilei. Nu am altfel de viata", marturiseste femeia.
Pe 29 iunie va fi ultima zi de dializa, dupa care va fi internata in spital, unde va intra incetul cu incetul intr-o coma fatala. Sandra recunoaste ca este foarte speriata si ca atunci cand se va apropia momentul, probabil ca se va panica, insa din punct de vedere mental, este pregatita, chiar daca cel mai greu lucru va fi cu siguranta sa-si vada nepotii pentru ultima data.
Cat despre petrecerea pe care o pune la cale, femeia povesteste ca se va aranja, isi va pune protezele si va intra cu capul sus, aratand desavarsit. In plus, ea a vorbit cu un fost iubit si i-a spus ca, daca a pastrat un ultim dans pentru ea, o va putea conduce acasa. "Abia astept, o sa fie minunat", a mai adaugat Sandra.
Anul trecut, femeia si-a fracturat ambele glezne, dupa ce a cazut din pat, cu o saptamana inainte de a zbura in vacanta visurilor sale, in Jamaica, impreuna cu fostul iubit, John. Un medic de la spitalul Victoria, din Kirkcaldy, Fife, i-a diagnosticat fracturile drept ligamente scrantite si i-a dat drumul a doua zi. Pana in momentul in care ea si John au ajuns pe insula, Sandra era deja in agonie. Fracturile au fost descoperite imediat cand doctorii din Kingston i-au facut radiografii.
La intoarcerea in Scotia, femeia a suferit o criza si a fost dusa de urgenta la spitalul Victoria. A intrat in coma si a fost trasnferata la spitalul Queen Margaret, din Dunfermline. Cand s-a trezit, dupa opt zile, piciorul stang ii fusese amputat din cauza septicemiei pe care o dezvoltase si i s-a spus ca o sa-si piarda si piciorul drept. Tot atunci, Sandra a aflat ca are nevoie de dializa pentru tot restul vietii, intrucat rinichii ii cedasera cat timp fusese conectata la aparatele care au tinut-o in viata. In plus, a descoperit si ca a contractat MRSA (Stafilococul aureus meticilino), probabil in timpul unei alte vizite la spital, cand i-a fost tratata o rana la picior.
Suferinta care a urmat, a fost prea greu de indurat si ca atare s-a despartit de John. "Viata mea a fost distrusa cand mi-am pierdut picioarele. Nu ma mai simteam femeie. Nu era un mod de viata si ii distrugea si viata lui John", a mai spus Sandra.
Acum, cand se gandeste la propria-i moarte, ea povesteste ca isi doreste sa fie dusa la crematoriu intr-o masina alba, de nunta, care, crede Sandra, ii va inveseli pe toti cei prezenti la ceremonie. "Am cerut ca 99 de baloane roz sa fie eliberate in aer, impreuna cu unul rosu, pe care sa fie scris numele meu si cu un porumbel alb", a mai precizat femeia, conform "The Scottish Sun".
C.G.S.  
 Afisari: 666  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cred ca stafilococul asta poate fi distrus cu rifampicina (sinerdol)   de M_D_L
A r h i v a
Stirile zilei 2009-06-12
 20:39 
NATO va lansa o operatiune pe termen lung impotriva piratilor somalezi, numita Ocean Shield
 20:34 
Presupuse imagini dinaintea prabusirii Airbusului 330 in Oceanul Atlantic, intre film si realitate (VIDEO)
2 comentarii
 20:21 
Avertisment de la Moscova: Daca in Basarabia castiga fortele "rele" pro-romanesti, Rusia poate apasa tragaciul armei transnistrene
20 comentarii
 20:10 

2 comentarii
 19:54 
Principele Radu: Nu exista nici un candidat la Presedintie cu numele de Hohenzollern
6 comentarii
 19:20 
Barbat beat, aflat pe mijlocul soselei, spulberat de o masina (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!)
6 comentarii
 19:00 
180 de ani de la aparitia "Albinei Romanesti"
1 comentariu
 18:39 
Declaratie de avere de ministru: Berceanu a donat 400.000 euro in familie
3 comentarii
 18:35 
PDL cauta vila pentru Elena Basescu la Bruxelles pe Rue Wiertz 60
11 comentarii
 18:30 
Udrea a depunctat Hilton-ul lui Copos
 18:23 
Focuri de arma la un mall din Suceava!
 18:18 
S-au plimbat cu un cadavru in autobuz sase ore
 18:15 
Robert Gates: Iranul face un fel de joc dublu in Afganistan
6 comentarii
 18:09 

3 comentarii
 18:07 
Windows 7, vandut in Europa fara Internet Explorer
1 comentariu
 18:04 
Karl Lagerfeld: Pe Heidi Klum nimeni nu o cunoaste si n-as vrea sa am pielea lui Seal
 18:02 
Iubire interzisa la Bistrita: O mama are relatii sexuale cu fiul ei
2 comentarii
 17:49 
13 mineri au fost evacuati din mina Lupeni dupa o aprindere de metan
 17:47 
Ion Iliescu: Mai ales tiganii din Romania au creat probleme in Italia
3 comentarii
 17:47 
Cezar Preda a "explicat" injuratura aruncata de prim-ministru: "Boc este produsul presei"
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Legile lui Solon (2111 afisari)
 Imprumuturi obligatoriu in lei (1718 afisari)
 Strategie falimentara marca Hrebenciuc (1627 afisari)
 Demisionari cu somaj (1201 afisari)
 "Sa nu ma plangeti" (1049 afisari)
 Iubire interzisa la Bistrita: O mama are relatii sexuale cu fiul ei (3305 afisari)
 Presupuse imagini dinaintea prabusirii Airbusului 330 in Oceanul Atlantic, intre film si realitate (VIDEO) (3240 afisari)
 Avertisment de la Moscova: Daca in Basarabia castiga fortele "rele" pro-romanesti, Rusia poate apasa tragaciul armei transnistrene (2670 afisari)
 Nudismul afecteaza potenta si sanatatea (1884 afisari)
 Barbat beat, aflat pe mijlocul soselei, spulberat de o masina (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (1619 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01289 sec.