Ziua Logo
  Nr. 4558 de joi, 11 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Melescanu: PD-L se afla la conducerea MApN printr-o intamplare nefericita
 11 iunie, 11:54 
Teodor Melescanu (ZIUA Foto, Mircea PAUN)
PD-L se afla, acum, la conducerea Ministerului Apararii Nationale, printr-o intamplare nefericita, a declarat, joi, fostul ministru al Apararii, Teodor Melescanu, in replica la criticile aduse, miercuri, de ministrul Stanisoara la adresa PNL, relateaza NewsIn.
Totodata, Melescanu a mai spus ca, desi democrat-liberalii au toate parghiile necesare, au adus armata intr-o "situatie catastrofala".
"Totusi, tema motiunii noastre este alta, si anume situatia catastrofala in care se afla Armata romana pentru care de vina sunt democratii. Pentru ca, printr-o intamplare nefericita acum la conducerea ministerului nu sunt nici liberalii, nici pesedistii, nici peremistii ci cei de la PD-L. Ei au toate parghiile in mana, pornind de la presedinte, ministru sau seful armatei, insa nu au fost in stare sa faca nimic", a afirmat Melescanu.
"Este incorect ce sustine domnul Stanisoara, pentru ca, la conducerea MApN, in ultimii patru ani, s-au perindat mai multi ministri, inclusiv de la PD-L (n.r. - Sorin Funzaverde, in perioada octombrie 2006-aprilie 2007). Prin urmare, critica domnului Stanisoara este mai mult o autocritica, cand spune ca nu s-a facut nimic in minister", a�declarat Melescanu, dupa ce ministrul Apararii i-a acuzat pe liberali ca "nu au facut nimic" cat timp au condus ministerul.
De asemenea,�liberalul George Scutaru a declarat, joi, ca ministrul doreste sa para o persoana morala, dar ca de fapt "si-a cocotat prietenii de afaceri(n.r. secretarul pentru armamente Aurel Lascu) in posturi cheie". "Ma surprinde grija subita a lui Stanisoara fata de liberali, in loc sa-l preocupe cu adevarat situatia grava pe care chiar el a creat-o in MApN. Cainele moare de dum lung, iar Stanisoara de grija altuia. Desi doreste sa para o persoana morala, ministrul uita ca si-a cocotat prietenii de afaceri in posturi cheie, in speranta ca daca tot trebuie cumparate avioane si tunuri va putea trage eventual si un tun in favoarea partidului sau", este de parere vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor.
Potrivit lui Scutaru, actualul ministru al Apararii este "cel mai slab" din cabinetul Boc la capitolul notorietate si incredere si ar trebui sa isi dea demisia. "Dincolo de mitocaniile lui Stanisoara, doua lucruri sunt evidente: in mandatul sau au scazut pentru prima data veniturile militarilor, iar Stanisoara a reusit sa fie cel mai slab ministru al cabinetului la capitolul notorietate si incredere. Intotdeauna MApN a fost socotit ca un minister de imagine si toti predecesorii lui Stanisoara s-au bucurat de o incredere si un grad de recunoastere incomparabil mai mare decat ale actualului ministru. Raman la parerea ca singurul lucru pe care cu adevarat il poate face Stanisoara ar fi sa isi dea demisia", a mai spus George Scutaru.
Stanisoara ii acuza pe liberali de ipocrizie dusa la extrem
Mihai Stanisoara (ZIUA Foto, Lucian CURELARIU)
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a transmis, miercuri, un fax din Olanda prin care spune ca nu are probleme sa raspunda motiunii liberalilor, pe care, insa, ii acuza de ipocrizie "dusa la extrem" pentru ca au condus ministerul "atatia ani" fara sa lase nimic in urma lor.
"Depunerea unei motiuni simple reprezinta o modalitate de actiune politica in parlament. Nu am probleme sa raspund aspectelor semnalate in acest document. Vorbind insa despre liberali, cei care au avut initiativa acestei motiuni, trebuie sa spun ca dau dovada de ipocrizie extinsa la extrem. Au condus ministerul atatia ani, si nu au lasat nimic in urma lor. Nu se poate identifica nici macar un singur proiect inceput si finalizat la Ministerul Apararii, sub conducerea liberala", a spus ministrul Stanisoara, aflat la Valkenburg, in Olanda, la reuniunea ministrilor apararii din statele care participa cu forte in Afganistan.
Stanisoara acuza si o serie de lideri liberali, printre care presedintele partidului, Crin Antonescu, si vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru. Despre Antonescu, ministrul Apararii spune ca este "bantuit de spectrul demisiei" dupa esecul de la europarlamentare si ca depunerea motiunii nu este decat o "refulare, menita sa marcheze propria incapacitate si propriul esec". "Merita un raspuns poate domnul Crin Antonescu. Nu este de mirare ca vorbeste despre demisie. Domnia sa este bantuit de spectrul demisiei, dupa esecul lamentabil de la alegerile parlamentare europene. Depunerea acestei motiuni nu este altceva decat o refulare, menita sa marcheze propria incapacitate si propriul esec. Sunt tot mai multi membri ai PNL care cer demisia echipei Antonescu, iar acest gest reprezinta un fel de tragere de timp. Antonescu se crede tigru, dar nu reuseste sa fie decat un amarat de pisoias", a spus Stanisoara.
Alte articole
  Melescanu: Miza alegerilor prezidentiale este guvernarea pentru urmatorii sapte ani    (2009-10-24 17:01)
  PNL dezbate varianta depunerii unei motiuni de cenzura, pentru ca ''Guvernul e incapabil sa functioneze''    (2009-09-28 14:10)
  Teodor Melescanu: Cea mai potrivita formula pentru PNL este sa guverneze singur dupa alegeri    (2008-11-06 13:31)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
bolsevicii si-au intetit atacurile!   de Cresida
Stie liberalul melescanu ( cu m mic ) cine a marit ultima data soldele militarilor ?.   de Sofocle
A r h i v a
Stirile zilei 2009-06-11
 20:36 
Miting de protest fata de scoaterea logicii din programa scolara
20 comentarii
 20:30 
Tratamentul psoriazisului cu Raptiva poate conduce la afectiuni ale creierului. Agentia Europeana a Medicamentului va retrage de piata produsul
 20:19 
Targ comunist propus Romaniei de Moldova: Ne recunoasteti "hotarele" si renuntam la vize
15 comentarii
 20:14 
Cine sunt extraterestrii de langa Baicoi
2 comentarii
 20:11 
BERD: Intentia bancilor din Vest de a se retrage din Europa de Est ar conduce la un "colaps al sistemului bancar" in regiune
2 comentarii
 19:26 
Un barbat a incercat sa-si dea foc la Sofia pentru a protesta fata de coruptia din politie
 19:26 
Bazac: Pandemia inseamna raspandirea rapida a virusului. In 90 de zile de la primirea tulpinii putem produce vaccin
 19:15 
Tinseth, Boeing: Ne preocupa livrarea comenzilor si evitarea anularii lor mai mult decat obtinerea unor noi contracte
 18:46 
De ce nu vom avea niciodata un "Nurnberg" al comunismului in Romania
134 comentarii
 18:43 
In India s-a nascut un copil ciclop
3 comentarii
 18:39 
Oferta soc pentru CFR Cluj: Rubin Kazan vrea sa dea opt milioane de euro pentru Yssouf Kone
 18:28 
Rusia, dispusa sa coopereze cu SUA, dar nu accepta scutul antiracheta
 18:26 
FMI prognozeaza o adancire a recesiunii mondiale pentru 2010
3 comentarii
 18:26 
Criminal dat in urmarire generala dupa ce a ucis in chinuri groazince 30 de pisici
4 comentarii
 18:23 
Milut, somat de Radu Sarbu sa paraseasca PNTCD
5 comentarii
 18:18 
Un barbat cu "Sindromul Lazar" declarat mort a revenit la viata, ca sa se stinga doua zile mai tarziu
12 comentarii
 18:16 
 18:07 
Prieteni la catarama: Un rottweiler a adoptat un pui de lup (FOTO)
 18:06 
David Beckham, din nou in boxeri pentru Emporio Armani (FOTO)
 18:05 
Vasile Turcu: "Jucatorii au facut pipi pe Borcea si pe mine!''
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Compromisuri pentru Basarabia (3580 afisari)
 Milioanele de la loto i-au distrus viata (2680 afisari)
 Suntem la un pas de pandemie (2431 afisari)
 Spionaj, Pandemie, Razboi (2326 afisari)
 Geoana batut la el acasa (1685 afisari)
 Dupa nas, Michael Jackson a ramas fara o ureche (5393 afisari)
 Cine sunt extraterestrii de langa Baicoi (2611 afisari)
 In India s-a nascut un copil ciclop (2014 afisari)
 Un barbat cu "Sindromul Lazar" declarat mort a revenit la viata, ca sa se stinga doua zile mai tarziu (1752 afisari)
 Studiu: Pamantul s-ar putea ciocni de o alta planeta (1700 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01425 sec.