Ziua Logo
  Nr. 4547 de vineri, 29 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Relatii si relationari
Felul in care ne tinem paharul cu bautura ne dezvaluie personalitatea, sustin psihologii
 29 mai, 15:47 
Toti bautorii se incadreaza intr-una dintre cele opt tipuri de personalitati stabilite de psihologi pe baza tehnicii lor de a bea, relateaza "The Telegraph" in editia electronica de vineri. Glenn Wilson, psiholog la King's College din Londra, si-a petrecut luna trecuta observand peste 500 de bautori in baruri. El le-a analizat limbajul corporal si a incercat sa vada cat de abordabili sunt. In urma acestui studiu, Wilson i-a impartit pe bautori in opt opt categorii distincte: "Senzualii", "Barfitorii", "Iubitorii de distractie", "Floarea agatatoare", "Regina de gheata", tipul "Playboy", tipul "Durului" si "Intimidantul", relateaza "The Telegraph" in editia electronica de vineri. Potrivit psihologului, cei mai abordabili sunt "Senzualii", cei care iubesc distractia si cei care fac parte din tipul "Playboy". In schimb, sustine Wilson, de "Duri", de "Reginele de gheata", de "Florile agatatoare" si de "Barfitori" este mai dificil sa te apropii. In ceea ce-i priveste pe "Intimidanti", este mai bine sa te tii departe de ei, sustine psihologul. Wilson a descris cele opt tipuri de bautori in felul urmator:
1. "Senzualii" sunt in general femei, care isi tin paharul cu degetele rasfirate si beau din el intr-un mod provocator. Femeia care se incadreaza in acest tip obisnuieste in general sa se aplece peste pahar, astfel incat sa-si arate decolteul in toata splendoarea sa sau, dupa caz, pentru a stabili un contact vizual mai intens cu cel pe care a pus ochii. Ea ar putea avea deasemenea obiceiul de a trece cu degetul peste marginea paharului, sau de a-si inmuia un deget in pahar si a-l duce apoi la gura. Cea mai buna cale de a aborda acest tip, sustine psihologul, este de a-i intoarce gesturile senzuale. In aceasta categorie s-ar incadra, potrivit lui Wilson, vedete precum Jordan sau Paris Hilton.
2. "Barfitorii" sunt de obicei tot bautori de sex feminin. Femeia din aceasta categorie tinde sa se alature tuturor grupurilor de femei care vorbesc despre alti oameni si poate fi deosebit de critica. Ea tine paharul de vin pe picior si il foloseste pentru a gesticula cu el in cursul conversatiei. Aceasta femeie tinde sa se aplece peste bautura ei, astfel incat sa sugereze confidentialitatea lucrurilor pe care le impartaseste colegilor de pahar. Aceasta persoana face deja parte dintr-un grup bine inchegat pe care nu are inclinatia sa-l extinda, motiv pentru care avansurile venite din partea celor din afara grupului nu sunt in general bine primite. Printre vedetele care se incadreaza in aceasta categorie se numara Kate Moss sau Sadie Frost.
3. "Iubitorii de distractie" sunt femei sau barbati care beau pentru a socializa mai usor si care apreciaza compania altora si adora sa rada impreuna cu prietenii lor. Cei care fac parte din aceasta categorie iau guri mici din sticla sau pahaharul lor, pentru a nu se intrerupe prea mult din conversatie. Recipientul din care beau este in general tinut intr-un mod relaxat si ridicat la nivelul umarului. Cel mai bun mod de a aborda persoanele care se incadreaza in acest tip este cel direct, prin intermediul initierii unei conversatii amuzante. Printre vedetele care fac parte din aceasta categorie de numara, potrivit lui Wilson, Sarah Harding si Helen Chamberlain.
4. "Floarea agatatoare" este o persoana timida si supusa care tine paharul intr-un mod protector, ca si cand nu mai e dispusa sa-i dea drumul din mana sau se teme ca cineva vrea sa i-l ia. Palmele sunt tinute ascunse iar paharul este folosit ca o carja sociala - bautura nu este niciodata complet terminata, o gura ramanand mereu in pahar pentru situatii de urgenta. Bautura este mica si ea este adesea consumata cu ajutorul unui pai. Cei care fac parte din aceasta categorie obisnuiesc sa amestece constant bautura cu paiul. Acesti oameni trebuie abordati intr-un stil bland, sensibil. Cei care doresc sa initieze contactul cu ei sunt sfatuiti de psiholog sa se autoironizeze, pentru a-i ajuta pe acesti timizi sa capete mai multa incredere in sine si sa aiba curajul sa se deschida. Printre vedetele care se incadreaza in aceasta categorie se numara Scarlett Johansson si Natalie Portman.
5. "Regina de gheata" este o femeie al caruit stil natural este unul rece si defensiv. Ea bea dintr-un pahar de vin sau un pahar obisnuit care este tinut ferm intr-o pozitie tip "bariera", ca si cand ar dori sa tina pe toata lumea la distanta si sa descurajeze abordarile intime. In general este o pierdere de vreme sa incerci sa te apropii de o asemenea femeie, afirma psihologul. Printre vedetele care se incadreaza in aceasta categorie se numara Victoria Beckham si Debra Barr.
6. Tipul "Playboy" este reprezentat de un barbat activ, plin de incredere in sine. El este un seducator gen Don Juan, care-si foloseste sticla sau paharul ca pe un simbol falic, pe care-l manuieste sugestiv. Playboy-ul este inclinat catre posesivitate si are tendinta sa-si atinga neintrerupt interlocutoarele. Printre vedetele care se incadreaza in aceasta categorie se numara Russell Brand si David Walliams.
7. "Durii" sunt constienti de imaginea lor si sunt in general bautori de bere. Ei sunt inclinati sa fie foarte increzatori in fortele proprii si aroganti si fac gesturi ample, menite parca sa le marcheze teritoriul si sa-l extinda cat mai mult. De multe ori, ei isi lasa paharul departe de masa, ca pentru a avea un motiv pentru a se intinde apoi cat mai mult pentru a-l recupera. Daca bea alaturi de prietenii sai, este putin probabil ca acest tip sa se lase abordat de cineva din afara grupului. Printre vedetele care se incadreaza in aceasta categorie se numara Peter Andre, David Cameron si Jason Statham. Un reprezentant de sex feminin al acestui tip este Lily Allen.
8. "Intimidantul" este in general un bautor de sex masculin. El prefera paharele sau sticlele de mari dimensiuni, pe care le foloseste ca pe niste arme simbolice, tinandu-le ferm si gesticuland amenintator cu ele, eventual la cativa milimetri de fata interlocutorului. El vrea sa lase impresia ca le stie pe toate si pare sa aiba o atitudine ostila fata de ceilalti, chiar daca numai din punct de vedere verbal. In caz ca nu-i ataca pe interlocutori cu ajutorul argumentelor sale, el se va resemna macar cu a face glume pe seama lor. Persoanele care fac parte din aceasta categorie ar trebui abordate cu atentie maxima sau, eventual, deloc, sustine Wilson.
Alina OLTEANU  
Alte articole
  Forma creierului, in stransa legatura cu personalitatea individului    (2009-04-11 12:02)
 Afisari: 899  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2009-05-29
 20:43 
La deshumarea lui Petrache Lupu oamenii au strigat: "Un Sfant"
9 comentarii
 20:29 
Culmea ONG-ului: A reclamat ca ateii din Romania sunt discriminati pentru ca o firma angajeaza oameni cu frica lui Dumnezeu
14 comentarii
 20:23 
Basescu pleaca in vizita la Muzeul Holocaustului din Israel
16 comentarii
 20:08 
Conferinta despre "Dictatura si Martiraj" la Cluj
2 comentarii
 20:01 
Elena Udrea riposteaza in scandalul "pipitelor": Crin Antonescu e suparat ca i-am luat rezervarea la coafor
9 comentarii
 19:39 
Cultura romaneasca, prezentata in cadrul "Zilelor culturale" sustinute de BCE
 19:30 
Un partid din Ucraina cere reintroducerea vizelor pentru cetatenii Romaniei din motive de demnitate nationala
14 comentarii
 19:26 
Calarasi: Un tanar de 21 de ani a violat si ucis patru femei
4 comentarii
 19:24 
Ambasadorul Romaniei in Portugalia, Gabriel Gafita zice ca nu a turnat, doar a discutat cu un ofiter de Securitate despre climatul literar
3 comentarii
 19:18 
Basescu aproape de Guinness Book: Presedintele si norodul au incercat la Alba Iulia cea mai mare imbratisare din lume
1 comentariu
 18:45 
Hanescu l-a spulberat pe Gilles Simon si s-a calificat in optimi la Roland Garros
 18:30 
Crin Antonescu: Traian Basescu e certat cu legea. Minte, plange fara sa-i para rau si inseala pe oricine
3 comentarii
 18:30 
Canadienii de la Magna au ajuns la un acord de principiu cu GM pentru a investi in Opel in urma negocierilor cu Angela Merkel
1 comentariu
 18:28 
Transnistria va folosi drapelul rus ca simbol national
5 comentarii
 18:24 
Crin Antonescu: Nu este normal ca UDMR sa ceara ajutorul Ungariei pe "epurare etnica"
5 comentarii
 18:18 
Moody's: Amenintarea crizei financiare nu mai planeaza asupra Europei de Est
 18:01 
Cornel Dinu: MM Stoica a delirat de la uleiul din par care l-a incins
 17:58 
Iasi: Un vacar si-a ucis concubina din cauza datoriilor acesteia la carciuma
 17:49 
Prima fotografie a Natashei, micuta crescuta de pisicile si cainii familiei!
 17:41 
Seful FMI: Ne asteptam ca iesirea din criza sa se realizeze la inceputul lui 2010
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Armata ii da lui Boc cu pensiile-n cap (2768 afisari)
 Crin Antonescu izolat de anturaj (2203 afisari)
 Femeia cu gripa porcina si-a infectat familia (1411 afisari)
 ZIUA misca trupele la CJ Dambovita (1404 afisari)
 Juristul catastrofa ii da raportul lui Popescu (1319 afisari)
 La deshumarea lui Petrache Lupu oamenii au strigat: "Un Sfant"  (3201 afisari)
 Armata rusa, lovita de sclavie sexuala si prostitutie  (1823 afisari)
 Doi piloti americani au ucis din nepricepere si neglijenta 154 de persoane (1787 afisari)
 O copilă de 14 ani a fost sechestrată și obligată să intrețină relații sexuale cu șapte bărbați (1208 afisari)
 Un partid din Ucraina cere reintroducerea vizelor pentru cetatenii Romaniei din motive de demnitate nationala (1081 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01553 sec.