Ziua Logo
  Nr. 4538 de marti, 19 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Sfasietor: La Zoo Braila, caii sunt omorati pentru a hrani leii! - ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!



 19 mai, 10:32 
Foto: Pro Tv
Departe de lumea civilizata, tara noastra ramane un loc in care animalele sunt torturate si omorate fara mila. Se intampla la Braila unde, potrivit ProTv, Gradina Zoologica a orasului mai are cativa lei care ar fi hraniti lunar cu opt cai. Daca ar putea sa vorbeasca, cutitul ar fi singurul martor al cruzimii la care sunt supuse bietele animale.
Executati fara mila!
In spatele gardurilor inalte, angajatii sunt regizorii unei povesti macabre, asa cum se poate vedea si in inregistrarea video. Imbracati in uniforme verzi, asemenea vanatorilor de mistreti, unul leaga animalul de un copac, iar altul ascute de zor un cutit. Apoi strapunge fara mila gatul bietului cal. Nu doar o data, ci de mai multe ori. Fara inima! Contrar oricaror norme etice si europene. Bietul animal se zbate fara speranta, inspaimantat, in stransoarea priponului. Mai primeste cate o lovitura ascutita, care il ingenuncheaza pana la ultima suflare.
UPDATE ORA: 13:00: Filmul a fost postat pe Internet din razbunare
Directoarea parcului zoologic, Simona Draghincescu, a recunoscut ca imaginile sunt autentice, dar a negat ca uciderea cailor ar fi o practica curenta. Ea nu a negat insa ca animalul din imagini, bolnav de enfizem pulmonar, a sfarsit ca hrana pentru lei, dupa ce a fost sacrificat. Este o boala ireversibila, a sustinut directoarea gradinii zoologice, care insa nu a pus in pericol sanatatea leilor ce au fost hraniti cu carnea animalului.
In cadrul unei conferinte de presa, organizata marti, directorul Gradinii Zoologice a mai spus ca filmul a fost facut si postat pe Internet, din razbunare, de un angajat al institutiei. "Persoana care a facut aceasta filmare a avut altercatii verbale cu administratorul gradinii zoologice, pentru ca nu isi vedea de treaba si pentru ca nu indeplinea obligatiile de serviciu care ii erau trasate in fiecare zi. Eu sunt o iubitoare a animalelor si regret ceea ce s-a intamplat. Persoana in varsta, care a facut aceasta manevra, este un angajat exemplar, unul dintre cei mai buni angajati de la zoo. Regret ca s-a grabit un pic in aceasta situatie. Calul fusese anesteziat de medicul veterinar, iar angajatul trebuia sa mai astepte 10 minute si totul era rezolvat", a declarat Draghincescu.
Potrivit directorului Gradinii Zoologice din Braila, in lege exista o prevedere, care spune ca atunci cand animalul este bolnav este necesara interventia rapida pentru a i se curma suferinta. "Din punct de vedere legal toate documentele sunt in regula, doar graba cu care s-a procedat este regretabila. Este in curs o ancheta interna si una a Directiei Sanitar Veterinara (DSV). Probabil se va finaliza cu un avertisment sau cu o amenda, in functie de ce va constata DSV", a spus directorul.
In ceea ce priveste atitudinea angajatului, Ciprian Nechifor, fost politist comunitar, care a filmat scena cu telefonul mobil si a postat-o pe Internet, Simiona Draghincescu a spus ca personal a avut o altercatie cu acesta duminica, la parcul zoo, cand acesta incerca sa introduca gratis in gradina zoologica mai multe persoane.
"Totul este o razbunare. O sa vedeti pe film, daca va uitati cu atentie, ca animalul este incitat. Calul a intrat intr-o agitatie, pentru ca persoana care filma l-a batut inainte. Va fi luat in discutie in comisia de disciplina comportamentul reprobabil pe care acest angajat il are in gradina zoologica, atat in prezenta colegilor si a sefului, cat si in prezenta cetatenilor", a afirmat Draghincescu.
Calul sacrificat a fost gasit, in urma cu un an de zile, pe domeniul public si a fost supus mai multor tratamente, deoarece era bolnav de edem pulmonar, dar nu s-a reusit salvarea lui, boala fiind ireversibila. "Afectiunea de edem pulmonar se localizeaza strict la nivelul plamanilor si nu e nicio problema cu carnea, ea poate fi consumata", a mai spus Simona Draghincescu.
Directorul Gradinii Zoologice din Braila a precizat ca, pentru hrana animalelor din parcul zoo se prefera carnea de cal, deoarece pretul este convenabil. "Din cauza pretului exorbitant al carnii de vita, nu este imposibil sa ne aprovizionam in situatia care este in tara si mai ales in Braila. Am preferat carnea de cal, pe care am achizitionat-o de la populatie, in general in carcasa, cu documentele legale atasate. Din cauza faptului ca in ultima perioada acest tip de produs a scazut drastic, am fost nevoiti sa incepem achizitia de animale de la populatie. Urma sa strangem un lot de 25-30 de animale, care sa fie duse la abator si sacrificate la Alexandria", a precizat Draghincescu.
ZIUA Online  
 Afisari: 1151  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Traim In preistorie   de marian2104
Hei.. Cand eram june - vindeam pisici cu 10 lei bucata la Circ..Bucuria leului, cam boshorog...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Autonomia si capitalismul de salbaticie !!!   de Liviu2002j
Si cand cineva spunea ca...   de Zamolxis
Ce este extraordinar aici ?   de srelu
Multa vorba pentru nimic   de Eufrosin
Rusine Romaniei!   de Das Reich
A r h i v a
Stirile zilei 2009-05-19
 23:45 

2 comentarii
 20:48 
Studentii basarabeni cer TVR o emisiune dedicata Republicii Moldova
6 comentarii
 20:36 
Umberto Eco: Cartile vor iesi castigatoare din lupta cu e-book-urile insa ziarele vor fi inghitite de formatul online
 20:24 
Clinton a anuntat ca i-a cerut lui Benjamin Netanyahu sa inghete colonizarea israeliana in teritoriile ocupate
16 comentarii
 20:15 
Guvernul a modificat legislatia executarilor silite
4 comentarii
 20:14 
Virgina romanca, Alina din Caracal, povesteste despre prima noapte cu cel care i-a castigat la licitatie virginitatea
10 comentarii
 20:01 
Ancheta in Olanda in cazul romanilor tratati ca niste sclavi la o ferma de sparanghel
 19:36 
A fost condamnat, pentru doua agresiuni, la ore la sala de gimnastica
 19:27 
Daca a zis si Moscova: Guvernul de la Chisinau acuza Romania ca se indreapta spre anularea recunoasterii independentei Moldovei
8 comentarii
 19:22 
Adrian Severin despre Basescu: "Eu nu sunt dezamagit, pentru ca nu am fost amagit"
5 comentarii
 19:03 

2 comentarii
 19:02 
Reuters: Porsche a purtat discutii cu un investitor din Kuweit pentru o finantare de 3-4 miliarde de euro
 18:58 
Adrian Nastase: Basescu urmeaza sa-si dea palme singur si va plange pe umarul lui Boc
1 comentariu
 18:55 
Oameni bolnavi: Au facut sex in masina, de fata cu cei doi copii pe bancheta din spate
1 comentariu
 18:33 
Traian Basescu: Mi-am exprimat insatisfactia in discutiile cu Sarkozy pentru modul in care a reactionat CE la evenimentele din R.Moldova
 18:18 
500 de miliarde de giga de date personale
 18:16 
BNR: Solvabilitatea bancilor a scazut in martie pana la 12%
 18:13 
Bill Clinton, numit emisar special al ONU pentru Haiti
 18:12 
Si-a muscat fiul de ochi, dupa care si-a crestat picioarele cu toporul
 17:59 
Aparatorii rusi ai drepturilor omului denunta o justitie "putin profesionala" si "subordonata puterii" in Rusia
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ceausescu a refuzat Grupul Bilderberg (6409 afisari)
 Mancam gunoaie scumpe (5824 afisari)
 Retragere cu torte (3134 afisari)
 Misterul scrisorilor pierdute de austrieci (2496 afisari)
 Rezultatele tezelor o trezesc la realitate pe Andronescu (2357 afisari)
 Virgina romanca, Alina din Caracal, povesteste despre prima noapte cu cel care i-a castigat la licitatie virginitatea (4218 afisari)
 Angelina Jolie, cu ochii dupa un alt barbat (3740 afisari)
 Politista din Cluj, cu bustul la vedere pe hi5! (FOTO) (2921 afisari)
 Oameni bolnavi: Au facut sex in masina, de fata cu cei doi copii pe bancheta din spate (2915 afisari)
 Daca a zis si Moscova: Guvernul de la Chisinau acuza Romania ca se indreapta spre anularea recunoasterii independentei Moldovei (2136 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01506 sec.