Ziua Logo
  Nr. 4475 de luni, 2 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Testul ADN ii disculpa pe doi romani acuzati de viol la Roma
-- Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz au fost acuzati ca, pe 14 februarie, au violat o adolescenta in parcul Caffarella.
 2 martie, 13:21 
Foto: ilmessaggero.it
Testele asupra probelor de ADN prelevate de la cei doi romani, Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz, arestati pentru violul din 14 februarie asupra unei adolescente italiene in parcul Caffarella din Roma, indica faptul ca nu rezulta o similaritate fara dubii cu probele biologice prelevate de la victima violului, ridicand astfel indoieli serioase asupra acuzatiilor aduse celor doi, informeaza luni dimineata jurnalele Il Messaggero, La Stampa, Corriere della Serra, citate de Agerpres.
Investigatorii au cerut refacerea acestor teste, in conditiile in care profilele genetice ale celor doi imigranti nu corespund, la nivelul de certitudine cerut de lege, cu cele constituite din analiza probelor biologice de pe hainele, corpul si zona genitala a victimei. Potrivit Il Messaggero, primele teste nu au indicat nici un punct de asemanare intre ADN-ul lui Karol Racz si cele prelevate de la locul violului, iar ADN-ul lui Isztoika Loyos ar avea numai unele puncte de analogie cu aceste probe biologice.
"Este clar ca toata ancheta ar trebui reconsiderata daca nu vor rezulta puncte de contact intre ADN-ul presupusilor autori si ADN-ul prelevat de la adolescenta care a denuntat agresiunea", subliniaza Il Messaggero.
Cotidianul italian mentioneaza ca, potrivit unor surse din chestura Romei, victima si prietenul ei de 16 ani vor fi audiati din nou de catre investigatori pentru a da explicatii in legatura cu cateva probleme care nu sunt foarte clare in urma primelor declaratii. Sursele din politia italiana au precizat pentru Il Messaggero si ca telefoanele celor doi acuzati nu ar fi fost in raza de acoperire a parcului Caffarella in seara violului, fapt care in prima faza nu a constituit o circumstanta relevanta deoarece nu era obligatoriu ca niste violatori sa aiba telefoanele mobile asupra lor, dar care ar putea deveni important in conditiile in care concorda cu alte probe care nu ii incrimineaza pe cei doi.
Alexandru Isztoika Loyos a fost identificat de catre victima prin vizionarea unei fotografii, iar dupa ce a fost arestat acesta si-a recunoscut vina si ar fi spus ca si Karol Racz a fost impreuna cu el. Racz a negat insa participarea sa la viol, iar Alexandru Isztoika Loyos a declarat ulterior, in fata judecatorilor, ca marturisirea i-a fost smulsa sub "presiunea psihologica" exercitata de investigatori, sustinand ca si el este nevinovat.
Patru persoane de etnie roma din tabara de nomazi de la Torrevecchia, unde locuiau cei doi, au dat in urma cu cateva zile declaratii investigatorilor prin care confirma alibi-ul lui Racz. Acesta va fi infatisat luni judecatorilor si in legatura cu acuzatiile pentru participarea sa la un alt viol, petrecut in 21 ianuarie in zona Primavalle. Victima acestui viol a vorbit despre o persoana cu "nas de pugilist" si cu patru degete la o mana, caracteristici fizice pe care le are si Racz, care se declara nevinovat.
Alexandru Isztoika Loyos (20 de ani) si Karol Racz (36 de ani) se afla in acest moment in arest la inchisoarea Regina Coeli. Ei au fost arestati pe 17, respectiv 18 februarie, iar politia italiana le-a multumit atunci si ofiterilor de politie romani care ar fi colaborat intr-o masura determinanta la identificarea si arestarea celor doi.
Violul de la Caffarella a fost intens prezentat de presa italiana in ultimele saptamani, venind dupa alte cateva cazuri de viol in grup in care au fost arestati presupusi autori romani.
Z.O.  
Alte articole
  Romanii Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz, principalii suspecti de violarea italiancei de 14 ani    (2009-02-18 12:36)
 Afisari: 552  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ADN   de Viorica Ianc
A r h i v a
Stirile zilei 2009-03-02
 20:34 
Gazzetta dello Sport: David Beckham va ramane la AC Milan
 20:20 
Din programul economic transmis de Guvern la CE: Creste varsta de pensionare, iar angajarile in sectorul public, blocate pana in 2011
2 comentarii
 20:01 
Unul dintre multii "politologi" rusi: Se pregateste o lovitura de stat impotriva lui Putin
22 comentarii
 19:57 
O profesoara a obtinut dreptul de a se pensiona la 65 de ani, ca barbatii
6 comentarii
 19:54 
Nu ti-ai platit rata la banca? Uita de executorii bancari, pentru ca-ti bat la usa cei judecatoresti!
6 comentarii
 19:44 
CIA a distrus 92 de inregistrari video cu interogatorii controversate
3 comentarii
 19:42 
Soferii trebuie se predea permisul in cinci zile, daca autoritatea emitenta dispune suspendarea lui
 19:29 
Gyorgy Frunda vrea restrictionarea circulatiei in strainatate a romanilor condamnati pentru infractiuni deosebit de grave
5 comentarii
 19:24 
 19:10 
Sotia lui Tom Cruise, asa cum speram sa n-o mai vedem niciodata: supta la fata, nespalata pe cap si cu oja sarita
4 comentarii
 19:04 
Emil Boc discuta cu presedintele Traian Basescu despre cazul de tradare din MApN
1 comentariu
 18:46 
Marian Iancu: Mircea Sandu e prost informat, dezinformat, prost sau dobitoc
 18:26 
Daca Europa de Est se prabuseste, va trage intreaga Uniune Europeana dupa ea
9 comentarii
 18:19 
VIDEO: Un caine a fost urmarit cu girofarul pe o autostrada din SUA
4 comentarii
 18:14 
Noul Cod Fiscal aduce taxe si impozite mai mari
 18:13 
Ciomu le taie, ei le... cos!
2 comentarii
 18:09 
Melescanu despre candidatii PNL la alegerile europarlamentare: Dintre copiii nostri nu candideaza nimeni
 18:07 
Polonia primeste mai putin gaz rusesc, pe fondul disputelor pe noul contract de intermediere
 18:03 
Hodorkovski vorbeste despre "schimbarile institutionale pozitive" din Rusia
1 comentariu
 18:01 
Cizme pe post de pantaloni de la Prada
 Top afisari / comentarii 
 Are dreptate (3058 afisari)
 Spionati pe Messenger (2598 afisari)
 Jaf cu vaporul (2164 afisari)
 Trasi din nou pe sfoara (1446 afisari)
 Criza divizeaza UE (1418 afisari)
 Sotia lui Tom Cruise, asa cum speram sa n-o mai vedem niciodata: supta la fata, nespalata pe cap si cu oja sarita (3843 afisari)
 Din programul economic transmis de Guvern la CE: Creste varsta de pensionare, iar angajarile in sectorul public, blocate pana in 2011 (2340 afisari)
 Unul dintre multii "politologi" rusi: Se pregateste o lovitura de stat impotriva lui Putin (2218 afisari)
 Nu ti-ai platit rata la banca? Uita de executorii bancari, pentru ca-ti bat la usa cei judecatoresti! (2052 afisari)
 Masacrul de la Fantana Alba, un Monument al suferintei romanesti - SEMNEAZA PETITIA (1909 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01200 sec.