Ziua Logo
  Nr. 4436 de joi, 15 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Educatie
Doua exmatriculari si nota scazuta la purtare pentru elevii implicati in agresiunea Ninja
-- Trei elevi implicati in actul de agresiune produs miercuri intr-un liceu bucurestean au fost pedepsiti, joi, in Consilul Profesoral
 15 ianuarie, 20:27 
(Alexandra MIHALE, ZIUA foto)
"Intrunit intre orele 13.00 - 15.00 la Grupul Scolar Industrial Transporturi Cai Ferate Bucuresti, Consiliul Profesoral a stabilit, in urma analizei cauzelor si a gradului de implicare al elevilor din liceu, sanctiuni si masuri in baza Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamnt preuniversitar. Astfel, un elev a fost exmatriculat din toate unitatile de invatamant, fara drept de reinscriere pentru o perioada de timp, conform art.129, pentru unul din participantii la agresiune. Exmatricularea fara drept de reinscriere in aceeasi unitate de invatamant, conform art.126, este masura luata pentru cel de-al doilea participant la agresiune. Nota 6 la purtare a primit-o cel de-al treilea elev implicat in desfasurarea acestor evenimente, precum si pentru comportament care incalca Regulamentul de ordine interioara", ne-a declarat Marian Banu, inspector imagine al Inspectoraului Scolar al Municipiului ucuresti.
Totodata, Consiliul Profesoral a stabilit componenta unor comisii de cercetare, care urmeaza sa decida modul in care paznicul scolii si profesorul de serviciu au respectat indatoririle ce le reveneau. Banu ne-a mai spus ca o adresa a fost transmisa de conducerea liceului catre Directia de Adminisrtrare a Invatamantului Preuniversitar Sector 1 Bucuresti, prin care solicita posibilitatea rezilierii contractului cu firma care asigura paza in unitatea de invatamant.
Atacat cu sabia in ora de religie
Reamintim ca, miercuri, un elev de la Liceul nr.12 din Capitala a fost atacat cu un cutit in timpul orelor de curs. Incidentul a avut loc miercuri, 14 ianuarie a.c., in jurul orei 14.55. Agresorii - un elev al aceluiasi liceu exmatriculat anul trecut, si un prieten al acestuia - au intrat in clasa la ora de religie si au atacat un elev din clasa a XII-a. Inarmati cu un pumnal cu lama de 50 cm, acestia au taiat victima in zona barbiei si a mainii. Incidentul s-a datorat unui conflict mai vechi intre agresori si victima. Ranile au fost minore, nefiind necesara interventia salvarii, iar victima este in afara oricarui pericol. Altercatia a fost surprinsa de camerele video montate in incinta liceului iar agresorii au fost identificati, fiind anchetati de organele de politie.
Andronescu cere parintilor sa pazeasca scolile
Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a facut apel, joi, catre parinti, intr-o vizita de lucru la Focsani, sa sprijine scolile in activitatea de paza, recunoscand, implicit, ca autoritatile nu sunt capabile sa asigure integritatea elevilor in timpul orelor de curs. Ulterior, Andronescu a comunicat, prin Biroul de presa al Ministerului Educatiei, ca opiniile sale au fost in mod eronat interpretate. "Doamna ministru nu a afirmat ca parintii ar trebui sa pazeasca, prin rotatie, scolile, ci a prezentat directorilor unitatilor de invatamant din judetul Vrancea cazul Grupulului Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta, ca pe un exemplu de bune practici de colaborare a scolii cu parintii. Ecaterina Andronescu a spus directorilor prezenti la Focsani ca la acel grupul scolar, directorul a avut initiativa de a solicita si permite parintilor sa fie prezenti o zi intreaga in incinta scolii, pentru a vedea cum se desfasoara activitatile instructiv-educative, pentru a urmari prezenta profesorilor la ore si disciplina scolara. O astfel de colaborare scoala-parinti este, in opinia doamnei ministru, o forma corecta de deschidere a scolii catre comunitate, intrucat, parintii au astfel posibilitatea sa vada direct cum se desfasoara intreaga activitate scolara. Doamna ministru nu a cerut directorilor de scoli din judetul Vrancea sa apeleze la formula pazei scolilor de catre parinti", se arata in comunicatul remis redactiei.
Jefuiti de Educatie
Parintii sunt in continuare jefuiti de Educatie, prin practici tolerate de autoritati. Colectarea banilor de la parinti - pentru fondul clasei, fondul scolii, fondul de protocol - reprezinta evaziune fiscala, pe care toate guvernele au incriminat-o, fara a lua masuri concrete de a o inlatura. Parintii sunt siliti sa sustina invatamantul, din propriul buzunar, pe trei cai: din impozitarea salariului, prin contributia baneasca perceputa la scoala (intre 1 si 6 milioane de lei/an), si prin taxele si impozitele locale, din care primaria disloca o cota anume pentru reparatiile si igienizarea cladirilor scolilor
Magda SEVERIN  
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Mai meditati pt ca si Hitler, Stalin si Musolini au fost exmatriculati   de JMJ
Ii doare undeva   de apit
A r h i v a
Stirile zilei 2009-01-15
 21:12 
 21:06 
Teribilism pe patru roti: S-au rostogolit cu masina la 120 de kilometri pe ora si au scapat cu viata
2 comentarii
 21:05 
 21:04 
SURSE: Ar putea aparea o noua propunere daca Mircea Geoana nu-l va nominaliza pe Dragnea
1 comentariu
 20:56 
ULTIMA ORA: Gabriel Oprea a demisionat din PSD
8 comentarii
 20:55 
Murdaria aruncata sub presul coalitiei: Procesul dintre Videanu si Vanghelie, suspendat pentru ca nici una dintre parti nu s-a prezentat "la strigarea pricinii"
 20:25 
 20:03 
Poti salva viata unui om al strazii
4 comentarii
 19:35 
 19:18 
Fundatia americana Heritage: Romania nu are de ce sa-si sporeasca dependenta energetica de Rusia!
19 comentarii
 19:17 
Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate!
5 comentarii
 19:16 
Specialistii in drept: Propunerile lui Basescu de modificare a Constitutiei duc catre un regim ce permite derapaje catre autoritarism
2 comentarii
 18:55 
Adjunctul SRI, generalul Dumitru Zamfir, a fost eliberat din functie de Traian Basescu
2 comentarii
 18:53 
Radu Mazare crede ca daca PSD ramanea in opozitie, Traian Basescu putea fi dat jos
3 comentarii
 18:46 
Continua razboiul declaratiilor dintre Guvern si CSM cu privire la numarul magistratilor ce cumuleaza indemnizatia cu pensia
 18:44 
Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonantei de triplare a taxei auto din decembrie
 18:37 
Republica lui Basescu
 18:33 
Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO
1 comentariu
 18:26 
"Hotel de lux" pentru maidanezii lui Chiliman
6 comentarii
 18:18 
PSD a ramas fara secretar general
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Familia Eminescu (2963 afisari)
 Scandalul minciunilor intre SUA si Israel (2890 afisari)
 Succesul e scris in degete (2846 afisari)
 Jumatatea de masura (2559 afisari)
 Republica Traiana (2388 afisari)
 Republica lui Basescu (12347 afisari)
 Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO (6353 afisari)
 Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate! (3266 afisari)
 A fost descoperita viata pe Marte! (3084 afisari)
 In plina criza a gazelor, Andreea Mantea ii incalzeste pe ucraineni cu un pictorial incendiar Playboy (FOTO) (2415 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01358 sec.