Ziua Logo
  Nr. 4436 de joi, 15 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
"Hotel de lux" pentru maidanezii lui Chiliman
-- Cel mai modern adapost pentru cainii fara stapan din Bucuresti, in valoare de 2 miliarde de lei vechi, amenajat pe un teren de peste 4.000 m.p., a fost inaugurat, joi, de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei.
 15 ianuarie, 18:26 
O cladire moderna, dotata cu toate facilitatile, va gazdui maidanezii adunati de pe strazi de Politia Animalelor Sector 1 - departament infiintat inca de la inceputul anului 2008, in baza Legii 9/2008. Adapostul, situat pe strada Odai nr. 3-5, detine 136 de spatii de cazare, in care pot fi adapostite 500 de animale. Pe langa spatiile individuale pentru caini, centrul este dotat si cu un cabinet veterinar modern, cu toate facilitatile, dar si o zona de birouri. "Constructia adapostului pentru animalele fara stapan devenise o urgenta, mai ales ca Primaria Capitalei este pe cale sa desfiinteze baza de la Chiajna. Solutia fireasca era sa infiintam, la nivelul Primariei Sectorului 1, un serviciu care sa ridice de pe strada animalele fara stapan si sa le adaposteasca intr-un spatiu special amenajat, dotat cu toate facilitatile. Nu mai puteam sa continui sa fiu un intermediar intre cetateni si ASA, in timp ce locuitorii Sectorului 1 au de suferit de pe urma lipsei solutiilor municipale la aceasta problema", a declarat Andrei Chiliman.
Lucrarile pentru amenajarea adapostului au inceput la sfarsitul lunii august 2008, Primaria Sectorului 1 alocand in acest scop suma de 2 miliarde de lei vechi. Consiliului Local Sector 1 a adoptat, la sfarsitul lunii martie 2008, o hotarare prin care se transmitea in folosinta gratuita Directiei Generale de Politie Comunitara o suprafata de teren de 4.315 mp. pentru amenjarea unui centru de adapostire temporara a cainilor fara stapan. Bucurestenii din Sectorul 1 vor putea solicita ridicarea cainilor fara stapan la numarul 9540- Telefonul Cetateanului.
Cum infiem un catel
Animalele fara stapan aduse in centru pot fi revendicate in termen de sapte zile de la data primirii lor. Odata ajunse in adapost, animalele sunt vaccinate, sterilizate si, ulterior, date spre adoptie, daca nu sunt revendicate. Persoanele fizice si juridice care doresc sa adopte un caine fara stapan trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta minima de 18 ani; sa aduca BI/CI in copie si original; sa faca dovada ca dispun de conditiile necesare de intretinere in spatiu privat a animalului ce urmeaza sa fie adoptat; sa faca o declaratie pe propria raspundere in care se va preciza ca au luat la cunostinta de obligatiile detinatorilor de animale prevazute de Legea 205/2004, privind protectia animalelor, completata si modificata de Legea 9/2008; sa faca dovada achitarii taxei de adoptie precum si a celorlalte taxe dupa caz.
Si persoanele juridice pot face adoptii
In cazul persoanelor juridice, regulile sunt urmatoarele: sa prezinte certificatul constatator de la Oficiul Registrului Comertului care va cuprinde denumirea,sediul social, codul fiscal, codul unic de inregistrare si datele de identificare ale reprezentantului acesteia; sa aduca BI/CI in copie si original, precum si imputernicirea de reprezentant al societatii; sa faca dovada ca dispun de conditiile necesare de intretinere in spatiu privat a animalului ce urmeaza sa fie adoptat; sa faca o declaratie pe propria raspundere in care se va preciza ca au luat la cunostinta de obligatiile detinatorilor de animale prevazute de Legea 205/2004, privind protectia animalelor, completata si modificata de Legea 9/2008; sa faca dovada achitarii taxei de adoptie precum si a celorlalte taxe, dupa caz.
Reguli pentru organizatiile de protectie a animalelor
Conditii de adoptie pentru organizatiile de protectie a animalelor: sa faca dovada detinerii unui adapost destinat cazarii animalelor fara stapan, autorizat conform normelor legale; sa prezinte o copie dupa contractul de asistenta sanitar-veterinara; sa faca o declaratie privind capacitatea de cazare a adapostului detinut pentru a evita suprapopularea acestuia.
Magda SEVERIN  
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
RASPUNS LUI RASPUTIN   de liviuz
Autoarea e timpita-merita sa fie jurnalista ?   de liviuz
Titlul nu e neinspirat ci chiar rautacios   de ConteB
Un semn de civilizatie...   de rasputin
Un semn de civilizatie, ironizat prin titlul neinspirat.   de Socrate
A r h i v a
Stirile zilei 2009-01-15
 21:12 
 21:06 
Teribilism pe patru roti: S-au rostogolit cu masina la 120 de kilometri pe ora si au scapat cu viata
2 comentarii
 21:05 
 21:04 
SURSE: Ar putea aparea o noua propunere daca Mircea Geoana nu-l va nominaliza pe Dragnea
1 comentariu
 20:56 
ULTIMA ORA: Gabriel Oprea a demisionat din PSD
8 comentarii
 20:55 
Murdaria aruncata sub presul coalitiei: Procesul dintre Videanu si Vanghelie, suspendat pentru ca nici una dintre parti nu s-a prezentat "la strigarea pricinii"
 20:27 
Doua exmatriculari si nota scazuta la purtare pentru elevii implicati in agresiunea Ninja
2 comentarii
 20:25 
 20:03 
Poti salva viata unui om al strazii
4 comentarii
 19:35 
 19:18 
Fundatia americana Heritage: Romania nu are de ce sa-si sporeasca dependenta energetica de Rusia!
19 comentarii
 19:17 
Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate!
5 comentarii
 19:16 
Specialistii in drept: Propunerile lui Basescu de modificare a Constitutiei duc catre un regim ce permite derapaje catre autoritarism
2 comentarii
 18:55 
Adjunctul SRI, generalul Dumitru Zamfir, a fost eliberat din functie de Traian Basescu
2 comentarii
 18:53 
Radu Mazare crede ca daca PSD ramanea in opozitie, Traian Basescu putea fi dat jos
3 comentarii
 18:46 
Continua razboiul declaratiilor dintre Guvern si CSM cu privire la numarul magistratilor ce cumuleaza indemnizatia cu pensia
 18:44 
Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonantei de triplare a taxei auto din decembrie
 18:37 
Republica lui Basescu
 18:33 
Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO
1 comentariu
 18:18 
PSD a ramas fara secretar general
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Familia Eminescu (2963 afisari)
 Scandalul minciunilor intre SUA si Israel (2890 afisari)
 Succesul e scris in degete (2846 afisari)
 Jumatatea de masura (2559 afisari)
 Republica Traiana (2388 afisari)
 Republica lui Basescu (12347 afisari)
 Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO (6353 afisari)
 Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate! (3266 afisari)
 A fost descoperita viata pe Marte! (3084 afisari)
 In plina criza a gazelor, Andreea Mantea ii incalzeste pe ucraineni cu un pictorial incendiar Playboy (FOTO) (2415 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01291 sec.