Ziua Logo
  Nr. 4422 de marti, 23 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politic
"Nu am fost parte in nici un scenariu politic"
Stolojan refuza sa creada ca a fost exclus de la guvernare dupa retragerea din functia de premier desemnat
 23 decembrie, 20:59 
Dupa cateva zile de tacere, Theodor Stolojan, explica, la aceasta ora, in direct la TVR, care au fost motivele retragerii sale din functia de premier desemnat de presedintele Romaniei. Desi am aflat, nu la de la liderul democrat-liberal, ci de la consiliera lui de imagine care a scris pe blogul sau ca Stolojan s-ar fi retras din postul de premier pentru ca ar fi simtit ca are un rol decorativ si nu poate aplica programul de guvernare pe care si l-a asumat, Stolojan continua sa sustina ca adevaratul motiv ar fi tineretea lui Emil Boc, dar si capacitatea lui de bun negociator, calitate pe care sustine ca el nu o are.
"Domnul Emil Boc are abilitati de negociere de partid care sunt foarte bune. Va spun acest lucru pentru ca si eu am fost surprins de abilitatea dansului si de precizia lui in aceste negocieri. Si atunci, e foarte greu in Romania astazi ca cineva sa recunoasca ca alta persoana este mai potrivita ca el". Eu sunt mai mult un technocrat decat un politician. Intrebat daca, in actuala situatie de criza, nu era mai potrivit un technocrat in functia de premier decat un politician, Stolojan raspunde: "Eu nu ma dau in spate. Si pot sa va spun ca domnul Emil Boc isi va face un consiliu consultativ economic". Intrebat de ce democrat-liberalii nu i-au dat nici o functie in Guvern, Stolojan a raspuns: "Pentru ca nu cred ca se putea asa ceva dupa ce eu am depus mandatul de prim-ministru desemnat".
Stolojan refuza sa creada ca a fost exclus de la aceasta guvernare si afirma ca a participat la negocierea programelor electorale ale celor doua partide care au dus la formarea unui program de guvernare pe care democrat-liberalul il numeste "un compromis rezonabil". "S-a lucrat la nivelul echipelor de specialisti si la nivel politic unde eu am avut o serie de propuneeri ce au capatat concretizare in momentul in care cei doi presedinti de partide si-au asumat si garantia pentru programul de guvernare".
Stolojan spune ca actualul Guvern va trebui sa ia masuri incomode, inclusiv pentru actualii colegi de partid, pentru ca "nu avem cale de intors". "In urmatoarele sase luni in Romania e foarte greu ca cineva sa ne spuna cu aproximatie ce se intampla in Romania din cauza efectelor acestei crize. Este neclar ce se intampla in Europa si SUA, iar noi suntem legati foarte mult cu exportul de aceste tari". Stolojan spune ca le-a propus liderilor politici un moratoriu pe sase luni pe tot ce inseamna promisiuni electorale ale celor doua partide.
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marti, la TVR, ca dupa sarbatori va avea loc in partid o analiza a alegerilor, dar si a situatiei create de retragerea sa din calitatea de premier desemnat, precizand ca "se va supune deciziei partidului". Stolojan a tinut sa reafirme faptul ca ramane fidel acestui partid, unde detine si functia de prim-vicepresedinte.
Intrebat daca nu ii este teama de repercusiuni, Stolojan a spus: "Pot exista repercusiuni, dar ma voi supune deciziei partidului".
Pe de alta parte, TheodorStolojan a explicat, marti, intr-o scrisoare, ca retragerea lui din functia de premier desemnat nu face parte din nici un scenariu politic. "Toate afirmatiile facute in acest sens cu privire la rolul pe care Presedintele Romaniei l-ar fi jucat in a ma determina sa renunt la mandat nu au nici un fundament. Dimpotriva, consider ca Presedintele a actionat potrivit atributiilor sale constitutionale, in mod corect fata de interesul public, fata de partidele politice si fata de mine. Si ii multumesc pentru acest lucru. In al doilea rand, nu au fost tensiuni in Partidul Democrat Liberal vizavi de desemnarea mea ca prim-ministru de catre presedintele tarii. Chiar PDL a propus candidatura mea si m-a sustinut pentru functia de premier. De asemenea, nu am pus conditii privind desemnarea in guvern a anumitor persoane. In al treilea rand, nu sunt bolnav. Am renuntat la mandat in urma unei analize atente a situatiei politice nou create.
Stoloja spune ca, pentru ca sistemul de luare a deciziilor sa fie coerent, eficient si responsabil, solutia era evidenta: presedintele PDL trebuia sa devina premier. "Am luat decizia normala si onesta de a depune mandatul de prim-ministru desemnat si de a da astfel posibilitatea ca presedintele PDL sa primeasca acest mandat".
ZIUA ONLINE  
Alte articole
  Retragerea lui Stolojan, comentata in presa straina    (2008-12-15 14:50)
 Afisari: 2463  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
vorba lui nea Iancu   de mihail.d
In politica   de FB
"Domnul Emil Boc are abilitati ''   de georgems
Craciun fericit, dle Stolojan!   de costy
Cumparaturi de Craciun si criza 12 kg de orez si alte alimente ce tin mai mult timp   de Artistul2007
A r h i v a
Stirile zilei 2008-12-23
 21:29 

1 comentariu
 20:41 
SUA: S-a ieftinit petrolul la 38,36 dolari/baril
16 comentarii
 20:30 
Mehedinti: Dioxina in conserve de carne de porc
1 comentariu
 19:26 
Doua morminte faraonice au fost descoperite langa Cairo (FOTO)
1 comentariu
 19:19 
Trupele romane vor ramane in Irak pana la mijlocul anului 2009
9 comentarii
 18:58 

2 comentarii
 18:20 

1 comentariu
 18:15 
Ecaterina Andronescu ne abrambureste: acum promite ca va pune in aplicare legea majorarii salariilor profesorilor cu 50%
13 comentarii
 18:12 
Presedintele Comisiei juridice din Duma de Stat: Cel mai bun cadou de Anul Nou pentru functionarul rus este o sticla de vodca
 17:56 
De Craciun va ninge slab, iar temperaturile vor cobori pana la -12 grade
 17:55 
Emil Boc: Am decis plafonarea salariilor directorilor de agentii si companii de stat
7 comentarii
 17:44 
Oftalmologii ne avertizeaza sa tinem cont de sfatul medicului cand cumparam lentile de contact
 17:19 
Ludovic Orban: Demiterea celor 24 de directori este inceputul unei politizari brutale
5 comentarii
 17:06 
Proteste de amploare la Alro Slatina
1 comentariu
 17:02 
Patriarhul latin al Ierusalimului a lansat un apel la pace si a cerut incetarea "ocupatiei si nedreptatii" in Tara Sfanta
26 comentarii
 16:47 
Presedintele Basescu ataca la Curtea Constitutionala modificarile Legii imobilelor nationalizate
4 comentarii
 16:06 
Cadourile primarului orasului Chisinau s-au dus dupa bradul de Craciun in "arestul" politiei moldovene
1 comentariu
 15:16 

1 comentariu
 15:05 
Basescu: Republica Moldova ramane marea grija a politicii externe
1 comentariu
 14:25 
Care este cea mai sexy Craciunita a Mosului? (VEZI FOTOGRAFIILE)
5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Eternul Iliescu (2303 afisari)
 Antenele fata cu dictatura lui Basescu (2294 afisari)
 Mai, dezaxatilor! (2253 afisari)
 Miliardara eroina (1607 afisari)
 Europa din nou la cheremul Rusiei (1412 afisari)
 Fotografii cu Obama in șort de baie fac ravagii pe Internet: Gata cu bătranii cu păr cărunt de la Casa Albă! (2948 afisari)
 Care este cea mai sexy Craciunita a Mosului? (VEZI FOTOGRAFIILE) (2555 afisari)
  Stolojan refuza sa creada ca a fost exclus de la guvernare dupa retragerea din functia de premier desemnat  (2463 afisari)
 14 dintr-o lovitura: DNA a trimis in judecată un grup care a pus mana ilegal pe 250 de hectare de teren (1960 afisari)
 Radu Berceanu: Am decis sa eliberez 24 de directori din functie, nesimtirea a ajuns la o cota mult prea ridicata (1950 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02275 sec.