Ziua Logo
  Nr. 4417 de miercuri, 17 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Fapt Divers
Teapa de 11.000 de lei printr-un simplu SMS
-- Un escroc din Capitala a profitat de o campanie promotionala a unei companii de telefonie mobila si i-a transmis unui sucevean ca a castigat un Touareg si, ca sa intre in posesia "premiului", l-a convins pe acesta sa trimita banii pentru achitarea... taxei de poluare
 17 decembrie, 17:35 
Escrocii care profita de naivitatea romanilor nu mai au limite. O dovedeste cazul unui barbat din municipiul Falticeni care a fost inselat in mod grosolan de un individ din Capitala. Asa cum reiese dintr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Suceava, victima a fost anuntata, printr-un SMS, ca este fericitul castigator al unui Volkswagen Touareg, in urma unei trageri la sorti. Suceveanul a sunat, apoi, la numarul indicat in mesaj pentru a revendica premiul. Individul l-a anuntat ca a castigat o masina de teren Touareg, pentru inmatricularea careia trebuie sa plateasca urgent suma de 11.020 de lei. Dand dovada de o naivitate crasa, victima, Cornel A., a ascultat indicatiile individului de la celalalt capat al firului, iar acum are sanse infime de a-si mai recupera vreodata banii.
Pacalit cu achitarea taxei de poluare care, de fapt, nu se plateste la masinile noi
Pentru a fi mai convingator, escrocul l-a intrebat pe barbatul din Falticeni daca a participat la tombola "O masina pe zi", organizata de o companie de telefonie mobila, relateaza "Monitorul de Suceava". Dupa ce barbatul i-a confirmat ca s-a inscris la acest concurs, "teparul", care s-a dat reprezentant al firmei constructoare de masini, l-a anuntat ca este fericitul castigator al unui autoturism Touareg. De aici incolo individul a profitat din plin de naivitatea celui pe care l-a contactat. Explicandu-i ca taxa auto de poluare (care de altfel nici nu se plateste pentru o masina noua) mai poate fi achitata inca dupa vechea lege, teparul i-a cerut falticeneanului sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat oficiu postal si sa trimita suma de 11.020 de lei, chipurile contravaloarea taxei, pentru ca masina sa fie inmatriculata imediat pe numele sau. Falticineanul s-a prezentat la posta si a trimis banii, in sistemul online, pe adresa unei femei din Capitala (indicata de tepar), pentru aceasta operatiune rapida de transmitere a banilor mai scotand din buzunar inca 120 de lei.
A trimis banii pe o garantie verbala
Victima a facut toate acestea fara a avea nici o garantie care sa ateste ca este castigatoarea masinii, bazandu-se doar pe vorbele celui care a sunat-o. Ulterior, la aproximativ o ora de la momentul in care a trimis banii, pagubitul l-a sunat pe individul care il contactase si a cerut informatii despre cum poate intra in posesia masinii. Probabil pentru a mai castiga timp, acesta i-a dat asigurari ca totul este in regula, si va fi contactat in aceeasi zi pentru perfectarea detaliilor. Cum telefonul nu a venit, pagubitul a sunat din nou, insa deja numarul era dezactivat. In cursul zilei de marti barbatul inselat s-a prezentat la Politia municipiului Falticeni, unde a povestit ce i s-a intamplat si a depus o reclamatie. Oamenilor legii le va fi insa foarte greu sa il ajute. Femeia careia i-au fost trimisi banii este, se pare, si ea o persoana inselata de "tepar", care se foloseste de datele sale pentru inselaciuni de acest gen.
Tepari fara limite
Indivizii care incearca sa insele oamenii naivi isi incearca adesea norocul la Suceava. In septembrie, la Cornu Luncii, un grup de indivizi din Barlad a abordat mai multi batrani, anuntandu-i ca vine din partea lui Ion Iliescu sau Gigi Becali cu donatii de cate 200 de lei. Indivizii spuneau intotdeauna ca au doar bancnote de 500 de lei si au nevoie de restul de 300 de lei pentru a da donatia. Scopul lor era sa vada unde isi tin oamenii economiile, si, in timp ce unul distragea atentia victimei, un altul incerca sa fure economiile acesteia. Prin acest mod de operare o batrana a fost lasata fara suma de 4.300 de lei. In alte cazuri, teparii s-au dat straini implicati in accidente rutiere si au implorat diferite persoane sa le dea bani romanesti de care ar avea mare nevoie, chipurile pentru ca ei aveau doar valuta, pe care erau dispusi sa le-o ofere la schimb. Pana la urma, in loc de euro sau dolari, indivizii au plasat credulilor valize diplomat pline cu teancuri de hartie de ziar, disparand cu banii celor care au crezut ca dau lovitura, primind valuta cu o valoare mai mare decat a leilor dati.
Z.O.  
 Afisari: 1666  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-12-17
 21:10 

1 comentariu
 20:14 
Societatea "Timisoara": Noul FSN a ingropat lustratia
20 comentarii
 20:11 
Nicole Kidman: Am terminat-o cu actoria!
 19:37 
Vosganian: Am lasat peste un miliard de lei in Trezoreria statului
12 comentarii
 19:36 
Ce a atras-o pe Madonna la Rod: pectoralii si... alte dotari anatomice
1 comentariu
 19:10 
Coordona o retea de trafic de persoane din scaunul cu rotile
1 comentariu
 19:10 
Baza americana de la Manas va fi inchisa in curand de autoritatile din Kirgizstan
4 comentarii
 18:53 
Presedintele parlamentului irakian vrea sa demisioneze din cauza ziaristului care a aruncat cu pantofii in George W. Bush
4 comentarii
 18:44 
Cercetatorii au descoperit o metoda prin care pot "pacali" bacteriile sa se autodistruga
2 comentarii
 18:41 
 18:23 
O delegatie romana se va deplasa la Bagdad pentru a negocia statutul trupelor romane din Irak
 18:22 
Guvernul a prelungit mandatele sefilor agentiilor, autoritatilor si companiilor cu capital de stat
1 comentariu
 18:15 
Bucurestii devin Metropola neasfaltata
4 comentarii
 18:14 
 17:57 
Tariceanu despre programul de guvernare al coalitiei PD-L-PSD: Este o condamnare la saracie a Romaniei
6 comentarii
 17:56 
Prima femeie cu fata de cadavru (VIDEO)
1 comentariu
 17:51 

2 comentarii
 17:32 
Statele Unite negociaza cu Georgia un acord care presupune si infiintarea de baze americane in Caucaz
5 comentarii
 17:19 
Programul ''Rabla'', extins si la masinile mai vechi de zece ani
1 comentariu
 16:56 
Confundandu-le religia, Britney Spears le-a urat japonezilor Craciun fericit!
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Cabinetul marii imparteli (2564 afisari)
 Violator in timpul somnului (2421 afisari)
 Ieftiniti gazele! (1741 afisari)
 Teapa tepelor (1640 afisari)
 Procuroarea tafnoasa (1460 afisari)
 Ce a atras-o pe Madonna la Rod: pectoralii si... alte dotari anatomice (3318 afisari)
 SURSE: Numele ministrilor din Guvernul Boc (2543 afisari)
 Cercetatorii au descoperit cea mai mare gaura din campul magnetic al Pamantului (2370 afisari)
 Prima femeie cu fata de cadavru (VIDEO) (2356 afisari)
 Enrique Iglesias si-a pozat "podoabele" pe scena, cu aparatul unui fan (2099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01083 sec.