Ziua Logo
  Nr. 4296 de marti, 29 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PC si PSD vor ataca in contencios administrativ hotararea de infiintare a Companiei Nationale de Energie
-- Fostul ministru al Economiei, senatorul PC Codrut Seres, a anuntat marti ca PC si PSD vor ataca in contencios administrativ hotararea de Guvern privind comasarea complexelor Rovinari si Turceni cu Hidroelectrica si infiintarea companiei energetice unice, relateaza NewsIn.
 29 iulie, 15:55 
"Daca maine Guvernul se va ambitiona sa treaca acest proiect de hotarare ne-am sfatuit si cu aliatii nostri de la PSD si vom ataca in contencios administrativ aceasta decizie", a anuntat marti secretarul general al PC, Codrut Seres. El a acuzat Guvernul ca prin masura comasarii complexelor Rovinari si Turceni cu Hidroelectrica poate fi ocolit ordinul pe care l-a dat in calitate de ministru al Economiei si Comertului prin care producatorii, printre care si companiile enumerate, sunt obligate sa vanda energia electrica exclusiv pe Bursa. Potrivit lui Seres, absenta numelui noului producator din ordinul emis poate conduce la ocolirea prevederilor sale.
De asemenea, Seres a aratat ca Electrica detine din privatizarile anterioare o suma de aproximativ 500 milioane de euro, ce nu ar trebui, in opinia sa, investita in viitorul holding. Fostul ministru a mai acuzat Guvernul ca a uitat prevederile Legii energiei privind subventionarea consumatorului vulnerabil.
PSD a anuntat duminica prin vocea deputatului Iulian Iancu ca va depune motiune de cenzura daca Guvernul nu va renunta la ideea de a infiinta un "campion energetic" comasand Hidroelectrica cu complexele Rovinari si Turceni, facand astfel sa dispara piata de energie din Romania. "Nu vom ezita sa solicitam motiune de cenzura si sa cada imediat acest premier si acest Executiv", a amenintat deputatul social-democrat, adaugand ca demersurile lipsite de "profesionalism" ale Guvernului au implicatii grave asupra economiei nationale.
PD-L a calificat anuntul social-democratilor drept un nou "santaj prietenesc" la adresa liberalior pentru obtinerea de fonduri la viitoarea rectificare bugetara.
"Nu avem negociat un protocol cu PRM"
Secretarul general al PC, Codrut Seres, a infirmat marti existenta unui protocol de alianta sau fuziune cu PRM, insa a precizat ca partidul sau are semnale din partea unor parlamentari PRM care doresc sa se inscrie in randul conservatorilor.
"Nu avem negociat sau nu am discutat un protocol de alianta cu PRM. (...) Nu exista protocol de alianta, fuziune, dizolvare ... Nu exista un astfel de proiect pe care sa-l fi discutat cu PRM", a declarat marti secretarul general al PC, Codrut Seres. El a explicat ca ar fi fost "nefiresc si impotriva oricarei logici" ca PC sa negocieze vreun protocol de alianta cu PRM, in conditiile in care conservatorii au incheiat un astfel de document cu social-democratii, relateaza NewsIn.
"Nu putem vorbi de filiale, ci eventual de membri. Nu pot sa va spun ca in momentul acesta vom lua dintr-o filiala 30%, sau 50%, sau un om, sau niciunul. Nu avem un plan de preluare a unor filiale catre PC, dar nu exclud ca anumiti membri din teritoriu, sau din Bucuresti, sau din Parlament ai PRM sa gaseasca interesant PC in perioada urmatoare", a mai spus Seres. Oficialul PC a evitat orice precizare privind strategia conservatorilor in cazul in care PRM va decide in Comitetul Director o apropiere de conservatori. "Nu-mi permit sa fac scenarii. Daca ei vor lua o anumita decizie, nu stiu, vom analiza, vom convoca Biroul Executiv si vom lua o decizie. Nu-mi permit in momentul de fata sa ma lansez in speculatii pe ce va face un alt partid intr-un for de conducere", a spus Seres.
El a subiniat ca PC a depus si initiative legislative care vizeaza ideea nationalista si a reamintit in acest sens proiectul privind obigativitatea invatarii limbii romane in scoli si a reprezentarii in administratia locala a romanilor care traiesc in judetele unde sunt minoritari. "Daca are astfel de intentii sunt convins ca ni le va comunica in mod direct. Sunt coleg de comisie cu Funar la Senat si o buna parte din initiativele sale le-am sustinut pentru ca mi s-au parut corecte", a declarat Seres, referitor a venirea senatorului PRM in Partidul Conservator.
PRM se reuneste miercuri intr-o sedinta a Comitetului Director ce are pe agenda oficiala convocarea Consiliului National pentru alegerea noului for de conducere a partidului, dar si discutii despre intarirea unor filiale in eventualitatea organizarii alegerilor in sistem uninominal. Nu este exclus ca filialele sa provoace discutii privind incheierea unei aliante care sa propulseze formatiunea in Parlament.
Seres nu vede oportuna o sesiune extraordinara pentru avizarea dosarelor ministrilor-parlamentari
Codrut Seres, unul dintre cei patru fosti si actuali ministri parlamentari aflati in vizorul procurorilor, crede ca nu se justifica o sesiune extraordinara pentru avizarea urmaririi penale a celor patru, ci, eventual, pentru initiativa PC privind numirea sefilor DNA la propunerea CSM.
"Consider oportuna o sesiune extraordinara pentru a discuta probleme de maxim interes si cu impact imediat - modificarile la Codul Fiscal, modificarile la Legea pensiilor, numirea procurilor de catre CSM", a declarat marti secretarul general al PC, Codrut Seres. Oficialul conservator s-a decarat mai degraba preocupat ca initiativa PC, aflata in momentul de fata la Comisia juridica a Senatului, si prin care CSM face propunerile pentru numirea procurilor si judecatorilor, sa fie dezbatuta in plen "daca se poate in regim de urgenta". "Ar putea fi unul din subiectele ordinii de zi daca se ajunge la aceasta sesiune extraordinara", a declarat Seres despre initiativa conservatorilor.
El a mai precizat ca avizarea urmaririi penale a ministrilor-parlamentari, printre care se numara, nu ar justifica o sesiune extraordinara, deoarece legisativul s-ar putea confrunta cu absenteismul alesilor.
seful statului a solicitat luni organizarea, in prima decada a lunii august, a unei sesiuni parlamentare extraodinare pentru avizarea dosarelor fostilor sau actualilor ministri-parlamentari cercetati de procurori si spune ca o decizie in acest sens ar fi o dovada de responsabilitate fata de cetateni si UE.
Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a convocat Biroul Permanent al acestui for pentru miercuri cu scopul de a discuta despre solicitarea presedintelui Basescu de organizare a unei sesiuni parlamentare extraordinare in prima jumatate a lunii august.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si-a reafirmat, luni, disponibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a Senatului, insa in a doua jumatate a lunii august, anuntand ca se va consulta in acest sens cu membri conducerii grupurilor parlamentare.
Anterior, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat ca PC va discuta in cadrul sedintei Biroului Permanent posibilitatea de a solicita sesiune extraordinara in Parlament pentru dezbaterea si adoptarea legii prin care seful DNA va fi numit la propunerea CSM, si nu a MJ, ca pana acum.
C. STOLERU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nu mai pot   de politicatv.ro
A r h i v a
Stirile zilei 2008-07-29
 19:56 
Belgia: Tot mai multi adepti ai alipirii Valoniei la Franta
7 comentarii
 19:37 
Autocar romanesc cu turisti retinut in Austria
10 comentarii
 19:26 
Minaretele ar putea fi interzise in Elvetia
23 comentarii
 19:15 
Cristian Preda: Biografia lui Traian Basescu, un atac politic
12 comentarii
 19:13 
Inginerii romani pot castiga cel putin 2.400 de euro pe luna daca lucreaza in UE
21 comentarii
 19:00 
Vladimir Putin: Rusia ocupa locul doi in lume in ce priveste securitatea nucleara
1 comentariu
 18:52 
Laszlo Tokes propune o noua runda de negocieri intre UDMR si PCM
6 comentarii
 18:51 
Scandal sexual la Primaria Bucurestilor: "Directorul Iftimoaie a incercat sa ma dezbrace si sa ma suie pe birou" (VIDEO)
23 comentarii
 18:40 
Bogdan Olteanu: PNL si-a validat candidatii din trei sferturi dintre colegiile uninominale
1 comentariu
 18:39 
Expertii hidrologi romani au mers in Ucraina
 18:10 
Adrian Nastase a plecat in croaziera la Cercul Polar
12 comentarii
 17:59 
UPDATE Schimbarea lui Daniel Morar nu ar periclita o evaluare pozitiva a Comisiei Europene
3 comentarii
 17:58 
Fratele mai mic al lui Enrique Iglesias, atras de o cantareata din Rusia
1 comentariu
 17:40 
Doua bunici, reprezentante ale Institutului Femeilor din Marea Britanie, au facut turul pamantului pentru a gasi bordelul perfect
1 comentariu
 17:37 
Corneliu Vadim Tudor zice ca nu crede intr-un puci impotriva sa
4 comentarii
 17:26 
Birocratia impiedica brevetarea "apei vii" ca medicament
7 comentarii
 17:21 
Aviatia turca a inceput raidurile aeriene asupra pozitiilor PKK din nordul Irakului
 17:07 

1 comentariu
 16:43 
BNR nu renunta la stress teste, ci doar la numele acestora
1 comentariu
 16:28 
Uitati de Carla Bruni, imi puteti spune Jackie Kennedy!
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Unde se ascundea unitatea secreta anti-KGB (4499 afisari)
 Alocatii pentru copii la nivel european (3233 afisari)
 Inima putreda a Bucurestilor (2411 afisari)
 Viitura ucrianeana ameninta Moldova (2234 afisari)
 Larry King divorteaza a saptea oara (1408 afisari)
 Scandal sexual la Primaria Bucurestilor: "Directorul Iftimoaie a incercat sa ma dezbrace si sa ma suie pe birou" (VIDEO) (6540 afisari)
 O clinica din Siberia lungeste picioarele pacientilor cu 10 centimetri in schimbul a 150 de mii de dolari (2838 afisari)
 Patru hoteluri de pe litoralul bulgaresc dau faliment, in fiecare saptamana (2599 afisari)
 Bush semneaza condamnarea la moarte a unui soldat american (2381 afisari)
 Un cuplu de romani face show in SUA: Barbatul a condus beat cu sotia pe capota (2003 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01898 sec.