Ziua Logo
  Nr. 4278 de marti, 8 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Boss-ul Formula 1, Mas Mosley: Dupa 48 de ani de casnicie, sotia mea nu a stiut ca sunt atras de sado-masochism


Imagini din timpul "petrecerii" organizate de Max Mosley
 8 iulie, 14:08 
Scandalul sexual in care este implicat presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley, este departe de a se fi incheiat. Boss-ul FIA a dat in judecata publicatia "News of the World", pe care o acuza ca i-a incalcat viata privata, in momentul in care a prezentat inregistrarea video in care barbatul apare alaturi de cinci prostituate, imbracate in uniforme naziste. Mosley a sustinut in fata judecatorilor ca practicile sexuale nu constituie nici un pericol real pentru sanatatea adeptilor, care au, ca orice persoana, dreptul la intimitate. Pledoaria sa a atins punctul culminant in momentul in care Mosley a povestit ca este atras de acest tip de practici sexuale inca din 1963, si ca, nici sotia sa, cu care este casatorit de 48 de ani, si nici copiii acestora, nu au stiut nimic despre acest aspect.
Procesul Mosley a inceput, luni, la Inalta Curte de Justitie din Londra. Intr-o prima infatisare in fata judecatorilor, seful FIA a sustinut ca jocurile sexuale in care a fost implicat nu au nici pe departe o tenta sado-masochista, asa cum s-a scris in presa. Mai mult, loviturile cu biciul pe piele, pana cand pielea din zona posterioara ajunge sa sangereze, nu pot fi comparate in nici un caz cu taieturile cu lama, practica frecvent intalnita in cazul masochistilor. Mai mult, aceste practici nu ar fi cu nimic mai imorale decat relatiile de tip adulterin. "Dezaprobam cu tarie acuzatiile conform carora ar fi vorba de practici imorale. Este vorba de o activitate total inofensiva, desfasurata cu acordul tuturor partilor implicate, persoane adulte si cu discernamant. Iar totul se desfasoara intr-un spatiu privat (un apartament din Londra-n.r.)", a precizat Mosley.
Acesta a recunoscut, insa, ca, la o prima vedere, imaginile in care boss-ul FIA apare insotit de cinci prostituate, carora le da ordine in limba germana, asemeni unui general nazist, pot parea ridicole, unor "neavizati". Cat priveste "orgia nazista cu prostituate", asa cum a fost intitulata de jurnalisti respectiva intalnire, Mosley considera ca nu a fost decat o petrecere, intr-un subsol al unui imobil din Chelsea, pe 28 martie. Boss-ul FIA dezminte ca le-ar fi platit pe acestea pentru a intretine relatii sexuale, dar recunoaste ca le-a oferit suma de 500 de lire sterline, drept rasplata pentru ca ar fi participat la niste "jocuri", in care Mosley era victima, si pedepsit ca atare. Se pare ca intalnirea ar fi fost filmata, pe ascuns, pentru respectiva publicatie, chiar de catre una dintre cele cinci femei.
Punctul de maxima tensiune al procesului de ieri a fost acela in care Max Mosley a dezvaluit ca este atras de practicile sexuale violente, inca de acum cateva zeci de ani. Desi este insurat cu aceeasi femeie de mai bine de 48 de ani, sotia lui Mosley nu a cunoscut niciodata aceasta latura a vietii partenerului sau. Nici cei doi baieti ai cuplului nu au avut nici o idee ca tatal lor este atras de sado-masochism. Presedintele FIA povesteste ca, in momentul aparitiei pe piata a editiei "News of the World" in care sunt prezentate toate detaliile din cadrul intalnirii cu cele cinci femei, familia sa a fost extrem de afectata. "Nimic din ce le-as putea spune, nu ar putea sa indrepte lucrurile. Baietii mei au fost distrusi sa vada acele fotografii", mai spune Mosley.
In replica, aparatorii publicatiei reclamate, News Group, sustin ca, in acest caz, nu poate fi vorba de incalcare a intimitatii, si ca jurnalistii aveau tot dreptul sa publice informatiile despre practicile lui Mosley, de vreme ce acesta este persoana publica, si presedinte al unui important for automobilistic mondial. "Mosley, in varsta de 67 de ani, educat la Oxford, se pare ca este bantuit de trecutul fascist al familiei sale", noteaza "News of the World". Tatal acestuia a infiintat in 1932 organizatia "British Union of fascist" si era un puternic simpatizant al lui Benito Mussolini, iar mama sa era o admiratoare inflacatara a lui Adolf Hitler, chiar Mosley declarand despre aceasta: "Este adevarat ca ii placea de Hitler. Se pare ca avea o personalitate enorm de atractiva". Desi a incercat foarte mult timp sa se distanteze de aceasta imagine se pare ca acum multimilionarul si-a aratat adevarata culoare si a mai atras o rusine asupra numelui familiei si asa nu prea bine privit de societate, sustineau jurnalistii.
Max Mosley este la al patrulea mandat de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism, organizatie care coordoneaza sporturile cu motor si Formula 1.
C. STEFAN  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
le dadea ordine in limba germana   de invizibil
A r h i v a
Stirile zilei 2008-07-08
 21:16 
BNR inlocuieste adeverinta de salariu cu declaratiile de la Fisc pe anul anterior
 21:00 

2 comentarii
 19:53 
Autoritatile de la Bagdad forteaza retragerea trupelor americane
10 comentarii
 19:37 
Parlamentul European nu mai vrea grupuri extremiste sau eurosceptice
1 comentariu
 19:22 
Romanul aflat in greva foamei intr-o inchisoare din Spania a ajuns la 53 de kilograme
1 comentariu
 19:21 
Vasile Dancu, dupa demisie: "Este prima mea zi de libertate"
4 comentarii
 18:43 
Pentagonul se doteaza cu "arma telepatica" pentru dispersarea manifestatiilor
17 comentarii
 18:35 
Washingtonul cere statelor UE acces la datele personale ale pasagerilor pentru a renunta la vize
7 comentarii
 18:31 
General Motors renunta la Buick, Saturn si Saab
3 comentarii
 18:22 
Romania a intrecut Rusia in privinta importurilor de peste Prut
1 comentariu
 18:07 
Parlamentul European reduce lista E-urilor permise
 18:06 
Se da startul la macelarirea animalelor salbatice din Europa
12 comentarii
 18:00 
Fosta sotie a lui Sylvester Stallone, Brigitte Neilsen, isi opereaza sanii in direct de dragul audientei tv
 17:57 
Nebuad este cu ochii pe portofelul vostru
 17:33 
Omul invizibil de Pamplona
 17:21 
O firma din Iasi trebuie sa plateasca peste 180.000 euro catre Microsoft
 17:15 
SUA si Cehia au ajuns la un acord in privinta scutului antiracheta
 16:58 
Circulatia autobuzelor RATB in Ilfov se reia de la 1 septembrie
 16:49 
Focsani: Parintii unui copil nascut mort ii acuza pe medici ca le-au schimbat bebelusul
 16:47 
Petrom, masina de facut bani a OMV
4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Misterioasa inscriptie despre Mesia-Iisus (2946 afisari)
 Cartita invrajbeste CNSAS (1762 afisari)
 Isus intre... fundamentalisti (1590 afisari)
 Sfaraiala Astoria (1525 afisari)
 Oprescu face ochi dulci PD-L (1403 afisari)
 Gafa fara precedent: Bush cere scuze lui Berlusconi si poporului italian pentru insulta (2757 afisari)
 Fosta sotie a lui Sylvester Stallone, Brigitte Neilsen, isi opereaza sanii in direct de dragul audientei tv (2475 afisari)
 O romanca se iubeste, de doi ani, cu antrenorul lui AC Millan, Carlo Ancelotti (2438 afisari)
 Pentagonul se doteaza cu "arma telepatica" pentru dispersarea manifestatiilor  (2012 afisari)
 Nudul unei fetite de sase ani, de pe coperta unei reviste de arta, infurie autoritatile australiene (1846 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01172 sec.