Ziua Logo
  Nr. 4267 de miercuri, 25 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
UPDATE Fetita de 11 ani insarcinata ar putea fi dusa de parinti in Anglia pentru a face avort



-- ULTIMA ORA: Autoritatile vor oferi un verdict final privind soarta fetitei vineri, 27 iunie, dupa ce o comisie formata din specialisti de la Ministerele Muncii, Justitiei si Sanatatii si din reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului (ANPC) se vor intruni miercuri pentru a discuta acest caz problematic. In cadul unei conferinte de presa, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca Ministerul Sanatatii Publice nu are atributii sa intervina in actul de decizie al medicilor, in acest caz care "a ridicat multe probleme in societatea romaneasca". "Prevederile in vigoare nu raspund situatiei concrete cu care ne confruntam. Din punct de vedere medical exista pareri divergente. Intervine apoi si componenta juridica, legea din Romania nepermitand avortul dupa 14 saptamani de sarcina", a spus demnitarul. Ministrul Sanatatii a mai spus ca, daca aceasta comisie de specialisti va decide ca sarcina trebuie intrerupta, "se va schimba si legislatia. Va fi nevoie si de o dezbatere publica, in care sa fie implicati cat mai multi doctori, avocati, oameni, reprezentanti ai bisericii". "Daca nu se va intrerupe sarcina, atunci legislatia nu va suferi modificari, iar astfel de cazuri vor fi rezolvate in tarile in care legea permite", a mai declarat Nicolaescu
 25 iunie, 11:16 
Rasturnare de situatie in cazul fetitei de 11 ani din Neamt, insarcinata in urma unui viol. Parintii micutei sa pregatesc sa plece in Anglia pentru ca fata lor sa poata face acolo intreruperea de sarcina, transmite RealitateaTv.
Si asta dupa ce reprezentantii ministerelor Sanatatii si Muncii au decis sa se intruneasca intr-o comisie pentru a decide daca fetita va naste sau va face avort. Si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si-a desemnat un membru in comisia care analizeaza cazul fetitei.
Reactia autoritatilor din Capitala vine dupa ce medicii de la Iasi au decis ca fetita de 11 ani, din judetul Neamt, sa duca sarcina la termen.
La inceputul lunii iunie, fetita de 11 ani din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, a fost dusa de parinti la spital dupa ce s-a plans de dureri abdominale.
Medicii au constatat ca ea este gravida in luna a patra. Fetita a marturisit ca a fost violata de unchiul sau, in varsta de 19 ani, care apoi a amenintat-o cu moartea daca povesteste cuiva ce i s-a intamplat.
Pe 10 iunie, o comisie medicala de la Spitalul Judetean Piatra Neamt a decis ca viata copilei este pusa in pericol de sarcina si a recomandat ca aceasta sa faca un avort. Fetita a fost trimisa insa la Iasi, unde specialistii au stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, ca ea poate duce sarcina la termen.
Medicii ieseni au invocat Codul Penal care spune ca o sarcina de peste 14 saptamani poate fi intrerupta doar daca e pusa in pericol viata mamei sau daca fatul are malformatii grave. Ceea ce nu se intampla in cazul fetitei aflate in cea de-a 21-a saptamana de sarcina.
Cazul fetitei din judetul Neamt a impresionat multa lume. O cititoare a ziarului Evenimentul Zilei s-a oferit sa o ajute sa faca avort in Marea Britanie, unde legislatia permite o astfel de interventie pana la 24 de saptamani de sarcina.
Unchiul violator nu va fi arestat
Unchiul violator al fetitei de 11 ani nu va fi arestat, propunerea de arestare in lipsa fiind respinsa, miercuri, de judecatorii Tribunalului Neamt. Potrivit Amos News, suspectul a fost audiat pe 2 iunie, iar pe 6 iunie s-a declansat urmarirea penala, acesta fiind pus sub invinuire pentru viol si act sexual cu un minor. Tot pe 6 iunie s-a cerut arestarea in lipsa, cand s-au dat mai multe termene pentru indeplinirea procedurii de citare cu acuzatul, care, de la data descoperirii faptei, este disparut de la domiciliu. Exista informatii potrivit carora, Adrian Fasola este ascuns de rudele sale mai instarite, care pe langa faptul ca i-au angajat un avocat foarte bun, au propus parintilor fetei o suma de bani pentru ca acestia sa nu mai ridice pretentii. Procurorul de sedinta, Constantin Falticeanu a declarat ca "propunerea a fost respinsa ca fiind nefondata dar pana nu vom primi dosarul si nu stim ce a avut in vedere judecatorul, nu putem motiva recursul".
Z.O.  
Alte articole
  Fetita insarcinata in urma unui viol a plecat sambata in Anglia    (2008-06-30 12:59)
  Bilete pentru avort    (2008-06-27 13:42)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
In vestul civilizat   de Eufrosin
A r h i v a
Stirile zilei 2008-06-25
 20:15 
ULTIMA ORA: Un mort si trei raniti grav, in urma prabusirii unei pasarele pietonale pe DN1
1 comentariu
 19:59 
 19:55 
Cristiano Ronaldo "incins" de iubita, pe o plaja din Italia
1 comentariu
 19:53 
300 de psihologi din serviciile secrete, reuniti la Bucuresti
7 comentarii
 19:28 
Romania, invitata la Oscar 2009
1 comentariu
 19:17 
Biroul Permanent al PRM s-a evaporat
1 comentariu
 19:02 
Adelin Petrisor se muta la Realitatea TV
3 comentarii
 18:53 

4 comentarii
 18:48 
Ciomu ar putea plati daune morale de 800.000 de euro
1 comentariu
 18:48 
Ultimii ofiteri ai Majestatii Sale
1 comentariu
 18:25 
Romania este pe locul trei in clasamentul fraudelor cu site-uri inselatoare
2 comentarii
 18:06 
Romania devine liderul NATO in domeniul informatiilor militare obtinute din surse umane
6 comentarii
 17:59 
Kylie Minogue s-a decis: il vrea inapoi pe Olivier Martinez
 17:54 
Banca cu dedicatie pentru turci si chinezi in Voluntari
 17:45 
Cuba: A fost lansat vaccinul terapeutic impotriva cancerului la plamani
2 comentarii
 17:40 

7 comentarii
 17:16 
Batranii ar putea depune in cinci ani actele pentru recalcularea pensiilor
2 comentarii
 17:07 

1 comentariu
 16:44 
NATO ar putea ingloba Azerbaidjanul, un fost avanpost sovietic
3 comentarii
 16:19 
BBC Romania se inchide
4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Nationalizarea a invins (3217 afisari)
 Impuscaturi la plecarea lui Sarkozy (1926 afisari)
 Muschii lui Basescu (1581 afisari)
 L-am dat afara! (1203 afisari)
 Lech Walesa agentul "Bolek" (1201 afisari)
 Cei mai frumosi copii din lume, un roman si o rusoaica (6466 afisari)
 Cristiano Ronaldo "incins" de iubita, pe o plaja din Italia (2595 afisari)
 Sase romani arestati in Germania dupa ce au jefuit din mers un TIR care circula cu 100 km pe ora (2361 afisari)
 Iranul va fi ''nimicit'' daca indrazneste sa atace Israelul (1851 afisari)
 Colin Farell a slabit ingrozitor (1839 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01237 sec.