Ziua Logo
  Nr. 4255 de miercuri, 11 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Trei romani au facut cumparaturi de lux in mall-uri din Romania si Ungaria folosind zeci de carduri clonate ale unor banci din noua state
 11 iunie, 15:38 
"Haiducii" cardurilor clonate, surprinsi de camerele de luat vederi
Politistii romani si unguri au avut serios de furca cu trei indivizi din Oradea care au reusit o performanta greu de egalat: au clonat peste 50 de carduri bancare ale unor banci din noua tari si si-au facut de cap prin mall-uri sau supermarket-uri. Cei trei tineri din Municipiul Oradea, C. Iulian ( 22 de ani), N. Marius, ( 38 de ani) si T. Ioan ( 31 de ani) au intrat in atentia politistilor de la Crima Organizata dupa ce a facut cumparaturi in mai multe orase din Vest-ul tarii. "Acestia sunt suspectati ca, in perioada 27 februarie - 01 martie a.c., s-au deplasat pe raza Municipiilor Oradea, Timisoara si Cluj-Napoca si, folosind carduri contrafacute, au efectuat tranzactii frauduloase la diversi comercianti achizitionand : obiecte de imbracaminte de lux, ceasuri de lux, produse de cosmetica si intretinere corporala, biciclete, tigari, toate in valoare de 30.000 euro", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis ZIUA Online.
Politistii specializati in combaterea criminalitatii informatice din cadrul BCCO Cluj-Napoca, au fost alertati la inceputul lunii martie cu privire la efectuarea unor tranzactii suspecte la galerii comerciale (mall-uri) si supermaket-uri din Municipiul Cluj- Napoca. Ei au fost sesizati de mai multe banci din judetul Cluj ca au fost efectuate mai multe plati suspecte, mai ales ca posesorii cardurilor figurau ca fiind cetateni din SUA, Marea Britanie sau Irlanda. Practic, politistii au descoperit, initial, ca in perioada 27 februarie- 01 martie a.c., persoane necunoscute au efectuat cumparaturi folosind in mod repetat opt carduri bancare clonate, operatiunile totalizand 73 de tranzactii. Pornind de la acest fapt, ofiterii de la BCCO Cluj-Napoca au demarat cerceteri in regim de urgenta, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Cluj. "In urma activitatilor desfasurate, in cooperare cu unitatile bancare ale caror dispozitive P.O.S. fusesera folosite la efectuarea tranzactiilor, s-a reusit identificarea suspectilor, precum si refacerea traseului infractional urmat de catre acestia", se precizeaza in comunicatul IGPR.
In Ungaria, infractorii s-au dat drept canadieni
Dupa ce politistii au intrat pe fir, s-a aflat ca cei trei indivizi urmeaza sa plece in Ungaria, tot la cumparaturi. Asa ca autoritatile romane au luat legatura cu cele ungare. Pe 02 aprilie a.c., tinerii au fost surprinsi in flagrant pe raza Orasului Szolnok, din Ungaria, in timp ce faceau, linistiti, cumparaturi cu cardurile clonate: achizitionau ceasuri si bijuterii, in incinta unui mall. Asupra celor trei au fost gasite si confiscate de catre autoritatile maghiare trei carduri contrafacute, documente de identitate false care atestau ca suspectii sunt cetateni canadieni si o cantitate impresionanta de bunuri pe care reusisera sa o achizitioneze pana la momentul realizarii flagrantului. Pe parcursul cercetarilor, anchetatorii maghiari au stabilit ca cei trei suspecti au efectuat pe teritoriul Ungariei 126 de tranzactii frauduloase, folosind 57 clone ale unor carduri emise de banci din S.U.A., Marea Britanie, Italia, Peru, Albania, Turcia, Belgia, Franta si Romania.
In acest moment cei trei sunt cercetati in stare de arest preventiv de catre procurorii din Debrecen- Ungaria, urmand a fi transferati la Cluj, pentru finalizarea cercetarilor. Investigatiile sunt continuate impreuna cu unitatile bancare care au emis cardurile fraudate si cu autoritatile judiciare din Ungaria, pentru stabilirea eventualilor complici si a dimensiunii reale a prejudiciului. Tinerii sunt suspectati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. Pedeapsa pentru aceste infractiuni se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.
P.CANA  
Alte articole
  Membrii retelei de falsificatori de carduri, arestati preventiv    (2009-09-11 16:04)
A r h i v a
Stirile zilei 2008-06-11
 20:25 
Proces de milioane de dolari, suspendat pentru ca juratii jucau sudoku
 20:11 
Liz Hurley: Daca as fi ramas cu Hugh Grant, pana acum am fi avut cinci copii
1 comentariu
 20:10 
Fundasul italian Zambrotta stie de ce: "Contra Romaniei totul sau nimic"
1 comentariu
 19:46 
Cernobalul, transformat in parc de distractii cu statui din epoca sovietica
2 comentarii
 19:14 
Cladirea Chrysler din New York pleaca spre Abu Dhabi
2 comentarii
 19:12 
S-a redeschis Piata Universitatii
35 comentarii
 18:47 
Captura record de droguri: 236 de tone de hasis descoperite in Afganistan
1 comentariu
 18:37 
ULTIMA ORA: Sase romani au murit in Italia
 18:27 
Vulpea amatoare de raze ultraviolete
 18:03 

4 comentarii
 18:01 
Premiera mondiala: Politistii romani au brevetat o metoda unica de prindere a criminalilor
3 comentarii
 17:52 
"Paula si penisul presedintelui (Clinton)"
6 comentarii
 17:45 
Salariile actorilor s-ar putea dubla sau chiar tripla
2 comentarii
 17:08 

8 comentarii
 17:06 
Sectorul ITC romanesc promovat ca exemplu de bune practici in consolidarea politicilor publice
 16:48 
Guvernul canadian isi cere scuze fata de indieni
4 comentarii
 16:44 
 16:41 
Ministerul Educatiei va achizitiona scolile retrocedate
 16:31 
O femeie sustine ca fostul ei sot a participat la asasinarea Elodiei
4 comentarii
 16:25 
 Top afisari / comentarii 
 Intre Oprescu si Tismaneanu (2683 afisari)
 Fantoma Esplanadei (2176 afisari)
 Otrava la PET (2161 afisari)
 Statuia cu geanta in cap (1892 afisari)
 Intoxicarea doctorului (1617 afisari)
 "Paula si penisul presedintelui (Clinton)" (4817 afisari)
 Socant: Un bebelus din China s-a nascut cu un penis pe spate (4220 afisari)
 O femeie sustine ca fostul ei sot a participat la asasinarea Elodiei (3496 afisari)
 Premiera mondiala: Politistii romani au brevetat o metoda unica de prindere a criminalilor (3167 afisari)
 Mai multi tineri din Chisinau au fost ridicati de procurori dupa ce au cerut pe internet unirea cu Romania (2024 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01043 sec.