Ziua Logo
  Nr. 4235 de luni, 19 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Jurnal de campanie
S-a deschis sezonul de agrement in parcurile Capitalei
 19 mai, 16:03 
Primaria Capitalei a deschis sezonul de agrement in parcurile bucurestene, in acest week-end fiind inaugurata zona pietonala si a spatiului verde din fata ecluzei Herastrau. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement a pus la dispozitia cetatenilor, pe lacurile Herastrau si Floreasca, 25 de hidrobiciclete, 100 de barci cu rame si opt nave pentru pasageri, cu o capacitate totala de 160 locuri. Patru dintre ambarcatiuni vor face turul lacului Herastrau, traversand ecluza catre lacul Floreasca, aceasta fiind reamenajata dupa 50 ani de nefunctionare. In parcurile Herastrau, Carol, Circul de Stat, Cismigiu, Floreasca, Crangasi, Pacii si Tineretului, 38 de locuri de joaca au fost verificate si sunt in buna stare de functionare. Perioada sezonului estival dureaza pana la 1 octombrie.
Trebuie sa spunem ca o atentie deosebita s-a acordat parcurilor in ultimii trei ani, poate si datorita fondurilor generoase alocate de municipalitate pentru intretinerea lor, dar si a introducerii sistemelor de irigat. In fiecare anotimp se planteaza flori de sezon, astfel incat o simpla plimbare se transforma intr-un adevarat spectacol pentru bucuresteni, indiferent de varsta.
Stagiune Muzicala in IOR, dar si activitati sportive
In Parcul "Al. I. Cuza" (fost IOR) a debutat a treia editie a Stagiunii Muzicale Estivale organizata de Primaria Sectorului 3 in foisorul amenajat in parc, la intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii. Pana in 28 septembrie sunt programate 45 de spectacole, in fiecare sambata si duminica, intre orele 18.00-20.00, de diverse genuri, de la muzica clasica, usoara, de promenada, jazz-rock, pana la muzica ambientala si folclor autentic. Concertele sunt sustinute de formatii cu bogata experienta artistica in sali de concerte si festivaluri in aer liber.
Parcurile "Al. I. Cuza" si "Titan" ofera si atractii sportive, fiind dotate cu mai multe terenuri de sport si piste pentru biciclete si role. Primaria Sectorului 3 a amenajat in aceasta primavara piste pentru biciclisti, in jurul celor doua parcuri, in lungime totala de 7 km. Acestea sunt prevazute cu marcaje rutiere pe pista (7.000 mp) si cu 50 de semne de circulatie la nivel vertical. Arterele principale dispuse in jurul celor doua parcuri sunt: str. Campia Libertatii, str. Baba Novac, Bd. C-tin Brancusi, Bd. Liviu Rebreanu si Bd. Camil Ressu. "Ne-am propus sa oferim o alternativa practica transportului actual, mai ales pentru calatoriile catre locul de munca, unitatile de invatamant sau locurile de relaxare. In acest sens, pentru a incuraja mersul pe bicicleta, vom dezvolta o infrastructura sigura, eficienta, care in acelasi timp sa descurajeze folosirea autoturismului personal pe distante scurte", si-a argumentat decizia primarul Liviu Negoita. Astfel, piste pentru biciclisti vor fi amenajate si pe marile bulevarde - pe partea carosabila adiacenta parcarilor amenajate -, iar primaria va construi si rastele pentru bicilete, in vecinatate statiilor RATB sau metrou, in apropierea pistelor si a complexelor comerciale, in vecinatatea unitatilor de invatamant si a zonelor de agrement - parcuri, stadioane, muzee.
145.000 de arbori plantati in Sectorul 3
Potrivit primarului Negoita, in urmatoarea perioada vor fi plantati 100.000 de platani, pini si castani in miniparculetele amenajate in cartiere, care vor intregi "plamanul" creat in aceasta zona a Capitalei prin sadirea, in ultimii trei ani, a peste 145.000 de arbori de calitate. "Dupa ce am reabilitat mai mult de 1.200 de strazi in Sectorul 3 - pe 275 dintre ele am introdus retele de alimentare cu apa, iar pe 200 canalizare -, vom intra in extinderea arterelor Th. Pallady si Drumuri intre Vii. Rostul unei administratii este sa dezvolte utilitatile pe toate strazile, astfel incat cei care vor veni sa investeasca acolo sa nu fie nevoiti sa care apa cu galeata. Revenind la spatiile verzi, amintesc ca pana acum am plantat 145.000 de arbori de calitate - platani, pini, castani -, iar in urmatarea perioada ne propunem sa plantam inca 100.000 de arbori in cele 307 parculete pe care le avem deja amenajate, putand fi vazute la tot pasul", ne-a declarat edilul.
Piesa de rezistenta a parcurilor: sistemul de irigare
Secretul rezistentei unui parc in fata caniculei ce se abate peste Bucuresti in fiecare vara sta in sistemul de irigare, care face in asa fel incat il mentine in stare de functionare tot timpul anului. "Experienta din teren a relevat faptul ca mentenanta (intretinerea) in sistem clasic (maturat, golit cosuri de gunoi, udat etc) nu mai are eficienta, si ca personalizarea spatiilor publice necesita atat solutii tehnice noi, cat si un anumit regim de automatizare. Dupa evaluarea mai multor optiuni, specialistii in domeniu au decis ca amplasarea unor sisteme de irigatii locale in cele mai aglomerate parcuri reprezinta solutii moderne si durabile, care vor aduce o eficienta mult marita a lucrarilor de intretinere, contribuind la conturarea ca locatii definitive a acestor parcuri pentru uzul public), ne-a precizat Negoita. In afara de parcurile mari din sector, lucrari pentru dezvoltarea sistemelor de irigatii s-au executat si in locatii situate in zonele: Liviu Rebreanu-complex Alba (miniparc-3.060 mp); Morarilor (miniparc-2.400 mp); Bucovina (miniparc-2.400 mp); Nicolae Grigorescu (scuar central-8.400 mp); Constantin Brancusi (parc-11.755 mp).
Fitness cu antrenor in Kiseleff
Primaria Sectorului 1 a deschis in Parcul Kiseleff o zona special amenajata pentru activitati de fitness, ce sunt coordonate de un instructor profesionist. Construita in totalitate din lemn masiv, zona si este personalizata cu o piramida de 3 metri postata in mijlocul traseului, pe care sunt inscriptionate recomandari pentru exercitiile care trebuie efectuate la fiecare punct de lucru al ansamblului. "Investitiile in sport sunt investitii pentru sanatate si un indemn pentru miscare. Primaria Sectorului 1 a sprijinit constant dezvoltarea sportului de masa si a initiat un amplu program pentru revitalizarea bazelor sportive si redarea lor catre comunitate. Prin inaugurarea in Parcul Kiseleff a primei zone din Bucuresti in care se poate practica fitness-ul in aer liber, dorim sa deteminam bucurestenii sa faca mai multa miscare si sa adopte un mod de viata sanatos", ne-a precizat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.
Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita
Persoanele varstnice din Sectorul 2 au la dispozitie, inca de la mijlocul lunii aprilie, un nou spatiu dedicat exclusiv lor: "Clubul Seniorilor", amenajat de primarul Neculai Ontanu, care a tinut sa-l si sfinteasca la inaugurare, cu un sobor de preoti.
Primarul Ontanu nu a uitat nici persoanele cu nevoi speciale (venituri reduse sau boala) pentru care a deschis alte doua cluburi in Sectorul 2, unde acestia beneficiaza de cabinete medicale, analize si tratamente gratuit, precum si de alte servicii sociale. Pentru a contribui la imbunatatirea conditiilor sociale, de informare si consiliere destinate persoanelor varstnice, "Prin infiintarea Clubului Seniorilor, dorim sa diversificam oferta de servicii si programe pentru pensionari, precum si implicarea acestora in activitatea de gestionare si administrare eficienta a treburilor publice ale sectorului. Clubul Seniorilor este un spatiu de relaxare si agrement pentru persoanele pensionare din Sectorul 2, ce au avut o viata activa. Cele care, desi sunt la pensie, si-au pastrat spiritul viu si doresc sa desfasoare aceeasi viata activa pe care o aveau inainte de a parasi activitatea profesionala zilnica. Grupul tinta este reprezentat de persoanele pensionare care fac parte din categoriile sociale care au activat in domeniul juridic, cultural-artistic, invatamant, precum si pentru veteranii de razboi", ne-a declarat primarul Ontanu.
Prin infiintarea Clubului Seniorilor, edilul continua primul proiect de acest gen din Capitala, derulat cu mult succes in ultimii trei ani, respectiv "Clubul inteleptilor", al carei presedinte de onoare este actrita Carmen Stanescu si unde peste 300 de varstnici desfasoara numeroase activitati.
Magda SEVERIN  
 Afisari: 350  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-05-19
 20:35 
Greu de... imbatranit: Veteranii Harrison Ford si Robert Redford fac capetele sa se intoarca dupa ei
17 comentarii
 20:11 
Mars pentru normalitate
19 comentarii
 19:20 

2 comentarii
 19:08 
Fotografie Hyperion STUD FEST la Biblioteca Centrala Universitara
 18:59 
Pentagonul a anuntat Congresul SUA ca ar putea vinde Romaniei 48 de avioane F-16
24 comentarii
 18:45 
Cinci romani acuzati de frauda cu carduri in SUA
1 comentariu
 18:08 
Regele Mihai I viziteaza castelul Peles dupa 60 de ani
13 comentarii
 18:04 
 17:55 
Vorba sloganului: N-ai cu cine ma, niste tarani
 17:37 
UDMR denunta "monstruoasa coalitie" impotriva candidatilor sai
3 comentarii
 17:31 
Mioara Mantale da statul roman in judecata la CEDO pentru ca a ramas retrogadata
2 comentarii
 17:23 
Colectionarul de praf
 17:12 

1 comentariu
 17:00 
Mercedes vine la Timisoara
 16:40 
Politia irlandeza spune ca nu investigheaza nici un caz de frauda bancara
 16:35 

6 comentarii
 16:26 
Liceele de elita se declara impotriva sistemului de admitere pe baza tezelor unice
 16:21 
Thomson Reuters a trecut la concedieri
 15:26 
Romanii au scumpit cu 50% casele din Ungaria
4 comentarii
 15:02 
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata "MI5" (2649 afisari)
 56 candidati patati (2365 afisari)
 Scoala de inalte apucaturi (1412 afisari)
 Puzul lui Dumnezeu (1113 afisari)
 Vali Sterian - protesatatar de tip american (1110 afisari)
 O bătrană, declarată decedată de asistenta de pe ambulanță, s-a trezit in timpul anchetei criminaliștilor (2758 afisari)
 Mercedes vine la Timisoara (2125 afisari)
 Regele Mihai I viziteaza castelul Peles dupa 60 de ani  (2098 afisari)
 Scribii lui Voronin si Smirnov angajati sa transforme Romania in sperietoare  (2025 afisari)
 Greu de... imbatranit: Veteranii Harrison Ford si Robert Redford fac capetele sa se intoarca dupa ei (1895 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01751 sec.