Ziua Logo
  Nr. 4232 de joi, 15 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Rusii de la Zenit castiga Cupa UEFA
 15 mai, 11:47 
Echipa rusa Zenit St Petersburg a castigat Cupa UEFA la fotbal, dupa ce a invins pe Glasgow Rangers cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri seara, la Manchester.
Zenit s-a impus meritat prin golurile marcate in ultima parte a partidei de Igor Denisov (72), Konstantin Zirianov (90'4).
Zenit a inceput meciul in atac si a dominat clar prima jumatate de ora, avand si cateva situatii periculoase la poarta lui Alexander. Mai intai, Arsavin a tras pe langa poarta (4), apoi Alexander a fost la post la sutul lui Timosciuk (5) si la lovitura libera a lui Sirl (12). Nici Zirianov nu i-a pus probleme lui Alexander (18), care a avut ceva emotii la sutul lui Aniukov (29). Rangers s-a aparat cea mai mare parte a timpului, cea mai importanta preocupare fiind sa blocheze intentiile ofensive ale lui Zenit, ultimul sfert de ora al primei reprizei fiind una de-a dreptul plictisitoare.
Repriza secunda a aratat scotieni mai ofensivi, care au ratat mari ocazii (primele pentru ei) in minutul 54, cand a fost o adevarata degringolada in careul rusilor. Portarul Malafeev a respins sutul la coltul scurt al lui Jean-Claude Darcheville, apararea nu a reusit sa indeparteze pericolul, iar apoi Ferguson a tintit bara.
Apoi, Whittaker (62) a sutat din marginea careului, dar mingea a fost deviata, Aniukov a respins si el de pe linia portii sutul-centrare al lui Davis (64), pentru ca pe contraatac Arsavin sa aiba o mare sansa de gol - Neil Alexander a iesit hazardat, dar locul atacantului rus a fost respins de pe linia portii de Broadfoot.
Zenit a reusit sa marcheze in minutul 72 prin Denisov, dupa o pasa de exceptie a lui Arsavin: 1-0. Acesta a fost primul gol primit de Rangers dupa 494 minute in care echipa lui Walter Smith a tinut poarta ferecata. Rusii au fost la un pas de a transa disputa, dar Zirianov (76) a tras in bara din pozitie foarte buna.
Finalul ii gaseste pe cei de la Rangers in atac, dar Nacho Novo a irosit o sansa de a trimite meciul in prelungiri (90'1). Campioana Rusiei a reusit sa inchida tabela in ultimele secunde de joc, prin Zirianov (90'4): 2-0.
Dick Advocaat: "Sunt fericit si mandru de echipa mea"
Olandezul Dick Advocaat, antrenorul echipei ruse Zenit Sankt-Petersburg, invingatoare cu scorul de 2-0 (0-0) in fata formatiei Glasgow Rangers in finala Cupei UEFA, miercuri seara la Manchester, a declarat ca este fericit si mandru de echipa sa.
"Sunt foarte fericit. Sa castigi o asemenea competitie nu se intampla prea des. Sunt mandru pentru Zenit, pentru tot ce am aratat in aceasta competitie si pot sa spun ca am meritat acest titlu. A trebuit sa ramanem organizati pe parcursul meciului, pentru ca ei puteau marca in orice moment. Am reusit sa ne facem jocul, bazat pe pase rapide, dar care costa multa energie. Oricum, la final cea mai buna echipa a castigat, iar eu sper ca aceasta victorie sa fie un punct de plecare pentru fotbalul rus. Poate ca vor aparea noi stadioane, noi terenuri si structuri pentru copii. Banii sunt aici, dar daca nu se va face nimic, atunci acest trofeu va ramane anecdotic. Eu raman totusi apropiat si de Rangers si consider ca anul acesta au reusit un parcurs formidabil", a declarat Dick Advocaat.
La randul sau, mijlocasul Andrei Arsavin a declarat: "Rangers au fost solizi in defensiva. Ne asteptam la acest lucru. Daca am fi primit un gol, atunci cred ca am fi avut probleme. Dick Advocaat ne-a spus ca trebuie sa castigam aceasta Cupa, pentru ca daca nu o facem atunci tot ce am realizat de-a lungul sezonului se sterge cu buretele. La pauza, el mi-a spus sa fiu mai activ, sa merg in fata. Este ceea ce am incercat sa fac. Eu cred ca noi am controlat meciului de la debut. In prima repriza, ei nu au avut nici un sut pe poarta. Stiam ca daca inscriem primii, atunci castigam".
Walter Smith, dezamagit
"Zenit este la acelasi nivel cu alte echipe pe care le-am invins cum sunt Lyon, Stuttgart sau Werder Bremen. Sunt evident deceptionat", a declarat Walter Smith, antrenorul echipei scotiene Glasgow Rangers, la finalul partidei (0-2) pierdute in fata formatiei Zenit Sankt-Petersburg in finala Cupei UEFA.
"Eu consider ca ei au fost mai buni decat noi in prima repriza, dar in cea de-a doua parte a jocului am revenit. Nu cred ca refuzul Ligii de a deplasa acest meci a avut vreun impact. Eram pregatiti sa jucam. Este greu de spus in ce mod deceptia ne va afecta pentru acest final de sezon. Vom incerca sa depasim acest moment, pentru ca mai avem patru meciuri de castigat pentru a cuceri doua trofee. Avem o sansa sa putem uita aceasta deceptie. Pentru a vedea ce ne-a lipsit, atunci trebuie sa vedem cine a fost omul meciului, mijlocasul echipei Zenit Arsavin. Este exact ce ne lipseste. Un jucator care stie sa faca diferenta in cursul unui meci. Ne-am luptat, am muncit mult, dar ne-a lipsit creativitatea. Oricum, eu cred ca nici un jucator de-al meu, nici chiar eu, nu a crezut ca putem merge in finala unei cupe europene. A fost al 64-lea meci pentru noi in acest sezon, mai raman patru. Cu meciurile internationale disputate, pot sa spun ca este destul de mult pentru jucatorii mei", a adaugat Walter Smith. La randul sau, David Weir, capitanul formatiei scotiene, a declarat: "Am avut un parcurs lung si obositor, in care am castigat multe meciuri pe care nu am fi crezut ca le putem castiga, dar la final este o mare deceptie. Eu au o echipa foarte buna si au meritat victoria. Au invins pe Bayern Munchen si Bayer Leverkusen, dar ne-ar fi dorit mult sa le suflam trofeul la final. Acum, trebuie sa ne concentram pentru meciul de campionat cu Motherwell".
Suporter rus, injunghiat
Partida nu a fost lipsita de incidente violente in afara stadionului. Un suporter rus al echipei de fotbal Zenit Sankt-Petersburg a fost injunghiat miercuri seara, la Manchester.
Victima, injunghiata in spate, a fost transportata imediat la spital, viata sa nefiind insa in pericol, a precizat politia din Manchester, care a arestat deja sase suspecti, toti suporteri ai lui Glasgow Rangers.
Fortele de ordine s-au confruntat, de altfel, pe parcursul serii de miercuri, cu suporterii scotieni veniti in numar foarte mare la Manchester pentru a asista la finala, in total fiind interpelate aproximativ 30 de persoane, majoritatea in legatura incidentele ce au avut loc in piata principala din centrul orasului Manchester, Piccadilly Gardens.
Potrivit AFP, citata de Rompres, fanii lui Rangers, care au consumat cantitati "enorme" de alcool, au asteptat mai multe ore in acesta piata, unde au fost instalate ecrane uriase pentru ca cei veniti fara bilete sa poata vedea finala. Unii dintre fani au intrat in conflict cu politia pe parcursul serii, fiind enervati de faptul ca ca unul dintre ecranele respective s-a defectat. Fortele de ordine au fost nevoite sa intervina pentru a restabili ordinea, dupa ce unii dintre suporterii scotieni au inceput sa arunce cu sticle si alte obiecte in politisti.
Conform estimarilor politiei, peste 100.000 de suporteri scotieni fara bilet au venit la Manchester cu ocazia finalei Cupei UEFA, insa cei mai multi dintre ei au avut un comportament normal, precizeaza Reuters.
Z.O.  
Alte articole
  Finala mica a Europei    (Sport, 2008-05-14)
 Afisari: 387  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
pe mine nu ma intere fotbalul...   de BeDeii vechi si NOI
A r h i v a
Stirile zilei 2008-05-15
 19:44 
Fost magistrat german: "Pastrarea judecatorilor din sistemul comunist ingreuneaza reforma"
1 comentariu
 19:36 
Dintii romanesti, ieftini ca braga
8 comentarii
 18:51 
McCain: "Osama ben Laden mai are de trait cinci ani"
20 comentarii
 18:36 
Al-Qaida ameninta cu atentate sangeroase in timpul EURO 2008
11 comentarii
 18:10 
Politistii au reluat cautarile in cazul Elodia
2 comentarii
 17:56 
Abuz de tip comunist: Lider al opozitiei din Belarus, amendat pentru ca a baut apa "fara autorizatie"
1 comentariu
 17:53 
O fotografie cat o mie de cuvinte
2 comentarii
 17:48 
CRONICA DE FILM: Bomba zilei (Scoop)
1 comentariu
 17:44 
Romanca violata de un italian la Roma
1 comentariu
 17:32 
Vanghelie riposteaza in cazul fraudelor de la primarie injurand ziaristii
5 comentarii
 17:30 
Unul dintre managerii de spitale demisi da in judecata Ministerul Sanatatii
1 comentariu
 17:20 
Autoritatile spaniole si compania Beep sanctioneaza gestul patronului care a interzis intrarea intr-un magazin a romanilor si a cainilor
1 comentariu
 17:15 
Ajutor pentru Dana Deac
2 comentarii
 16:41 
Oficial NATO "batut" de cazaci in sediul Aliantei
2 comentarii
 16:35 
Fara vorba sloganului: Ati votat destul cu hotii/Votati si cu patriotii
 16:32 
Elevii scapa de o treime din materia scolara
 16:30 
 16:19 
Banca Mondiala: Romania are nevoie de reforme politice pentru a sustine supravietuirea firmelor
 16:13 

3 comentarii
 16:09 
Donatie de carte din Romania, retinuta la granita cu Republica Moldova
 Top afisari / comentarii 
 Sorin Oprescu favorit in sondaje (3409 afisari)
 Extraterestrii mai catolici decat Papa (2422 afisari)
 Rapirea lui Eichmann (2285 afisari)
 Avocati prezidentiali (2202 afisari)
 Chisinaul emite pretentii la Bucuresti (1884 afisari)
 O fotografie cat o mie de cuvinte (2991 afisari)
 Ajutor pentru Dana Deac (2738 afisari)
 Mercedes in Romania. Urmeaza BMW? (2629 afisari)
 Tudor Chirila a alergat gol-pusca prin Piata Universitatii (2190 afisari)
 Test de virginitate la sase ani (1964 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01064 sec.