Ziua Logo
  Nr. 4228 de sambata, 10 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
CFR Cluj reuseste eventul: cupa si campionatul
-- CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana, invingand sambata seara cu 2 - 1, formatia Unirea Uriceni
 11 mai, 12:09 
Formatia CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei - Timisoreana la fotbal, dupa ce a invins cu scorul de 2-1 (0-0) pe Unirea Urziceni, sambata seara, in finala, la Piatra Neamt.
CFR a reusit eventul gratie golurilor marcate de Diego Ruiz (49), Antonio Semedo (64), respectiv, Cristian Danalache (58).
Unirea a fost mai activa in debutul meciului, dar dupa un sfert de ora, CFR a echilibrat disputa si a preluat initiativa, ratand si prima ocazie la poarta lui Stelea, prin fundasul Cadu, care a trimis cu capul peste transversala (14). Primul sut pe spatiul portii este semnat de Culio (19), dar "veteranul" Unirii (Stelea) e la post. Stelea se remarca la sutul centrare al lui Panin, pe care il scoate de sub bara (22) si retine fara emotii mingea trimisa de Culio (30). Stelea are o interventie formidabila in min. 31, cand respinge peste poarta mingea sutata de Ruiz si deviata de un fundas.
Unirea, la care apaticul Stancu a fost schimbat cu Onofras dupa numai 33 de minute, a avut si ea o sansa de gol, dar mingea centrata de Brandan (38) l-a gasit prea in fata pe Galamaz, acesta nereusind sa trimita spre poarta.
Imediat dupa pauza, CFR reuseste sa deschida scorul, prin Ruiz, care l-a invins cu un sut fara preluare de la marginea careului pe Stelea (49): 1-0. CFR a mai avut o ocazie buna in minutul 57, cand Semedo, angajat de Ruiz in careu, a tras din unghi, dar Stelea a respins.
Unirea a restabilit egalitatea in min. 58, dupa o faza fixa, Danalache sutand din intoarcere, fara sperante pentru Stancioiu: 1-1.
CFR a preluat din nou conducerea in minutul 64, cand dupa o mingea lunga, Semedo a marcat reluand in plasa mingea respinsa de Stelea la sutul sau: 2-1.
Clujenii fac in continuare un joc la conservarea rezultatului, actionand in ofensiva doar prin vitezistul Semedo, in timp ce ialomitenii forteaza egalarea, dar in mod haotic, precipitat. Bilasco are o sansa foarte buna de a marca, dupa un corner, dar Stancioiu este pe faza si retine (82). Stancioiu salveaza golul la lovitura de cap a lui D. Munteanu (83). Bilasco reia si el peste poarta (88), campioana fiind masata in propriul careul in ultimele minute. Onofras trage din afara careului, dar Stancioiu retine (90,2) si trofeul ia drumul Clujului.
CFR a dominat o buna parte a jocului si a fost mai pragmatica, punctand de doua ori, chiar daca a terminat jocul in aparare.
Ambele formatii au reusit in aceasta stagiune cele mai mari performante din istorie, CFR Cluj primul titlu si prima cupa din istoria sa de 101 ani, iar Unirea Urziceni locul 5 si calificarea in Cupa UEFA.
CFR a avut numai adversari de categorie modesta in acest sezon al Cupei, cu o singura formatie de prima liga, Dacia Mioveni, in vreme ce parcursul Unirii a fost mult mai dificil, ialomitenii trebuind sa dea piept cu Steaua si Rapid.
Ultima oara cand s-a disputat o finala a cupei intre doua formatii din provincie era in 1994, cand Gloria Bistrita a invins pe Universitatea Craiova cu scorul de 1-0. Totusi, ultima formatie din provincie care a cucerit trofeul a fost Petrolul Ploiesti, in 1995, cand a invins pe Rapid Bucuresti: cu 5-3 dupa loviturile de departajare (1-1, dupa prelungiri). Steaua are cele mai multe cupe castigate - 20, urmata de Rapid - 13, Dinamo - 12 etc.
Peste 500 de agenti de ordine, intre care 200 de jandarmi si 150 de politisti, au asigurat ordinea la finala Cupei Romaniei Timisoreana.
Imnul Romaniei a fost interpretat de Felicia Filip si Nicolae Furdui Iancu, iar in pauza meciului microbistii au asistat la un spectaculos show de lasere, care a recreat siglele FRF si ale celor doua echipe. In tribune au fost sutate 10.000 de mingi si aruncate 30.000 de baloane. Nu au lipsit artificiile si un recitaluri ale trupei de percutie Senzor, din Marea Britanie, si al unei formatii de tulnice din Ardeal. Organizatorii au creat in mod simbolistic tabloul competitiei incepand din faza saisprezecimilor de finala ale competitiei, reprezentantul unei echipe invinse plecand steagul in fata castigatoarei.
Finala a fost precedata de "finala galeriilor", in care Unirea a invins pe CFR Cluj cu scorul de 4-1.
Andone: " Am facut eventul pe merit"
Ioan Andone impreuna cu atacantul ceferistilor, Cristian Fabianni
Ioan Andone, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, noua campioana nationala, a declarat ca si-a dorit foarte mult Cupa Romaniei-Timisoreana, pe care a cucerit-o sambata seara, la Piatra Neamt.
"Sunt bucuros si multumit ca am oferit satisfactie suporterilor care au venit in numar atat de mare de la Cluj. Am facut eventul pe merit. Am dorit foarte mult cupa, chiar daca nu am aratat asta si unii au spus ca suntem obositi", a spus Andone.
"Stiam ca intalnim o echipa incomoda. Dan Petrescu e un antrenor bun, dar am jucatori care pot decide meciul. Fotbalistii mei au dat totul pe teren", a mai spus Andone.
Antrenorul CFR-ului a precizat ca se va bucura "una-doua-trei zile, insa mai mult nu pot, pentru ca stiu ce ne asteapta la toamna".
Andone a amintit ca in 83-84 a fost prima data cand a facut eventul, la Dinamo, si a ajuns si in semifinalele Cupei Campionilor, cu Liverpool. "Eu veneam de la Corvinul si a fost cea mai mare performanta a mea ca jucator", a subliniat Andone.
Antrenorul lui CFR e convins ca anul viitor il asteapta un campionat mai greu, insa va face transferuri si va aduce si jucatori romani care au experienta internationala. Andone a precizat ca Adrian Anca e singurul jucator la final de contract si in vara se va lua o decizie in privinta sa.
Petrescu: "Ne-a depasit miza"
Dan Petrescu, antrenorul echipei Unirea Urziceni, invinsa sambata seara de CFR in finala Cupei Romaniei-Timisoreana, a apreciat ca jucatorii sai au fost depasiti de miza meciului.
"Suntem foarte tristi cu totii, in primul rand eu. Nu ma multumesc cu putin, chiar daca am ajuns aici. E o dezamagire a carierei mele. Echipa a jucat slab si, la fel ca in semifinala cu Gloria Buzau, ne-a depasit miza. Noroc de 0-0 la pauza, pentru ca am reusit sa-i schimb pe jucatori, am evoluat mai bine, dar paradoxal am primit doua goluri. Omul meciului a fost Stancioiu si asta spune totul", a declarat Petrescu.
Antrenorul Unirii a apreciat ca echipa sa a avut si "un 11 metri clar, mai clar decat cel primit de CFR in meciul cu Universitatea Cluj"." Asa am patit insa tot campionatul, dar asta e", a mai spus Dan Petrescu.
"Felicit echipa CFR pentru event. Imi pare rau pentru mine si mai ales pentru jucatori, deoarece nu stiu cand se vor mai intalni cu asa ceva", a adaugat fostul international, care pierde a doua sa finala de cupa in fata lui Ioan Andone.
"Trebuie sa tinem cont ce echipa antrena Andone atunci (Dinamo), in 2003, cand eu eram la FC National, si ce formatie antreneaza acum, fata de a mea. Bravo lui! Il felicit si poate intr-o zi voi castiga si eu cupa", a afirmat Petrescu.
Ardelenii, mandrii de aceasta performanta
Iuliu Muresan, presedintele clubului de fotbal CFR Cluj, care a castigat cupa si campionatul, a declarat ca ardelenii sunt mandri de performanta lor.
"Este o bucurie extraordinara pentru noi. Consider ca 6 ani nu este foarte mult pentru a reusi eventul. Suntem mandri de ce am reusit. Singur, ca trebuie sa ai si sansa sa faci asemenea performanta, dar asta este 5 la suta, restul este multa munca, transpiratie si valoare", a afirmat Muresan la un post de televiziune.
Despre finala cu Unirea Urziceni, Muresan considera ca CFR a jucat mai bine ca Urziceniul, chiar daca nu a putut sa odihneasca jucatori din cauza meciului greu cu U Cluj de miercuri. "Ne-am dorit mai mult victoria si cred s-a vazut diferenta de valoare dintre cele doua echipe", a mai spus Muresan. Conducatorul lui CFR l-a laudat si pe antrenorul formatiei din Gruia pentru performanta: "Andone e un antrenor care stie sa cucereasca glorie, stie sa faca eventul, a dovedit-o inca o data si ii multumesc".
Muresan a mentionat ca Unirea a cerut control antidoping la doi jucatori dupa finala de la Piatra Neamt.
Iuliu Muresan a precizat ca duminica seara, la Cluj, in Gruia, de la ora 20:30, va avea loc un spectacol cu focuri de artificii, in care CFR va sarbatori impreuna cu suporterii cele doua trofee si va primi medaliile si tricourile de campioni, urmand sa arate fanilor si Cupa Romaniei.
Meme, dezamagit
Mihai Stoica, presedintele clubului de fotbal Unirea Urziceni
Mihai Stoica, presedintele clubului de fotbal Unirea Urziceni, s-a aratat dezamagit de pierderea finalei Cupei Romaniei-Timisoreana, cu CFR Cluj, si considera ca echipa sa merita sa ajunga macar in prelungiri.
"Am facut un joc bun si meritam macar sa ajungem in prelungiri, unde cred ca aveam prima sansa, tinand cont de experienta si valoarea lui Stelea. Ne-a impiedicat, Stancioiu, un portar in zi de gratie, care a evitat doua goluri ca si facute. Echipa a fost timorata putin la inceputul meciului, dar in repriza a doua a aratat asa cum vrem, agresiva, si si-a creat ocazii fabuloase", a declarat Stoica la un post de televiziune.
Mihai Stoica a apreciat ca "CFR si-a indeplinit scopul, apeland la toate mijloacele" si s-a aratat multumit in mare masura de arbitraj.
"Am incheiat un sezon in care am terminat la egalitate de puncte cu Rapid si Dinamo, ne-am calificat fara emotii in Cupa UEFA si am fost un fel de motor pentru alte echipe", a concluzionat Stoica dupa ultimul act al stagiunii interne.
Mihai Stoica a dezmintit totodata orice intentie de a se desparti de Unirea Urziceni.
CFR Cluj - Unirea Urziceni 2-1 (0-0)
Au marcat: Diego Ruiz (49), Antonio Semedo (64), respectiv, Cristian Danalache (58).
Piatra Neamt, stadion "Ceahlaul": 11.500 spectatori.
Au evoluat echipele:
CFR Cluj: 44. Eduard Stancioiu - 2. Tony, 20. Cadu, 27. Andre De Sousa "Galiassi", 4. Cristian Panin - 5. Manuel Jose (10. Eugen Trica, 71), 31. Dani, 8. Sixto Peralta (6. Gabriel Muresan, 81), 19. Juan Emmanuel Culio - 16. Antonio Semedo, 99. Diego Ruiz (23. Christian Fabbiani, 77). Antrenor: Ioan Andone.
Unirea: 1. Bogdan Stelea - 24. Laszlo Balint, 6. George Galamaz, 29. Daniel Munteanu, 23. Valeriu Bordeanu - 10. Bogdan Mara (7. Marius Bilasco, 72), 19. Pablo Brandan, 3. Ricardo Gomes, 25. Razvan Paduretu (9. Valentin Negru, 67) - 15. Cristian Danalache, 14. Bogdan Stancu (11. Marius Onofras, 33). Antrenor: Dan Petrescu.
Arbitru: Aurelian Bogaciu (Bucuresti); arbitri asistenti: Marcel Savaniu (Sibiu), Eduard Dumitrescu (Pitesti); arbitru de rezerva: Istvan Kovacs (Carei).
Cartonase galbene: Galamaz (25), Manuel Jose (37), Paduretu (53), Ruiz (63), D. Munteanu (64), Stancioiu (79), Peralta (81), Fabbiani (90).
Z.O.  
Alte articole
  Cupa Romaniei ramane la Cluj dupa o finala cu batai crunte si suporteri pe teren    (2009-06-13 23:22)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Forza ,forza CFR !   de FB
A r h i v a
Stirile zilei 2008-05-10
 20:13 
Nici-un castigator la Categoria I la extragerea Loto 6 din 49  2008-05-11
5 comentarii
 18:48 
NASA trimite astronaut pe asteroidul care inainteaza spre Pamant  2008-05-11
5 comentarii
 18:33 
Sarah Jessica Parker a dovedit ca se poate: din ratusca cea urata a devenit lebada Hollywoodului  2008-05-11
2 comentarii
 18:21 
Mars al minoritatilor sexuale la Chisinau, stopat de cetateni revoltati  2008-05-11
14 comentarii
 17:28 
Jurnalisti implicati in "schimburi de focuri" la SPP  2008-05-11
2 comentarii
 16:52 
  2008-05-11
14 comentarii
 16:12 
Vesti bune pentru fanii actorului Owen Wilson: s-a logodit cu Kate Hudson  2008-05-11
 15:19 
Shelby Super Cars Ultimate Aero, cea mai rapida masina din lume  2008-05-11
 14:58 
Constructia de nave spatiale si cresterea camilelor, printre obiectivele RAEDPP Constanta  2008-05-11
 14:45 
Basescu: Bucurestii nu vor recunoaste Kosovo  2008-05-11
2 comentarii
 13:54 
Din pricina coruptiei din Bulgaria, investitorii s-ar muta in Romania  2008-05-11
6 comentarii
 13:09 
Noul ministru italian de Interne cauta solutii pentru impiedicarea intrarii romilor in Italia  2008-05-11
1 comentariu
 12:41 
Sarbii isi voteaza destinul european  2008-05-11
 12:32 
Cu masina... pe acoperis  2008-05-11
 11:56 
Procurorii intra pe firul Ploiesti Est-Valea Calugareasca  2008-05-11
 11:44 
Charlie Sheen scapa, pentru a treia oara, de burlacie  2008-05-11
 11:14 
  2008-05-11
 11:06 
  2008-05-11
 18:52 
Basescu: Am o relatie foarte buna cu premierul Tariceanu
11 comentarii
 18:25 
Un mort si un ranit dupa parabusirea unui avion in Calarasi
 Top afisari / comentarii 
 Loja zero la Ateneu (4788 afisari)
 Deznodamant dramatic (3301 afisari)
 Si bunicile noastre erau sexy (2354 afisari)
 Un nou vector in Orientul Mijlociu: amenintarea atomica (2072 afisari)
 Cetatea lui Vlad Tepes (1547 afisari)
 NASA trimite astronaut pe asteroidul care inainteaza spre Pamant (4382 afisari)
 Mars al minoritatilor sexuale la Chisinau, stopat de cetateni revoltati (1520 afisari)
 Cainii si romanii, interzisi intr-un magazin din Spania (1449 afisari)
 Traian Băsescu ii ataca pe cotracandidatii lui Vasile Blaga (1421 afisari)
 Sarah Jessica Parker a dovedit ca se poate: din ratusca cea urata a devenit lebada Hollywoodului (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01428 sec.