Ziua Logo
  Nr. 4210 de marti, 15 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Monden
Renee Zellweger, blestemata sa joace rolul Bridget Jones in propria viata


Imagini din filmul "Jurnalul lui Bridget Jones"
 15 aprilie, 12:46 
A topit inimi de gheata cu stangaciile ei induiosatoare, a dovedit ca, uneori, cateva kilograme in plus nu strica si ca feminismul este mult mai simpatic cand este "promovat" de o fata buna. Cu alte cuvinte, ne-am indragostit de ea, Renee Zellweger, in rolul celei mai neobisnuite celibatare britanice din productia "Jurnalul lui Bridget Jones". Filmul a fost irezistibil, la fel si personajul caruia i-a dat viata. Numai ca, desi au trecut ani buni de la proiectia peliculei pe marile ecrane, Renee Zellweger pare sa se identifice si in viata de toate zilele cu personajul Bridget Jones. A schimbat barbatii, odata cu anotimpurile, a parasit si a fost parasita si cand, in sfarsit, a fost dusa la altar de cel ce parea a fi barbatul vietii, dupa numai patru luni a divortat. Gurile rele au cuplat-o cu numeroase vedete din lumea filmului sau a muzicii. Cand paparazzi au surprins-o in bratele celui mai ravnit burlac de la Hoolywood, George Clooney, au spus: sunt impreuna!. Zellweger ne linisteste spunand (am si uitat pentru a cata oara) ca nu este vorba decat despre o prietenie nevinovata. Sa mai spuna cineva ca Renne nu este Bridget Jones. Pana si cei mai apropiati prieteni declara, cu mana pe inima, ca actrita este marcata, iremediabil, de rolul pentru care a primit un Oscar. Dar, sa facem cunostinta cu Renee Zellweger.
Afiseaza un mers usor impiedicat, cu un zambet nevinovat, mereu prezent in coltul gurii si cu obrazii imbujorati, asemenea unui copil zglobiu. Renee nu trece niciodata neobservata. Fie ca este pe covorul rosu, la vreo premiera de film sau la o simpla iesire cu prietenii, fotografii o surprind in ipostaza sa fresh, dar, mai mereu aceeasi. Aidoma personajului imprastiat, dar extrem de amuzant, care i-a adus mult ravnita faima in cetatea filmului: Bridget Jones.
Pare fericita. Castiga milioane de dolari si calatoreste in toate tarile lumii, in maximum de confort. Dar, spun jurnalistii de la "Daily Mail", nimeni nu ar putea fi atat de implinit cu o viata intr-o continua miscare, cu eterne mutari dintr-un oras in altul, pentru filmari sau promovari ale diferitelor productii recent incheiate. Pentru ca, asta este, in ultimii cinci ani, viata blondei Renee, "un star nomad de cinci stele". In sinea ei, si-ar dori o existenta simpla, de familist, cu copii si un sot mereu alaturi.
Cu George Clooney alaturi, insa doar ca un bun prieten, viata actritei este, de departe, una extrem de singuratica, cel putin sentimental. Pentru ca, daca e sa ne luam dupa ce a scris presa, starleta nu a mai avut nici o relatie stabila, de acum doi ani, dupa despartirea de cantaretul country, Kenny Chesney, un mariaj ce a durat doar patru luni. Prietenii vedetei spun ca aceasta a decis sa se concentreze, pentru moment, doar asupra carierei. "S-a grabit sa se marite cu Kenny si ati vazut ce a iesit. Acum se concentreaza asupra actoriei, ca unica metoda de a neglija golul imens din viata sa personala", povesteste un amic al actritei.
Renee si fostul sau sot
Marturia apropiatilor este intarita de cele mai recente interviuri date de Renee, in care acesta neaga cu tarie ca ar avea de gand sa-si intrerupa cariera pentru a se aseza la casa ei, mai ales pentru a ramane insarcinata. "Maternitatea nu a fost niciodata unul dintre telurile mele. Nu imi propun niciodata sa realizez ceva pana la o anumita varsta. Pana la 19 ani sa fac ceva, si altceva pana implinesc 25 de ani. Iau lucrurile asa cum vin, nu incerc sa planuiesc prea mult. Daca se intampla, foarte bine. Vreau doar sa fiu independenta si sa-mi pot purta de grija. In rest, totul e umplutura", afirma simpatica actrita, citata de "Daily Mail".
Declaratia de mai sus o contrazice cu totul pe cea facuta de actrita in urma cu cativa ani. pe atunci, Renee afirma ca nici nu concepe sa nu aiba urmasi. "Abia astept sa am un bebelus. Va fi momentul meu de implinire, atunci cand imi voi legana copilul pe genunchi", spunea Renee.
Cat priveste felul in care da viata personajelor sale, apropiatii spun ca vedeta nu ar fi, in totalitate, multumita de cum a jucat in cel mai recent film al sau, " Leatherheads". "N-a fost pe deplin multumita, a avut tot soiul de frustrari legate de succesul acestui film", spun cunoscutii sai. Pelicula a vut parte atat de critici pozitive, cat si de comentarii negative, iar amicii starletei se declara ingrijorati de modul in care va suporta Renee comentariile mai putin favorabile. Si asta pentru ca, oricat ar fi de talentata, este sensibila si nesigura pe ea, ca orice artist, iar incurajarile amicilor nu o consoleaza de fiecare data.
Renee si amicul sau, George Clooney
De altfel, nesiguranta ei a facut ca relatia cu muzicianul Jack White, de la White Stripes, sa se rupa. Cei doi s-au cunoscut in Romania, in 2003, in timpul filmarilor de la "Could Mountain", cand White a interpretat rolul sotului actritei. Despartirea de White, la sfarsitul lui 2004, ar fi devastat-o pe Renee. Inainte de solistul de la White Stripes, Renee a fost implicata intr-o relatie amoroasa cu actorul de comedie, Jim Carrey, incheiata din cauza geloziei si a posesivitatii acesteia.
Recent, s-a zvonit ca Renee ar fi implicata intr-o idila cu partenerul sau din cel mai recent film, "Leatherheads", actorul John Krasinski. Se pare, insa, ca nu a fost vorba de nimic mai mult decat o intalnire pentru o cafea si un film. Nu mai devreme de septembrie anul trecut, s-a speculat pe seama unei posibile aventuri a actritei cu recent divortatul Sir Paul McCartney, in varsta de 65 de ani. Nici de aceasta data, nu a iesit nimic stabil pentru vedeta din "Bridget Jones". "Au avut o conversatie amicala depre viata si munca lor. Nu a avut nimic de a face cu amorul. Renee i-a oferit prietenia sa in momentele grele pentru Paul, la scurt timp dupa divortul sau de Heather Mills", spun apropiatii actritei.
In general, se stie ca Renee nu socializeaza foarte mult. Si nici nu ia parte la evenimente pretentioase, cum ar fi premierele filmelor. Si asta pentru a evita sa stea in lumina reflectoarelor. De altfel, unul dintre numele mari din industria filmului amerian isi aminteste ca a vazut-o la petrecerea de dupa premiera peliculei "Chicago". "Era una dintre cele mai importante figuri ale filmului si totusi se invartea pe acolo de una singura. Era ciudat, pentru ca te-ai fi asteptat ca in jurul ei sa roiasca invitatii", povesteste respectivul.
Actrita se simte bine cand este pe platourile de filmare si se poate ascunde in spatele personajelor carora le da viata. In ultimii ani, a muncit mai tot timpul. Fie ca a filmat - pentru productii artistice ca Cinderella Man, Miss Potter, Leatherheads, Case 39, Chilled In Miami sau a dublat pentru pelicula de animatie "Bee Movie".
Si, desi este proprietara a unor case in zone ca Manhattan, Hamptons, Connecticut, Tennessee, si celebrul Bel Air, vedeta a fost vazuta arareori pe acolo. Si asta pentru ca nu are vreme. "Ce inseamna pentru mine acasa? Acolo unde am patul si lucrurile", povestea, recent, Renee.
Pe masura ce contractele au inceput sa se inmulteasca, actrita a intentionat sa se stabileasca in Los Angeles. In urma cu cinci ani, si-a cumparat o proprietate de 6 milioane de dolari in Bel Air. Nu a apucat sa locuiasca mult timp aici, din simplul motiv ca ura sa fie constant tinta paparazzilor. De altfel, apropiatii starului sustin ca aceasta nu suporta sa fie recunoscuta pe strada. Simplul gest o face sa fie paranoica. Drept pentru care, se simte tot mai bine pe platourile de filmare. "Renee traieste sub un clopot de sticla, intr-un mediu total nenatural si intr-o continua mutare de la un fim catre altul", afirma surse de la Hollywood apropiate actritei. "Nu mai poate ramane loc si pentru o relatie amoroasa. De la natura e o tipa solitara, care prefera sa cante la ghitara sau la pian, decat sa iasa in lume. Are tendinta de a deveni obsedata de propria persoana", mai spun cunoscutii vedetei din "Jurnalul lui Bridget Jones", citati de "Daily Mail".
Bridget Jones, o tanara de 30 si ceva de ani...
Cat despre mitul existent la Hollywood de cand lumea, acela ca actritele de film trebuie sa aiba silueta, Renee este unul dintre exponentele care incalca, voit, aceasta regula. Este cunoscut, din presa, ca, la momentul in care a jucat in cele doua parti ale "Jurnalului" si pentru care a trebuit sa se ingrase pana la 10 kilograme, actrita afacut eforturi sa manance mult. Linia sa corporala de astazi, conforma cu standardele, este obtinuta cu greu, dupa ore de munca in sala de gimnastica, reprize de jogging si diete cu peste si salate.
Indarjirea cu care Renee Zellweger se dedica succesului carierei sale, in detrimentul formarii unei familii si nasterii unui copil, a meritat din plin. Probabil mai mult decat si-ar fi dorit. Cel putin pana in prezent.
Romanul jurnalistei Helen Fielding, "Jurnalul lui Bridget Jones", a avut vanzari de milioane de exemplare in intreaga lume. Ecranizarea realizata de Universal Pictures, in 2001, cu Renee Zellweger, Hugh Grant si Colin Firth in rolurile principale s-a bucurat de un succes imens in randul femeilor si nu numai. In 1999, Helen Fielding continua jurnalul simpaticului sau personaj cu romanul "Bridget Jones: La limita ratiunii", filmarile pentru aceasta noua serie finalizandu-se in 2003.
Scris sub forma insemnarilor zilnice, semnate de o tanara "de treizeci si ceva de ani", aflata in plina batalie cu singuratatea, kilogramele in plus, fumatul, alcoolul si avansurile sefului, "Jurnalul lui Bridget Jones" a devenit, scria presa, o adevarata o carte-model de viata pentru tinerii de pretutindeni, dar nu numai.
Cristina STEFAN  
Alte articole
  Renee Zellweger: Maternitatea nu-mi surade. Nu curand    (2008-04-04 15:38)
 Afisari: 1576  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ce poza superba   de Olga Khan
Renee Zellweger, blestemata ...   de Olga Khan
A r h i v a
Stirile zilei 2008-04-15
 21:26 
O leoiaca, animal de companie intr-o curte din Dambovita
10 comentarii
 21:13 
In prag de alegeri, parlamentarii taie din atributiile CNSAS
3 comentarii
 20:30 
"Razboinicul" Gigi cusut pe viu dupa ce a refuzat "amortizarea"
4 comentarii
 20:03 
Sorin Oprescu s-a decis sa "canibalizeze voturile PSD" si candideaza la primarie
1 comentariu
 19:49 
Marko Bela acuza "monstruoasa coalitie" PSD-PD-L-PRM din judetul Mures
4 comentarii
 19:00 
Vasile Voiculescu avea dragoste fata de toate vietuitoarele lasate de Dumnezeu
5 comentarii
 18:41 
Spaima Brailei: "Premiantul" viola copile de 12 ani in lift
4 comentarii
 17:44 
Condoleezza Rice: "Ma voi intoarce la catedra"
3 comentarii
 17:39 
Casatorie de lux: Ivana Trump, trei tinute de mireasa, tort de patru metri si un sot tanar
7 comentarii
 17:39 
Primarul Capitalei a scris: "PD-L, prin V. Blaga, v-a castiga PMB"
6 comentarii
 17:38 
Petrolul rusesc, pe cale de disparitie
 17:34 
10.000 de profesori inghesuiti de Videanu pe trotuarul Guvernului
 17:24 
Mijloacele de transport in comun vor circula pe o banda speciala
1 comentariu
 17:20 
Politistii din Racari au trecut de la girofare la haturi
1 comentariu
 17:14 
Capitala cere Guvernului terenuri, pentru a le acorda ca despagubiri
1 comentariu
 17:11 
Avion prabusit in Congo, 78 de morti
1 comentariu
 16:41 
"Avem masina supersonica. Cautam pilot"
4 comentarii
 16:35 
Nick Veasey - fotograful care arata adevarata fata a lumii
 16:34 
Si-a decapitat mama si apoi s-a plimbat cu capul acesteia pe strada
 16:15 
China a cumparat 1% din British Petroleum
 Top afisari / comentarii 
 Bucuresti plocon (47799 afisari)
 Guvernul Basescu (2991 afisari)
 O comoara, 86 amante, sute de copii (2380 afisari)
 Sursele noului conflict mondial (2087 afisari)
 Doctorul "Valuta" la "spalari de bani" (1695 afisari)
 Spaima Brailei: "Premiantul" viola copile de 12 ani in lift (3229 afisari)
 Casatorie de lux: Ivana Trump, trei tinute de mireasa, tort de patru metri si un sot tanar (2885 afisari)
 "Razboinicul" Gigi cusut pe viu dupa ce a refuzat "amortizarea" (2659 afisari)
 Adriana Saftoiu si-a gasit masina zgariata si mesajul "Tine-ti gura!" (2589 afisari)
 Fanii Universitatii Cluj au luat la bataie un tramvai intreg (2118 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02191 sec.