Ziua Logo
  Nr. 4205 de miercuri, 9 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Kylie Minogue rupe tacerea: Am fost victima unui medic care m-a diagnosticat gresit
 9 aprilie, 15:56 
In urma cu trei ani ani, isi soca fanii din intreaga lume cu o veste cumplita: suferea de cancer la san. A luptat cu boala, s-a tratat vreme de opt luni si si-a revenit spectaculos. Astazi, cantareata Kylie Minogue isi gaseste puterea sa iasa in fata presei si sa dezvaluie amanunte socante despre cumplita sa boala. Kylie spune a cazut victima unui medic, care, desi a consultat-o, i-a spus ca este perfect sanatoasa. Drept pentru care cantareata a continuat sa munceasca din greu. Abia cand s-a simtit tot mai rau si s-a vazut nevoita sa mearga din nou la control a aflat ca sufera de cancer mamar. Cu toate acestea, cantareata spune ca nu face aceste marturisiri pentru a acuza vreun medic, ci pentru a le incuraja pe femei sa ceara o a doua opinie medicala, in cazul in care simt ca ceva este in neregula cu organismul lor. In ciuda dramei prin care a trecut, vedeta spune ca are, in continuare, mare incredere in doctori, aceiasi care au si contribuit, in final, la vindecarea sa.
Vedeta de 39 de ani vorbeste, in premiera, despre ceea ce inca nu se stia despre crunta boala cu care a avut de luptat: cancerul la san. Kylie povesteste ca, desi s-a dus la timp la medic, afectiunea nu i-a descoperita la primul control, ci, abia cand a cerut o a doua opinie medicala, in mai 2005. Si asta dupa ce se simtea in continuare rau, desi la primul control i s-a spus ca este sanatoasa. Motivul pentru care s-a decis sa vorbeasca dspre aceste lucruri este cat se poate de emotionant. Vedeta afirma ca s-a decis sa rupa tacerea si sa incurajeze si alte femei sa caute o a doua opinie medicala daca simt ca prima oara s-ar fi putut ca medicul sa se insele. Dupa spusele sale, ceea ce a determinat-o sa vorbeasca public despre cancerul la san a fost o discutie dintre Ellen DeGeneres si Hillary Clinton in care a fost vorba despre importanta majora pe care o are descoperirea la timp a cancerului mamar.
"Este pentru prima data cand am ocazia sa vorbesc despre diagnosticiul fals care mi-a fost pus prima data. Asa ca mesajul meu pentru toti cei de acasa este: daca cineva este imbracat intr-un halat alb si foloseste instrumente medicale, asta nu insemna neaparat ca are si dreptate. Chiar ma uitam zilele trecute la Hillary Clinton si pot spune ca sunt acord suta la suta cu ea ca primul pas spre vindecare sta in diagnsticarea la timp. Iata ca din cauza faptului ca mi s-a spus ca nu am nimic, in loc sa incep tratamentul eu am plecat in turneu, fapt care evident ca mi-a agravat starea. Daca aveti si cea mai mica indoiala, adresati-va unui al doilea medic. Nu era in intentia mea sa vorbesc despre asta, dar mi-am dat seama intre timp cat de important este sa-mi povestesc experienta", a marturisit Kylie, citata de "Daily Mail".
Cu toate acestea, starul australian a tinut sa sublinieze ca tragica intamplare prin care a trecut nu o impiedica sa creada, in continuare, in profesionalismul medicilor. "Am un mare respect pentru medici si pentru ceea ce fac ei. De fapt, ei sunt oamenii care m-au ajutat cel mai mult sa-mi recapat sanatatea. Acum sunt pe maini bune. Dar cu toate acestea este o realitate faptul ca mi s-a spus ca sunt sanatoasa cand eu nu eram. Diagnosticarea facuta la timp si tratamentul promt sunt cheia pentru orice femeie care sufera de cancer la san", a adaugat artista, citata de BBC.
La scurt timp dupa ce a descoperit ca are cancer, in urma cu trei ani, Kylie a inceput tratamentul. A facut o mastectomie partiala dupa care au urmat opt luni lungi de radioterapie si chimioterapie. Vestea bolii lui Kylie a fost primita cu extrem de mare tristete in Australia, unde cantareata este un adevarat idol. "Cred ca toti australienii au un gand bun pentru ea si ii doresc sa se vindece cat mai repede", a declarat, la vremea respectiva, prim-ministrul John Howard. Mai mult, cantareata a primit sute de mii de mesaje de sustinere si de simpatie de la fanii care ii aratau astfel ca sunt alaturi de ea.
A gasit energie pentru a lupta, chiar daca, intre timp, a fost parasita de partenerul sau de viata, actorul Oliver Martinez. In prezent, cantareata pare a fi in forma maxima. Mai mult, ea se afla in Statele Unite pentru a-si promova noul sau album "X", pe care l-a lansat recent.
Cristina STEFAN  
Alte articole
  Kylie Minogue e mai sexi la 40 de ani decat la 20    (2009-01-24 11:35)
 Afisari: 3427  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-04-09
 21:43 
Traian Basescu: "Il pulverizeaza Blaga pe Mitrea"
9 comentarii
 21:06 
Basescu: "Voi merge la Moscova sa renegociez contractele energetice"
13 comentarii
 21:04 
Cioroianu: Demisia mea nu s-a discutat niciodata
11 comentarii
 19:33 
Profesorii intra in greva pentru tichetele cadou
3 comentarii
 19:13 
Cercetat penal pentru ca impusca ciori
4 comentarii
 19:11 
Corpul lui Claudiu Crulic va fi deshumat
1 comentariu
 19:10 
Peste 30 de grade Celsius in luna mai
2 comentarii
 19:09 
Laszlo Tokes, eurotraseist politic
14 comentarii
 18:46 
Sef nou la Politia Rutiera
 18:38 
UE ar putea cere boicotarea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice
3 comentarii
 18:32 
Greva de la Dacia este legala
9 comentarii
 18:15 
Sarah Jessica Parker: Inteligenta o face sexi pe o femeie, nu hainele
6 comentarii
 18:01 
Dosar penal dupa ce si-a batut calul cu parul pana a cazut din picioare
6 comentarii
 17:33 
ONU avertizeaza Serbia sa nu organizeze alegeri locale in Kosovo
4 comentarii
 17:33 
A 21-a aniversare face victime in randul americanilor
6 comentarii
 17:16 
Cazul "bricheta": Scorul partidei Rapid-Steaua ramane 0-3
 17:06 
Cand lemnele prind viata
 17:02 
In Romania se cumpara 45 de masini noi pe ora
1 comentariu
 16:57 
Harrison Ford, tata adoptiv pentru fiul Calistei Flockhart
 16:35 
Romania, pe locul sase in UE la cresterea PIB
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Depopularea Romaniei (3421 afisari)
 Maraie generalii (3303 afisari)
 Generalii din Armata saboteaza CSAT (2106 afisari)
 Ucraina ataca la doua capete (1740 afisari)
 Minciuna naturala (1657 afisari)
 Agentia Spatiala Europeana a descoperit cea mai distructiva forta din univers (4328 afisari)
 Kylie Minogue rupe tacerea: Am fost victima unui medic care m-a diagnosticat gresit (3427 afisari)
 Declaratiile lui Putin prinvind statalitatea Ucrainei tulbura si mai mult apele la Kiev (3016 afisari)
 Tupeu: Voronin a venit la Bucuresti cu translator  (2279 afisari)
 Desfigurata de vopseaua de par (1662 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01349 sec.