Ziua Logo
  Nr. 4177 de vineri, 7 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Scandalul Parcul Bordei continua
Adrian Chiliman: "Videanu sta in genunchi in fata lui Constanda"
-- Primarul Capitale spune ca intrega responsabilitate ii revine primarului Sectorului 1
 7 martie, 15:28 
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, l-a acuzat, vineri, pe Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, ca nu a aparat interesele bucurestenilor in scandalul cu Parcul Bordei. "Videanu stie ca eu am dreptate, legea e de partea mea, Videanu a mintit ieri (joi - n. red.) presa si opinia publica. Nu avea nevoie de acord de la notar sa faca schimb de terenuri, nu a facut acest lucru pentru ca stie ca acest schimb este ilegal", a declarat Chiliman, citat de Ziare.com.
"Sta in genunchi in fata lui Constanda. Vrea sa ii dea si terenul si banii", a mai spus primarul sectorului 1 despre Videanu, adaugand ca, spre deosebire de acesta, el apara interesele cetatenilor. "Primarul Bordura este primarul doar al lui Constanda, nu-i pasa de bucuresteni. Toate declaratiile facute ieri (joi - n. red.), nu au nici-un fel de acoperire legala", a mai afirmat Chiliman.
"Cred ca Videanu a incercat sa mai amane semnarea pentru ca stie ca miroase a penal tranzactia asta cu terenuri", a spus edilul sectorului 1.
"Videanu trebuie sa il ia de mana pe Constanda si sa mearga impreuna la notar", si-a incheiat discursul Chiliman. In schimb, primarul Capitalei da vina pe primarul Sectorului 1, care "trebuie sa-si asume raspunderea".
Cum sa furi 18 milioane de euro
Semnalele de alarma asupra celor 17,7 milioane de euro au fost trase inca de ieri pe "Blogul de primar bucurestean" al edilului de la sectorul 1, Andrei Chiliman, unde acesta publica textul: "Cum sa furi 18 milioane de euro!".
"Videanu vrea sa scoata din visteria Capitalei 18 milioane de euro cu mana mea! O afirm cu toata convingerea si sunt cat se poate de constient de acest lucru. Ceea ce se intampla in cazul Bordei este o tactica de tip mafiot in care mi se cere sa fiu complice, iar pentru ca o refuz, sunt executat public", scrie bloggerul Andrei Chiliman.
"Mi s-a bagat sub nas sa semnez un act prin care deveneam complice la jaf si pentru care purtam raspunderea. Au nevoie ca de aer de acest lucru. Ei puteau rezolva simplu actele. Videanu semna si schimbul Bordei - Satul Francez se realiza. Semnatura mea este nu numai optionala, dar si inutila. Din punct de vedere legal. Public, din punct de vedere al imaginii, nu. Au nevoie de un complice. In lipsa lui, au folosit planul B. Nu semnam nimic pentru ca oricum incasam banii. 18 milioane de euro. Ceea ce facem cu banii, vedem, vine o campanie electorala, avem cheltuieli. Sa ne amintim, cine i-a emis d-lui Constanda avizul de mediu? Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, doi iubitori ai naturii din garda PD. In PD sunt si oameni de valoare, insa unii dintre ei au o lacomie care nu are de-a face cu un mandat public", mai spune edilul de la sectorul 1.
In incheiere, pe Andrei Chiliman nu l-ar mira ca omul de afaceri Constanda sa intre pe fir in afacerea Casa Poporului, aducandu-i un beneficiu si lui Adriean Videanu. Tot a venit seicul Qatar-ului in Romania si a ramas impresionat de cladire.
"Daca intra pe fir Constanda, scapam si de monstruozitate si aduna si Videanu ceva bani pentru partid", a conchis Chiliman.
Edilul Capitalei a amenintat ca, in cazul in care banii vor ramane la dispozitia lui Constanda, va da in judecata consilierii si pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Videanu spera ca schimbul se mai poate face inca
Adriean Videanu(Ziua Foto, Mircea Paun)
Edilul sef al Capitalei si-a exprimat vineri speranta ca schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez dintre municipalitate si omul de afaceri Costica Constanda se mai poate face.
Videanu a mai spus ca zilele urmatoare va merge la notar pentru a perfecta schimbul de terenuri si, in functie de raspunsul primit, "pe cale de consecinta", Chiliman, ca autoritate responsabila de emiterea actelor, trebuie sa isi asume raspunderea.
In privinta eliberarii Certificatului de Urbanism de catre primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Directia juridica a Primariei Capitalei sustine ca este necesara eliberarea acestui act, iar practica administrativa demonstreaza ca dezmembrarile si alipirile nu au fost facute pana acum, a mai spus Videanu.
El a aratat ca prin interpretarea pe care primarul Chiliman o da in "stilul propriu" acestui caz, isi asuma intreaga responsabilitate. El a adaugat ca daca primarul Chiliman era interesat de soarta Parcului Bordei, trebuia sa elibereze cu prioritate certificatele de urbanism pentru schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez. "Regret faptul ca primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, nu a inteles necesitatea de a solutiona aceasta problema si pentru aceasta va spun ca raspunsul care a fost dat intr-un final de edilul Sectorului 1 a fost ca nu este nevoie de certificat de urbanism", a spus Videanu.
Edilul Capitalei a amenintat ca, in cazul in care banii vor ramane la dispozitia lui Constanda, va da in judecata consilierii, dar si pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
"In cazul in care banii vor fi folositi am sa ma indrept impotriva consilierilor si am sa-l chem in instanta si pe primarul sectorului 1 Chiliman", a declarat Videanu.
Acesta s-a declarat "ingrijorat" si de graba cu care trezoreria a transferat banii catre contul executorului judecatoresc respectiv.
"Am ingrijorari cu privire la faptul ca trezoreria s-a cam grabit in transferul acestor bani, atat timp cat debitorul este Consiliul General. Sumele debitate din contul investitiilor pentru transporturi erau destinate pentru plata lucrarilor de infrastructura. Nu vom avea mari probleme si sper ca firmele care asteptau bani sa inteleaga evenmtualele intarzieri", a mai spus Videanu.
R. MIRCEA  
Alte articole
  Videanu recuperatorul Bordeiului    (Social, 2008-03-19)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Proofreader wanted   de aquamarine
Bai ce mint pedelarii DNA insa este marele luptator   de Shadow
A r h i v a
Stirile zilei 2008-03-07
 19:00 
ULTIMA ORA: Schimb de focuri la Targoviste
1 comentariu
 18:58 
Talharie cu violenta la Bistrita: Un caine i-a furat banii de pensie
1 comentariu
 18:27 
Basescu invita saptamana viitoare la Cotroceni, pentru a semna Pactul, elevii, parintii si dascalii
2 comentarii
 18:26 
Mitsubishi Motors ar putea deschide o fabrica de componente in Romania
 18:17 
Politistii romani, spaima infractorilor din Italia
3 comentarii
 18:04 
Cele mai scumpe cadouri din lume
2 comentarii
 17:50 
Bush si Putin pun la cale summitul NATO prin "firul rosu"
3 comentarii
 17:44 
Incredibil! A scapat teafara dupa ce a fost atacata de un leu de 200 de kg
3 comentarii
 17:38 
Desi admis la numai opt ani la facultate, nu e primit pentru ca... n-are gimnaziul
5 comentarii
 17:27 
Romanii au incredere in Regele Mihai
7 comentarii
 17:24 
Bursele, in colaps
1 comentariu
 17:09 
Unul dintre satelitii lui Saturn are inele
3 comentarii
 17:09 
Ucraina va face referendum pentru aderarea la NATO
5 comentarii
 16:34 
Moga, plagiat in Bulgaria
 16:08 
Moscova: Un diplomat bulgar a cazut "accidental" de la etajul opt
 16:07 
Basescu: Legea uninominalului va trece la CCR
2 comentarii
 15:53 
Un cersetor francez, candidat la alegerile din Paris
5 comentarii
 15:29 
"Lordul Razboiului", arestat cu ajutorul Romaniei
3 comentarii
 15:16 
Piata auto din China va creste cu 740% pana in 2020
1 comentariu
 15:04 
Financial Times: Romania, tara cu un presedinte populist, un Parlament venal si un premier lipsit de carisma
7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Patriarhul in corzi (2423 afisari)
 Raiul organelor (1741 afisari)
 Elena Farago, poeta varstei de aur (1570 afisari)
 Blestemul familiei (1570 afisari)
 Casa de 30.000 de dolari (1480 afisari)
 ATENTIE, IMAGINI SOCANTE! Despagubire de 6.000 de euro pentru un bulgar violat in inchisoare (2903 afisari)
 Incredibil! A scapat teafara dupa ce a fost atacata de un leu de 200 de kg (2429 afisari)
 Politistii romani, spaima infractorilor din Italia (1813 afisari)
 Talharie cu violenta la Bistrita: Un caine i-a furat banii de pensie (1602 afisari)
 Desi admis la numai opt ani la facultate, nu e primit pentru ca... n-are gimnaziul (1193 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.