Ziua Logo
  Nr. 4162 de marti, 19 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Violenta domina Oscarurile 2008
-- In timp ce dragostea apare doar in ipostaze dramatice, multe pelicule sunt incarcate cu scene de o duritate extrema, cu sange si zgomot de arme
 19 februarie, 14:14 
Secventa din "No Country For Old Men"
Agitatia si violenta care domina din plin existenta cotidiana a tarilor de pe Glob se reflecta din plin in scenariile filmelor care se lupta in acest an pentru un Oscar. Potrivit specialistilor consultati de France Presse, peliculele intrate in competitia pentru cel mai ravnit trofeu al cinematografiei includ scene sangeroase, cu arme si planuri diabolice de razbunare. Cat despre iubire, aceasta apare doar in ipostaze dramatice, ca un sentiment imposibil sau ca o relatie greu de mentinut. Printre numele cotate ca avant mai mari sanse la un premiu se numara George Clooney, Tommy Lee Jones, Johnny Depp, Cate Blanchet sau Ellen Page. Potrivit organizatorilor, vedetele vor sosi la gala din 24 februarie la bordul unor limuzine ecologice, puse la dispozitia lor de o companie de transport din Los Angeles care lupta pentru protejarea mediului. Ceremonia de decernarea a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles si va fi transmisa in direct in peste 200 de tari.
Opt nominalizari pentru pelicula "Va curge sange", cu Daniel Day Lewis in rolul principal
Filmele sumbre si violente domina cea de-a 80-a gala a Oscarurilor. Potrivit unei analize intocmite de experti in materie de Oscaruri, citata de AFP, productii ca "There Will Be Blood" ("Va curge sange") sau "No Country For Old Men", sunt incarcate de scene de o duritate extreme, cu sange si zgomot de arme. "There Will Be Blood" ("Va curge sange"), titlul unuia dintre filmele favorite, e valabil pentru aproape toate peliculele nominalizate in acest an, care spun povesti despre crime, razbunari si iubiri imposibile, sustin specialistii. Dupa filmul lui Martin Scorsese din 2007, "The Departed" ("Cartita"), "acesta va fi cel de-al doilea an la rand in care armele vor avea cuvantul in filmul care va castiga Oscarul", afirma Tom O'Neil, un expert in materie de Oscaruri.
Dupa ce a castigat aproape toate premiile acordate de asociatii de cineasti, sangerosul film "No Country For Old Men" ("Nu exista tara pentru batrani") al fratilor Coen este nominalizat la opt categorii, inclusiv in cursa pentru cea mai importanta statueta, cea pentru cel mai bun film. Violenta pelicula "There Will Be Blood" ("Va curge sange"), ce spune povestea ambitiei unui magnat al petrolului de la inceputul secolului XX, a primit de asemenea opt nominalizari, printre care la Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol principal, pentru britanicul Daniel Day-Lewis. Urmeaza, cu sapte nominalizari, drama britanica "Atonement" ("Remuscare") si thriller-ul "Michael Clayton", in care joaca George Clooney, unul dintre favoritii la Oscarul pentru actor in rol principal, la concurenta cu Day-Lewis, Tommy Lee Jones ("In The Valley of Elah"), Viggo Mortensen ("Eastern Promises") si Johnny Depp ("Sweeney Todd").
George Clooney, pe platourile de filmare la "Michael Clayton"
Cat despre Oscarurile feminine, Marion Cotillard, nominalizata pentru rolul lui Edith Piaf din filmul "La vie en rose", ar putea deveni prima actrita franceza care va obtine un trofeu pentru un rol principal, dupa Simone Signoret, castigatoare a distinctiei, in 1960. Cotillard va concura cu britanica Julie Christie ("Away From Her"), actrita americana Laura Linney "The Savages", australiana Cate Blanchett ("Elizabeth: The Golden Age") si actrita canadiana Ellen Page, din "Juno". Frumoasa Cate Blanchett este nominalizata si la Oscarul pentru rol secundar feminin, premiu pe care l-a castigat in 2005 pentru "The Aviator" ("Aviatorul"), in timp ce spaniolul Javier Bardem, asasinul psihopat din filmul fratilor Coen, este considerat favorit pentru statueta pentru rol secundar masculin.
La cinci ani dupa ce a castigat Oscarul pentru "Bowling for Columbine", regizorul Michael Moore revine la Hollywood cu documentarul "Sicko", o analiza a sistemulului american de sanatate. Printre concurentii sai la categoria "Cel mai bun documentar" se numara trei filme ce trateaza subiectul "razboiului impotriva terorismului" din Irak si Afganistan. Trofeul pentru "Cel mai bun film strain" este disputat, la editia din 2008, de filme din Israel, Polonia, Rusia, Kazahstan si Austria.
Academia Americana de Film acorda, anual, premii pentru 25 de categorii, in urma votului celor 5.829 de membri, profesionisti ai lumii filmului. Ceremonia de decernarea a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles, si va fi transmisa in direct in peste 200 de tari. In acest an, prezentatorul show-ului este Jon Stewart.
Limuzine ecologice pentru vedetele show-ului de la Los Angeles
Actorul Orlando Bloom si limuzina "Eco-Limo"
Celebritatile ce vor lua parte la gala dede duminica viitoare vor fi transportate la teatrul Kodak din LA la bordul unor limuzine ecologice, puse la dispozitia lor de o companie de transport din Los Angeles, care lupta pentru protejarea mediului. Anul trecut, de acest lux au avut parte castigatorul premiului pentru cel mai bun rol principal, Forest Whitaker, fostul vicepresedinte american Al Gore, simbol al luptei impotriva incalzirii globale si Leonardo DiCaprio, actor cunoscut pentru implicarea sa in actiuni de protejare a mediului.
Majoritatea limuzinelor companiei "Eco-Limo" sunt un model hibrid al marcii Toyota, care functioneaza atat cu benzina, cat si cu electricitate. "Limuzinele ecologice au devenit ceva raspandit, o adevara nebunie", a confirmat Elizabeth Snead, care acopera ceremonia premiilor Oscar pentru suplimentul "Los Angeles Times", "The Envelope". "Este formidabil ca vedetele transmit acest mesaj" al ecologiei, a spus aceasta. "Dar ne intrebam unde se termina jocul aparentelor si incepe adevaratul angajament. Asa cum se intampla la Hollywood, nu tot ce zboara se mananca", mai spune Snead.
C. STEFAN  
 Afisari: 525  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-02-19
 21:38 
Nou nascut scos la vanzare pe motiv ca e fetita
 20:36 
Agentul TV
 20:07 
Sondaje aiuritoare: Videanu castiga din primul tur Capitala, conform CSOP, cu... 5% din sondajul Avangarde
2 comentarii
 19:37 
Antarctica ascunde viermi, paianjeni si crustacee gigantice
 19:20 
Presedintele CSM discuta joi cu Tariceanu despre raportul CE si avizele pe acte normative
 19:14 
Bulgarii se invart in jurul Kosovo
1 comentariu
 19:04 
Constantin Degeratu: Centrala nucleara de la Belene, risc de securitate energetica pentru Romania
4 comentarii
 18:58 
Transnistria cere recunoasterea de urgenta a independentei sale
1 comentariu
 18:40 
Geoana despre candidatura lui Nastase la Consiliul National: "Numai de bine!"
 18:33 
Geoana vrea motiune de cenzura, dar alta decat a PD-L
1 comentariu
 18:21 
Tariceanu despre scoaterea UDMR de la Guvernare: Nu vreau sa duc Romania inapoi cu 20 de ani
1 comentariu
 18:03 
Cocaina cu parfum de Carnaval
 17:54 
Rusia s-ar teme de "cataclismul" refacerii Romaniei Mari
22 comentarii
 17:34 
Jandarmii romani au intervenit in Kosovo
 17:25 
Basescu trimite Parlamentului Tratatul de extradare semnat de Romania si SUA
 17:19 
Producatorii agricoli ameninta cu blocarea activitatii supermarketurilor
2 comentarii
 17:18 
Boc: Ori pleaca Tariceanu, ori pleaca taxa
 17:18 
Vicepresedintele Bundestagului da lectii de stanga Guvernului Tariceanu
 17:00 
Rusia doreste incalzirea relatiilor cu Georgia
 16:41 
Rusii vor in continuare o colaborare intre Gazprom si Romgaz
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo: cand SUA calca in propria-i balega (8055 afisari)
 Iubitul unui rege identificat dupa 700 de ani (2543 afisari)
 "Proprietatea" intra in colaps (2003 afisari)
 ONU, lovit de infarctul Kosovo (1909 afisari)
 Blocul miliardarilor (1750 afisari)
 Rusia s-ar teme de "cataclismul" refacerii Romaniei Mari (5656 afisari)
 "You'll never walk alone"- povestea unui imn (3095 afisari)
 Antarctica ascunde viermi, paianjeni si crustacee gigantice (2954 afisari)
 Tom Cruise o inseala pe Katie Holmes cu o bruneta (2441 afisari)
 Rusia taie petrolul Germaniei (2158 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01833 sec.